خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: میدانهای گازی ایران با میزان ذخیره ۲۷ تریلیون متر مکعب، رتبه دوم میدانهای گازی جهان از لحاظ حجم گاز طبیعی جای داده شده در خود، دارا هستند. این ذخایر غالباً در میدان گازی، کلاهکهای نفتی و یا همراه با نفت در میادین نفتی هستند.تاریخچه پیدایش گاز در ایران را میتوان همزمان با کشف میدان نفتی مسجد سلیمان دانست.
بنابراین گزارش، تا سال ۲۰۰۷ هنوز بالغ بر ۶۲ درصد میادین گازی ایران به صورت بکر و دست نخورده باقی مانده بودند. صادرات گاز ایران از دو طریق ارسال با خط لوله و یا به صورت الانجی میباشد. بنابر اظهارات کارشناسان شرکت ملی نفت ایران، مخازن گازی ایران تا سال ۱۶۰۰ میتوانند قابل بهرهبرداری باشند. کشورمان در سالهای تحریم به دلیلی محدودیت ها نمی توانست آنچنان که باید و شاید در عرصه صادرات گاز فعالیت داشته باشد؛ با لغو تحریم ها کشورمان تولیدات خود در این زمینه را افزایش داد و به دنبال آن میزان صادرات نیز افزایش یافته است. بر همین اساس شرکت انتقال گاز ایران بر اساس برنامه های تعریف شده تا پایان امسال بیش از ٢٠٩ میلیارد مترمکعب گاز را در سطح کشور منتقل می کند.
این گزارش می افزاید: سعید توکلی، مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در این زمینه به شانا گفته است: "براساس برنامه های تعریف شده، تاکنون ٩٥ درصد تعمیرات اساسی خطوط انتقال و تاسیسات تقویت فشار گاز اجرا شده است. پنج درصد عملیات تعمیرات اساسی باقیمانده نیز براساس برنامه در جریان است و در زمان تعریف شده به پایان می رسد. پیش بینی می شود تا پایان امسال در مجموع ٢٠٩ میلیارد مترمکعب گاز در سطح کشور منتقل شود. این شرکت با برنامه ریزی های انجام شده، آمادگی کامل را برای انتقال پایدار مجموع گاز تولیدی در پالایشگاه های کشور دارد. به طور میانگین روزانه ٥٧٢ میلیون مترمکعب گاز تا پایان امسال در مناطق ١٠ گانه این شرکت منتقل می شود.
یادآور می شود: شرکت انتقال گاز ایران چند سناریوی عملیاتی نیز در شمال و غرب کشور تعریف کرده و در این زمینه ارتباط هایی نیز میان خطوط لوله این مناطق برقرار کرده است. بر این اساس، در صورت به وجود آمدن مشکل، منطقه ٩ و چهار عملیات انتقال گاز، آمادگی کامل را برای اجرای سناریوهای تعریف شده دارند.
نظر شما