به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ترامپ راه اوباما را در قبال ایران ادامه می دهد، توصیه های شاهزاده سعودی به ترامپ در خصوص ایران، ایران و اوپک در مقابل هم، افق های روشن ایران در بازار جهانی انرژی برخی از سرتیترهای اخبار ایران در جهان در هفته گذشته است. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:
ترامپ راه اوباما را در قبال ایران ادامه می دهد
ترامپ توافق هسته ای با ایران را ادامه خواهد داد. این در حالی است که لبنانی مسیحی که پیش تر جزو فالانژ های تروریست در این کشور به شمار می رفته است اکنون به عنوان مشاور خاورمیانه ای رئیس جمهوری جدید آمریکا فعالیت می کند و وی در سوالی که در خصوص آینده توافق برجام و سیاست های او در قبال ایران می گوید:توافق هسته ای مساله ای است که جهان در مورد آن به توافق رسیده است و ما آن را به کنگره می فرستیم و باردیگر در خصوص آن بررسی ها و تبادل نظرهای خواهیم کرد و در نهایت باردیگر در خصوص ان تصمیم سازی می شود.
ولید فراز که تروریستی قدیمی و البته از جمله لبنانی - مسیحی های ساکن در آمریکا و شاغل در فاکس نیوز است همچنین امیدوار است در مسائل جزئی تغییراتی صورت گیرد. از نکات جالب توجه گفتمان این تروریست بازنشسته "نکات اندک "در خصوص "بد ترین توافق تاریخ آمریکا "است که باید به آن دقت بیشتری داشت.
در همین حال نباید از نظر دور داشت که ترامپ قادر نیست بر خلاف آنچه سازمان ملل متحد در خصوص آن قعطنامه ای صادر کرده است رفتار کند.
نخستین اقدام نظامی ترامپ ایران را نشانه خواهد گرفت؟
دبکا فایل ادعا می کند که با توجه به سخنرانی های پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و آنچه طی یک سال گذشته راست گرایان افراطی در خصوص برجام مطرح کرده بودند احتمال دارد ترامپ برجام را که طی گفتگو های طولانی میان ایران و گروه های پنج بعلاوه یک به تصویب رسید لغو کند. در همین حال ترامپ برجام را که روسیه ، چین ، آلمان ، فرانسه و انگلیس در کنار آمریکا در آن حضور داشتند را "بد ترین توافق تاریخ "می داند مساله ای که باید به آن توجه جدی داشت.
رئیس جمهوری ۴۵ ام آمریکا همچنین گفته است برای مقابله با ایران و جلوگیری از هسته ای شدن این کشور اگر لازم باشد از قدرت استفاده خواهد کرد مساله که به تعبیر بسیاری از کارشناسان منظور اصلی آن جنگ بوده است.
این رسانه همچنین ادعا می کند آیا تهران اکنون باید از ترامپ واهمه داشته باشد و از او بترسد زیرا سیاست های وی با آنچه اوباما انجام می داد بسیار متفاوت است؟ ایرانی ها دیگر نمی توانند مانند گذشته تصور کنند که در دولت آمریکا شرایط برای آنها بهبود یافته است و می توانند امیدواری هایی در این خصوص داشته باشند زیرا ترامپ با آنها مخالف است.
در حال حاضر جمهوری خواهان در آمریکا بر مسند قدرت نشسته اند و این مساله به آنها اجازه خواهد داد که چه در کنگره و چه ریاست جمهوری در مقابل توافق با ایران مخالف های خود را عنی تر کنند و اجازه ندهد وضعیت به منوال دوران اوباما پیش رود زیرا مساله پول های بلوکه شده در حال حاضر بسیار جدی است.
ترامپ باید به طرح های ایران و رژیم صهیونیستی دوباره بیاندیشد
دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا دو قول در میان هوادارانش در کمپین های انتخاباتی داد یکی از آنها انتقال سفارت آمریکا از تلاویو به بیت المقدس بود و دیگری پاره کردن توافق هسته ای با ایران.
به نظر نمی رسد این رئیس جمهوری آمریکایی که راست گرایان در جهان از او حمایت می کنند سریع دست به چنین اقداماتی بزند. این واشنگتن است که افراد را تغییر می دهد و افراد قادر نیستند در سیستم آمریکایی تغییرات جدی وارد کنند.
ترامپ در همین حال خواهان از بین بردن مذاکرات صلح میان اعراب و صهیونیست های است که در طی سالهای گذشته پایه های آن به سختی گذاشته شده است. در همین حال نباید فراموش کرد که روسیه هشت سند همکاری با فلسطین به امضا رسانده است و سیاست های کنونی ترامپ می تواند موقعیت آمریکا را در منطقه خاورمیانه به انزوا بکشاند.
سردمداران صهیونیست ها در جهان امیدوارند بتوانند بین المقدس را به شهری یهودی مبدل کنند و آمریکا را در این راه به جلو می رانند تا با انتقال سفارت خود به این شهر هویتی صهیونیستی به آن دهد که به نظر می رسد دولت ترامپ در این موضوع عجله نکند اما آن را عملی می کند.
توصیه های شاهزاده سعودی به ترامپ در خصوص ایران
دونالد ترامپ رئیس جمهوری جمهوری خواه آمریکا که به تازگی انتخاب شده موجی از مخالفت ها و موافقت ها را در سراسر جهان با خود به دنبال داشته است. این رئیس جمهور ۴۵ ام آمریکا که مواضع افراطی هم در خصوص اعراب و به خصوص سعودی ها داشته است لرزه را تن شاهزاده های عرب انداخته و آنها در خصوص آینده مناسبات واشنگتن با این شیخ نشین ها در نگرانی به سر می برند.
گفته می شود جمهوری اسلامی ایران نیز یکی از شاه کلید های تحولات منطقه خاورمیانه به شمار می رود و مساله توافق هسته که بارها ترامپ به آن حمله کرده بود اکنون از جمله سوالات بین المللی است. اما رئیس جمهوری آمریکا نتواند قعطنامه های شورای امنیت را بازگرداند و در همین حال ترکی فیصل شاهزاده سعودی می گوید ترامپ باید دوستان واقعی آمریکا را بشناسد. وی که به خدمت رسانی سعودی برای آمریکایی ها اشاره داشته است نگران تحولات یمن و سوریه است که مواضع ترامپ عربستان را به چالش های جدی می کشد.
سعودی ها امیدوارند ترامپ در مقابل ادعای دخالت ایران در مسائل کشورهای عربی واکنشی جدی تر از اوباما از خود نشان دهد.
ایران و اوپک در مقابل هم
جمهوری اسلامی ایران تولید نفت خود را به مرز ۳.۹ میلیون بشکه در روز رسانده است . این کشور همچنین در حال حاضر می گوید تولید نفت خام خود را تا مرز ۴.۳ میلیون بشکه خواهد رساند.
پیش از رفع تحریم های بین المللی ایران با محدودیت های بسیاری در تولید و عرضه نفت رو به رو بود و این کشور ۲۱۰ هزار بشکه نفت در روز تولید و عرضه می کرد که رسیدن به مرز ۳.۹ میلیون بشکه در اکتبر ۲۰۱۶ نشان از افزایش چشمگیر تولید است.
در همین حال نباید از نظر دور داشت که بحران انرژی در قیمت های حتی پس از افزایش ۱۶ سنتی قیمت نفت پس از اجلاس سپتامبر الجزایر کمکی به تولید کنندگان نکