به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، زهرا بدن آرا، سرپرست اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان امروز(۲۶ آبان) در نشست تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی که در سالن اجتماعات اداره کل کتابخانه های عمومی استان برگزار شد با تبریک هفته کتاب، کتابخوانی و کتابدار، فرا رسیدن اربعین امام حسین علیه السلام و یارانش را تسلیت گفت.
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر نهاد کتابخانه ها رسالت خود را تغییر داده است، افزود: امروز نهاد کتابخانه ها علاوه بر رسالت اصلیش یعنی تامین، حفظ و اشاعه کتاب و کتابخوانی، بر مباحث فرهنگی بیشتر ورود کرده است.
بدن آرا اظهار کرد: نهاد کتابخانه ها نیاز دیده است که به منظور ترویج مطالعه دست به اقدامات متفاوت تری بزند تا بتواند مخاطبان خود را بیشتر جذب و جلب کتابخانه کند.
وی تصریح کرد: از جمله این فعالیت ها که از مرداد سال گذشته آغاز شده برگزاری نشست های کتابخوان بوده است که از ابتدای سال ۹۵ که سال خواندن نام گرفت و این نشست ها به سه دسته نشست های کتابخوانی، نشست های تخصصی و پویش کتابخوان مجازی تقسیم شد.
بدن آرا افزود: هر ماه در هر کدام از کتابخانه های سطح استان یک نشست کتابخوان در اندازه های کوچک و بزرگ و جمع های ۹-۱۰ نفره تا یکصدنفره برگزار می کند.
وی در خصوص پویش مجازی نیز بیان کرد: این پویش این فرصت را به ما می دهد که علی رقم اینکه فضای مجازی را رقیب خود میدانیم اما رقیبی است که تلنگری به ما میزند که حواسمان را بیشتر جلب کتاب کنیم.
بدن آرا با بیان اینکه اکنون ما از همین فضا استفاده کردیم تا بتوانیم تبلیغ و ترویج امر کتاب و کتابخوانی را در فضای مجازی داشته باشیم، گفت: دوستان از هر سن و قشری می توانند کتاب های خوانده شده خود را در این فضای مجازی به دیگران معرفی کنند.
وی در ادامه در خصوص برگزاری نشست های کتابخوان تخصصی اظهار کرد: نشست تخصصی امروز سومین نشستی است که امسال در استان گیلان برگزار نشست و پیش از این نشست مطالعات انقلاب اسلامی، نشست دوم هم همزمان با ایام دفاع مقدس بود در همین راستا برگزار شده است.
بدن آرا هدف از برگزاری این نشست ها را با نیت به اشتراک گذاری منابع خوانده شده عنوان کرد و افزود: بسیاری از ما در مسایل روزمره زندگی از شور و مشورت دیگران استفاده می کنیم و اکنون این اتفاق خوب را در حوزه کتاب به وجود آوردیم تا هر کس کتاب خوانده شده خود را که اعتقاد به این دارد که کتاب خود و مناسبی می تواند برای دیگران باشد در زمان مشخصی که بین ۷ تا ۱۰ دقیقه است، بتواند برای دیگران معرفی کند.
وی اضافه کرد: با توجه به سلایق متفاوتی که در همه زمینه ها وجود دارد در بحث کتاب نیز این مسئله وجود خواهد داشت ولی این امر به آنانی که بسیار اهل مطالعه هستند و بیشتر برای کسانی که اهل کتاب نیستند کمک می کند که سلایق و علایق خود را در نظر گرفته با معرفی منابع ای که صورت می گیرد، در مسیر مطالعه بهتر قرار بگیرند.
کاربرد مواد و تجهیزات دیداری و شنیداری در کتابخانه ها
فرهاد بزرگ ضیابری، مدیر امور عمومی دانشگاه تربیت بدنی استان نیز با معرفی کتاب«کاربرد مواد و تجهیزات دیداری و شنیداری در کتابخانه ها» به نویسندگی فاطمه باقری، نشر چاپار که در سال ۱۳۸۴، منتشر شده است، گفت: کتاب در هشت فصل ارایه می شود و سعی کرده به انواع رسانه های آموزشی بپردازد.
وی اظهار کرد: با ورود تکنولوژی اطلاعات جدیدی وارد دنیای کتابداری و اطلاع رسانی شده است که مطالعه این کتاب به موضوعات آن می پردازد.
خدمات اینترتی در کتابخانه های عمومی
کوروش محمدی، مسئول امور کتابخانه های عمومی استان گیلان نیز در این نشست کتاب«خدمات اینترتی در کتابخانه های عمومی» با ترجمه مریم آذرگون و مهناز جعفری از انتشارات کتاب نشر نهاد کتابخانه های عمومی کشور را معرفی کرد و گفت: در سال ۹۲ نهاد این کتاب را ترجمه و در اختیار کتابخانه های عمومی کشور قرار داده است.
وی با بیان اینکه این کتاب، کتاب کاربردی در کتابخانه های عمومی کشور است، افزود: نویسنده سعی کرده است که بین خدمات سنتی کتابخانه ها با خدمات اینترنتی تفاوتی قایل شود و به نقش های اجتماعی که کتابخانه های عمومی در جامعه دارند بپردازد.
نظر شما