به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام عبدالمجید حکیم الهی، معاون ارتباطات و بین الملل جامعة المصطفی العالمیه در همایش بیداری اسلامی با موضوع گرامیداشت علامه سید مرتضی عسکری همراه با موضوع تحولات جهان اسلام و ضرورت آشنایی ملتها با مکتب اهل بیت (ع) با اشاره به تولید علم و گسترش فناوری های روز در جهان معاصر گفت: چاپ کتابهای مختلف، بهرهگیری از فضای سایبری، تأسیس و راهاندازی کانالهای ماهوارهای، گوشهای از تبادل اطلاعات در جهان امروز است ولی می بینیم که هر چقدر علم افزایش می یابد، دردها و آلام بشریت کاهش نیافته است.
وی افزود: در حوزههای مختلف علمی، اندیشهای، مقالات زیادی برای آرامش و راحتی بشر تولید میشود اما شاهد هستیم که با افزون شدن علم، رنج و گسستگی نظام خانواده و جهان بشریت کاهش نیافته است و خود تمدن غرب و سکولار ضد دینی و معتقدان به این اندیشه ها نیز بر این نکته اذعان دارند، که زندگی بشریت دچار مشکلات بسیاری است.
حجتالاسلام حکیمالهی با اشاره به اینکه نظام کنونی حکمفرما بر بشریت نمیتواند باعث هدایت انسانها شود، افزود: در نظام کنونی جهان عدالت مرده است و تهاجم فرهنگی سبب شده است که اخلاق و معنویت هر روز یکی پس از دیگری جایگاه خود را از دست دهد و در حال حاضر که با نابسامانیهای به وجود آمده بشریت برای رفع آنها به فکر چاره و اندیشه افتاده است و حرکت ها و خیزش هایی که از جهان اسلام آغاز شده و تا کشورهای عربی را فرا گرفته در این راستا است.
وی خاطرنشان کرد: بشریت به این حقیقت دست یافته است که نظام حکمفرما در جهان پاسخگوی نیاز بشریت نیست و برای رفع آن باید کار دیگری انجام شود اما آنچه که مسلم است و آنچه که رخ داده و تمام معادلات سیاسی و اوضاع دنیا را به هم ریخته و نظریهپردازان و جامعهشناسان را سردرگم کرده است از سوی تحلیلگران مورد بررسی است.
حجتالاسلام حکیمالهی با اشاره به اینکه پیرامون تحولات در کشورهای اسلامی تحلیل های مختلفی از سوی مفسران و تحلیلگران صورت می گیرد، اظهار کرد: تحلیگران غربی مشکلات اقتصادی، بی عدالتی را عامل تحولات در کشورهای منطقه می دانند ولی برخی از تحلیلگران که بر مبنای تفکر دینی مسایل را تحلیل کرده اند می گویند بازگشت به هویت اسلامی دلیل اعتراضات در کشورهای منطقه است ولی گروه سوم در تحلیل های خود هم مشکلات مادی و اقتصادی و هم نبود معنویت و مشکلات روحی را دلیل تحولات در این کشورها می دانند.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه خلأ امروز در جهان اسلام که از تونس آغاز و به غرب آفریقا رسیده است از نبود هویت ملی و اسلامی است، خاطرنشان کرد: دو قطب در جهان در حال نظریهپردازی هستند که قطب اول عقلانیت بریده از وحی را تأکید دارد و قطب دیگر در ظاهرگرایی تأکید میکند ولی در حال حاضر این تفکرات پاسخگوی بشریت نیست.
وی با ابراز تاسف از سکوت اساتید و محققان دانشگاه الازهر مصر در خصوص تحولات در جهان اسلام خاطرنشان کرد: رجوع به مکتب حیاتبخش اهل بیت حلال مشکلات امروز در جهان اسلام است و اگر در برخی از کشورهای اسلامی شاهد خیزش های اسلامی بوده ایم به دلیل وجود برخی معتقدان به مکتب اهل بیت بوده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به تالیفات گسترده از سوی علامه عسگری در پاسخگویی به شبهات خاطرنشان کرد: در یکی از کشورهای اسلامی فیلمی در تطهیرحکومت بنی امیه تهیه شده است ولی کتب و آثار علامه عسگری بر اساس آموزه ها و روایات اسلامی در دفاع از مکتب اهل بیت جواب های مستندی ارایه کرده است که گویا علامه عسگری می دانسته روزی چنین زمانه ای می شود.
وی کتب متعدد علامه عسگری و استقبال گسترده از سوی کشورهای اسلامی را زمینه ساز بازگشت به هویت اسلامی که خلأ امروز مسلمانان است، دانست.
بنابراین گزارش در این همایش از زحمات و خدمات آیت الله خسرشاهی تجلیل به عمل آمد.
شایان ذکر است، همایش بیداری اسلامی با موضوع گرامیداشت علامه 'سید مرتضی عسکری' همراه با تحولات جهان اسلام و ضرورت آشنایی ملتها با مبانی مکتب اهل بیت21 مرداد در نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما