سناریوی ترامپ در مورد ایران، برجام و خاورمیانه/ ویزای عراق به هیچ وجه لغو نشده است

خبرگزاری شبستان:ویزای عراق به هیچ وجه لغو نشده است، سناریوی ترامپ در مورد ایران، برجام و خاورمیانه، لزوم پیگیری همزمان سه مسیر سیاسی، میدانی و انسانی بحران سوریه برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، ویزای عراق به هیچ وجه لغو نشده است، سناریوی ترامپ در مورد ایران، برجام و خاورمیانه، لزوم پیگیری همزمان سه مسیر سیاسی، میدانی و انسانی بحران سوریه برخی از سرتیترهای اخبار سیاست خارجی در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویداداهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

ویزای عراق به هیچ وجه لغو نشده/۶ سال زندان برای عبور کنندگان غیرمجاز

حسن قشقاوی معاون کنسولی وزارت امور خارجه امروز در نشستی با حضور خبرنگاران اعلام کرد: به هیچ وجه من الوجوه ویزای عراق لغو نشده و اخبار منتشر شده در برخی از شبکه‌های اجتماعی مبنی بر لغو روادید عراق کاملاً کذب است.

وی با تاکید بر این نکته عبور غیرمجاز از مرز ایران به عراق طبق قانون این کشور تا 6 سال مجازات زندان دارد افزود: زائرینی که بدون ویزا قصد سفر دارند اگر قبل از ورود به عراق دچار مشکل نشوند پس از آن توسط مسئولین عراقی قطعاً دستگیر خواهند شد.

معاون کنسولی وزیر امور خارجه با تصریح اینکه اینگونه رفتارهای غیرقانونی برخی از حضار در روند انجام وظیفه سفیر و سرکنسول ایران در عراق به منظور فراهم کردن امکانات برای زوار مشکل ایجاد می کند خاطرنشان کرد: در این صورت آنها به جای انجام وظیفه اصلی باید درگیر آزادسازی زندانیان باشد.

وی از زایران اربعین حسینی خواست که شایعات مبنی بر لغو روادید را جدی نگیرین و به صورت رسمی برای دریافت ویزا اقدام کنند.

سناریوی ترامپ در مورد ایران، برجام و خاورمیانه

از زمانی که دنیا در شوک رئیس جمهور شدن دونالد ترامپ در آمریکا فرو رفته، سناریوهای متفاوتی از نگاه این رئیس جمهور تندرو برای مقابله آمریکا با ایران، برجام و خاورمیانه از سوی تحلیل گران پیش بینی می شود که در گزارش ذیل به گفت و گوهای مرتبط شبستان در این خصوص می پردازیم:

ترامپ ناچار به ادامه دادن سیاست اوباما در منطقه است

کمال دهقانی فیروزآبادی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی شبستان، راجع به افق اتفاقات خاورمیانه در زمان ریاست جمهوری ترامپ و نقش آمریکا در این منطقه گفت: به نظر می رسد آمریکا بخشی از انرژی اش را به دلیل شعار تغییری که داده و نظام سلطه در آمریکا را زیر سوال برده در این دوران بخش قابل توجهی از انرژی رئیس جمهور صرف مسایل داخلی امریکا می‌شود.

وی افزود: اما در سیاست خارجی تجربه نشان داده که سیاست خارجی این کشور براساس منافع ملی تعیین می‌شود و برای این سیاست هدفگذاری صورت می گیرد که ریاستهای جمهوری این کشور چه جمهوری‌خواه باشند چه دموکرات مطابق آن راهبرد تعیین شده حرکت می‌کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه راهبرد اصلی امریکا در منطقه خاورمیانه حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی است خاطرنشان کرد: هر رئیس جمهوری در این کشور انتخاب شود در این منطقه به دنبال حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی و کمک به این رژیم جعلی خواهد بود.

دهقانی با یادآوری این مطلب که البته یک سری واقعیت‌ها در منطقه وجود دارد که به مرور زمان سیاست‌های هر رئیس جمهور امریکا متاثر از این واقعیتها در منطقه خواهد بود اظهار داشت: نمونه این مطلب این است که امریکا باید هر چه سریعتر در مقابل عربستان سعودی موضع گیری کند و عربستان در حال جنایت و قتل عام در یک کشور است و قوانین بین المللی را زیرپا می گذارد و در زمان اواخر حکومت اوباما مواضع امریکا در قبال عربستان تغییر کرد و ترامپ هم ناچار است که همان موضع تغییر یافته را ادامه دهد و در ائتلاف شرکت نکند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم شورای اسلامی راجع به نقش آمریکا در سوریه در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز یادآور شد: ترامپ ناچار است واقع بین باشد و در این مساله با روسیه و کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل درخصوص حل بحران سوریه نظری مساعد داشته باشد و به دنبال راه حل سیاسی باشد.

ریاست جمهوری ترامپ تاثیری در برجام نخواهد داشت

غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات در رابطه با تغییردولت در آمریکا و تاثیر آن در برجام به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: من نمی گویم این تغییر دولت تاثیری ندارد ولی آن تاثیری که خیلی ها انتظارش را دارند یعنی تاثیر منفی نخواهد داشت.

وی اظهار داشت: مساله اصلی ترامپ با اروپاست که باید این مساله را حل کند چرا که اروپا با نگاه ترامپ در بحث مدیریت جهانی هماهنگ نیست و این مساله باید حل شود.

تاجگردون تصریح کرد: ما آن طرف میزمان یکی اروپا بود و دیگری امریکا و اگر آنها سرجمع موضوع را کنار گذاشته اند که دیگر مساله ای نیست ولی فعلاً اروپا هست و روابطمان کاملاً با اروپا مشخص است و مساله ای نداریم.

با آمدن ترامپ رگه های سنتی مناسبات آمریکا و عربستان در حال از بین رفتن است

حشمت الله فلاحت پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در تحلیل خود از انتخاب ترامپ به خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان گفت: آمریکا در افق 2025 دیگر افق اول دنیا نیست و در افق 2025 به سختر در میان 7 قدرت اصلی قرار می گیرد در افق 2025 دیگر هیچ کدام از کشورهایی که امروز عضو جی 7 هستند عضو این گروه نخواهند بود و کشورهای دیگری می توانند عضو جی 7 باشند و آمریکا شاید به سختی عضو هفتم باشد.

وی اظهار داشت: دغدغه اصلی ترامپ رکود است یعنی موتور سرمایه داری آمریکا دچار مشکل شده است، زمانی که ما نظام سرمایه داری را تعریف می کنیم می گوییم نظام سرمایه داری نظامی است که هر شب سود امشبش نسبت به شب گذشته بیشتر باشد و این روند در آمریکا برعکس شده است.

فلاحت پیشه ادامه داد: ترامپ گفت دلار اعتبارش را از دست داده است و اینها مشکلاتی است که باعث می شود بخش عمده ای از انرژی ترامپ در داخل مصرف شود.

وی با توجه به شرایط بین المللی گفت: کشورهای عضو اتحادیه اروپایی به شدت از روی کار آمدن ترامپ نگران هستند و این کشورها برخلاف آمریکا به صورت مستقیم بازگشت بحران از خاورمیانه را احساس کردند یعنی امواجی همچون ترور، مهاجرت، پناهندگی و سایر مشکلاتی را الان شکل گرفته است خیلی زود به ساحل اروپا می رسند ولی به آمریکا شاید به راحتی نرسند و لذا اروپاییان نگران هستند و در این زمینه دغدغه امنیتی دارند.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: برجام یک موافقت نامه بین ایران و قدرت های دنیا نیست بلکه موافقت نامه بین دولت ها و سازمان های بین المللی است که جمهوری اسلامی ایران نیز اعتراضات جدی خودش را نیز به صورت عملی در قبال آن دارد.

وی بیان کرد: آمریکا از سه ضلع به برجام نگاه می کند یک ضلع آن شناسایی حق هسته ای ایران است، ضلع دیگر حق تکلیف ایران و پذیرش بازرسی ها و تعدیل ها بود و ضلع سومی دارد که تحریم هاست و آمریکایی ها کماکان تحریم ها را اجرایی می کنند و ترامپ کار دیگری نمی تواند کار دیگری بیش از انجام دهد.

نماینده مردم کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ایران بعد از برجام مناسبات خودش را با دیگر نقاط دنیا از جمله با کشورهای جدید و کشورهای عضو گروه بریکس یعنی برزیل، هندوستان، چین، آفریقای جنوبی و هند توسعه داده است و کشورهای دیگر شرق آسیا همانند کره جنوبی و غیره در مناسبات اقتصادی ایران جایگاه خوبی را گرفتند و اینها نشان می دهد که ایران هیچگاه بروی تحریم زدایی بر روی آمریکا حساب باز نکرده است و ترامپ هم بیش از این نمی تواند کاری را انجام دهد.

وی بیان کرد: البته واقعیت دیگری نیز در منطقه خاورمیانه وجود دارد و آن سکوهایی است که در خاورمیانه آمریکا بر روی آنها پای گذاشت همانند سکو مرتجعین عرب که بخش عمده ای از این سکوها بر روی مبادلات اقتصادی بود که دموکرات ها با عربستان داشتند یعنی خود خانم هیلاری کلینتون جزء کسانی است که جزء هیئت مدیره های شرکت های نفتی بزرگی است که با عربستان ارتباط دارند و این چیزی است که ترامپ بارها علیه آن اعتراض کرده است لذا مناسبات سنتی و یا رگه های سنتی مناسبات بین عربستان و آمریکا بسیار مهم است و در حال از بین رفتن است.

فلاحت پیشه تاکید کرد: اگر ایران اشتباهات زمان دولت گذشته یعنی دولت احمدی نژاد را تکرار نکند دیگر اسیر تحولات نخواهد شد.

وی اضافه کرد: فضای حیاتی را احمدی نژاد در گذشته با شعارها و سخنرانی های تند خود ایجاد کرد و منجر به این شد که در سال 2005 میلادی تا 11 سال ایران هراسی حاکم بر مناسبات باشد.

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تاکید کرد: الان مسئولان جمهوری اسلامی ایران باید به گونه ای عمل کنند که ایران درگیر تحولات نشود و آمریکا تهدیدهای جدی و مشکلات دیگرش را در جاهای دیگر حل کند.

ترامپ راه اوباما را در قبال ایران ادامه می دهد

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری دموکرات های آمریکا ترامپ توافق هسته ای با ایران را ادامه خواهد داد. این در حالی است که لبنانی مسیحی که پیش تر جزو فالانژ های تروریست در این کشور به شمار می رفته است اکنون به عنوان مشاور خاورمیانه ای رئیس جمهوری جدید آمریکا فعالیت می کند و وی در سوالی که در خصوص آینده توافق برجام و سیاست های او در قبال ایران می گوید:توافق هسته ای مساله ای است که جهان در مورد آن به توافق رسیده است و ما آن را به کنگره می فرستیم و باردیگر در خصوص آن بررسی ها و تبادل نظرهای خواهیم کرد و در نهایت باردیگر در خصوص ان تصمیم سازی می شود.

ولید فراز که تروریستی قدیمی و البته از جمله لبنانی - مسیحی های ساکن در آمریکا و شاغل در فاکس نیوز است همچنین امیدوار است در مسائل جزئی تغییراتی صورت گیرد. از نکات جالب توجه گفتمان این تروریست بازنشسته "‌نکات اندک "‌در خصوص "‌بد ترین توافق تاریخ آمریکا "‌است که باید به آن دقت بیشتری داشت.

در همین حال نباید از نظر دور داشت که ترامپ قادر نیست بر خلاف آنچه سازمان ملل متحد در خصوص آن قعطنامه ای صادر کرده است رفتار کند.

توصیه های شاهزاده سعودی به ترامپ در خصوص ایران

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از رویتز دونالد ترامپ رئیس جمهوری جمهوری خواه آمریکا که به تازگی انتخاب شده موجی از مخالفت ها و موافقت ها را در سراسر جهان با خود به دنبال داشته است. این رئیس جمهور ۴۵ ام آمریکا که مواضع افراطی هم در خصوص اعراب و به خصوص سعودی ها داشته است لرزه را تن شاهزاده های عرب انداخته و آنها در خصوص آینده مناسبات واشنگتن با این شیخ نشین ها در نگرانی به سر می برند.

گفته می شود جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از شاه کلید های تحولات منطقه خاورمیانه به شمار می رود و مساله توافق هسته که بارها ترامپ به آن حمله کرده بود اکنون از جمله سوالات بین المللی است. اما رئیس جمهوری آمریکا نتواند قعطنامه های شورای امنیت را بازگرداند و در همین حال ترکی فیصل شاهزاده سعودی می گوید ترامپ باید دوستان واقعی آمریکا را بشناسد. وی که به خدمت رسانی سعودی برای آمریکایی ها اشاره داشته است نگران تحولات یمن و سوریه است که مواضع ترامپ عربستان را به چالش های جدی می کشد.

سعودی ها امیدوارند ترامپ در مقابل ادعای دخالت ایران در مسائل کشورهای عربی واکنشی جدی تر از اوباما از خود نشان دهد.

رامپ ناچار به ادامه دادن سیاست اوباما در منطقه است

کمال دهقانی فیروزآبادی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی شبستان، راجع به افق اتفاقات خاورمیانه در زمان ریاست جمهوری ترامپ و نقش آمریکا در این منطقه گفت: به نظر می رسد آمریکا بخشی از انرژی اش را به دلیل شعار تغییری که داده و نظام سلطه در آمریکا را زیر سوال برده در این دوران بخش قابل توجهی از انرژی رئیس جمهور صرف مسایل داخلی امریکا می‌شود.

وی افزود: اما در سیاست خارجی تجربه نشان داده که سیاست خارجی این کشور براساس منافع ملی تعیین می‌شود و برای این سیاست هدفگذاری صورت می گیرد که ریاستهای جمهوری این کشور چه جمهوری‌خواه باشند چه دموکرات مطابق آن راهبرد تعیین شده حرکت می‌کنند.

این نماینده مجلس با بیان اینکه راهبرد اصلی امریکا در منطقه خاورمیانه حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی است خاطرنشان کرد: هر رئیس جمهوری در این کشور انتخاب شود در این منطقه به دنبال حفظ موجودیت رژیم صهیونیستی و کمک به این رژیم جعلی خواهد بود.

دهقانی با یادآوری این مطلب که البته یک سری واقعیت‌ها در منطقه وجود دارد که به مرور زمان سیاست‌های هر رئیس جمهور امریکا متاثر از این واقعیتها در منطقه خواهد بود اظهار داشت: نمونه این مطلب این است که امریکا باید هر چه سریعتر در مقابل عربستان سعودی موضع گیری کند و عربستان در حال جنایت و قتل عام در یک کشور است و قوانین بین المللی را زیرپا می گذارد و در زمان اواخر حکومت اوباما مواضع امریکا در قبال عربستان تغییر کرد و ترامپ هم ناچار است که همان موضع تغییر یافته را ادامه دهد و در ائتلاف شرکت نکند.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم شورای اسلامی راجع به نقش آمریکا در سوریه در دوران ریاست جمهوری ترامپ نیز یادآور شد: ترامپ ناچار است واقع بین باشد و در این مساله با روسیه و کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل درخصوص حل بحران سوریه نظری مساعد داشته باشد و به دنبال راه حل سیاسی باشد.

لزوم پیگیری همزمان سه مسیر سیاسی، میدانی و انسانی بحران سوریه

جمهوری اسلامی ایران به عنوان اولین طراح راه حل سیاسی برای بحران سوریه همواره نقش تاثیرگذاری در خصوص مسائل سوریه داشته و از این رو سفر نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل به ایران امری طبق روال است.

در همین رابطه روز گذشته دی میستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل باز هم به ایران آمد و به دیدار و گفت و گو با حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقایی وزارت امور خارجه کشورمان پرداخت.

طبق خبر اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، جابری انصاری در دیدار با «استفان دیمیستورا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه با اشاره به عدم تحقق توقعات و پیش بینی های برخی بازیگران منطقه ای درخصوص نامزد پیروز در انتخابات آمریکا گفت: ایران هیچگاه برنامه ریزی های خود را بر اساس اینکه در آمریکا چه کسی رئیس جمهور می شود تنظیم نکرده است و این مسئله را امر داخلی آمریکا تلقی کرده است.

وی با تشریح روند حوادث و تحولات بین المللی از نگاه جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت رایزنی ها در این شرایط صحه گذاشت.

معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه هرگونه راه حل موثر درخصوص وضعیت حلب را نیازمند توجه به دو مساله مهم و اساسی دانست؛ اینکه مقدمات تجزیه حاکمیت ملی سوریه فراهم نشود و دیگر اینکه با خروج هر چه سریعتر گروه های مسلح از شرق شهر حلب، به سیاست گروگان گیری چند صد هزار شهروند سوری به دست گروههای تروریستی خاتمه داده شود.

انصاری تاکید کرد: حفظ وحدت سرزمینی و حاکمیت ملی سوریه بسیار مهم است و هر ساز و کاری در ارتباط با حل بحران سوریه و مدیریت شرائط حلب نباید ناقض این اصل مهم و اساسی باشد.

«استفان دیمیستورا» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه نیز در این دیدار با اشاره به رخدادهای جدید بین المللی و تاثیر این رخدادها بر وضعیت سوریه، خواستار همفکری با جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر و شریک اصلی در طراحی راهکار برون رفت از بحران جاری در سوریه شد.

نماینده دبیرکل سازمان ملل همچنین با اشاره به وضعیت پیچیده و خاص حلب، توجه همه طرفهای ذیربط جهت تسریع در حل مشکلات انسانی این شهر را ضروری خواند.

همچنین طبق ترجمه ایرنا از از پایگاه خبری الیوم السابع، «استفان دی میستورا» روز شنبه در پایان مذاکراتش با حسین جابر انصاری معاون عربی آفریقایی وزیر امور خارجه ایران گفت، از آنجا که جبهه النصره یک گروه تروریستی است، باید از شرق حلب خارج شود.

وی از سوی دیگر خاطرنشان کرد که هرگونه پیشنهاد برای خروج غیر نظامیان و گروه های تروریستی از این شهر را بررسی می کند.

فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، خواستار توقف هرگونه عملیات نظامی در شهر حلب با هدف فراهم شدن شرایط برای ورود کمک های بشردوستانه شد.

انتخاب ترامپ یک فاجعه برای منطقه است/در این دوره گروه تروریستی جدیدی راه اندازی می شود

محمد علی الحکیم، مدیر عامل خبرگزاری النخیل عراق و تحلیل گر جهان عرب در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان راجع به همکاری مستشاری ایران با عراق در آزادسازی موصل گفت: داعش به معنی دولت اسلامی عراق و شام است اما حامیان داعش دولت های زیادی هستند که در راس آنها رژیم صهیونیستی است.

وی با بیان اینکه حکومت قطر و حکومت عربستان به حمایت از داعش می پردازند، خاطرنشان کرد: اما در مواضع ابوبکر البغدادی جنگ های زرگری با عربستان وجود دارد که مانند یک نمایش کمدی است.

این کارشناس جهان عرب با تاکید بر این نکته که ایجاد داعش به منظور اختلاف افکنی در بین شیعیان و سنی ها بوده است، تصریح کرد: اگر داعش یک دولت اسلامی است چرا دعوت به حمله به رژیم صهیونیستی نمی کند، پس این مشخص می شود که داعش برای تقویت رژیم صهیونیستی ایجاد شده است.

وی با بیان اینکه اسراییل و آمریکا تلاش می کنند رژیم صهیونیستی در حاشیه امنیت قرار بگیرد و مسلمانان با یکدیگر درگیر شوند، عنوان کرد: در فیلم هایی که از جنایت های داعش منتشر می شود می توان فهمید که کارگردان این فیلم ها در هالیوود دوره دیده اند و این نظر خبرنگاران و رسانه ای های بزرگ است.

حکیم با عنوان اینکه داعش اگرچه نامش کوتاه است اما دولت های بزرگی پشت سر آن پنهان شده اند، گفت: خطر داعش فقط برای منطقه خاورمیانه نیست و آسیب آن به اروپا و آمریکا هم می رسد و حالا کسی که جادوگری می کرده جادو به خودش برگشته است و کسانی که داعش را ایجاد کردند حالا خطر داعش دامن آنها را هم گرفته است.

مدیر عامل خبرگزاری النخیل با یادآوری اینکه ترکیه نیز در حمایت از داعش اقداماتی انجام داده که از آن جمله می توان به ورود داعشی ها به عراق از مرزهای ترکیه اشاره کرد، افزود: به غیر از کمک های مالی و سلاحی کشورهای دیگر به داعش نفت های برداشت شده از موصل با نفتکش از طریق کردستان عراق و از ترکیه خارج می شود و این نشان می دهد که ترکیه با داعش شریک است و نمی توانیم بگوییم ترکیه مبارز داعش است.

حکیم در ادامه با تصریح اینکه هر کسی همکاری فکری، مالی، سلاحی، عقیده ای با داعش انجام دهد شریک اوست، تاکید کرد: با این اقدام ترکیه می توان گفت این کشور هم شریک داعش است.

کارشناس جهان عرب راجع به نقش آمریکا در ایجاد داعش و حمایت از گروه تروریستی توضیح داد: در زمان کلینتون طالبان راه اندازی شد. در زمان بوش القاعده و در زمان باراک اوباما داعش ایجاد شد و حالا که ترامپ رییس جمهور شده و این یک فاجعه بزرگ برای جهان عرب و جهان اسلام است مطمئن باشید شاهد یک گروه تروریستی جدید در منطقه خواهیم بود بدتر از داعش.

وی ادامه داد: ترامپ شخصیتی نیست که خودش را کنترل کند و به دنبال حل مشکلات منطقه ما باشد بلکه تلاش می کند این مشکلات رونق پیدا کند تا وی در کشورش با فروش اسلحه تجارت انجام دهد.

کد خبر 588349

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha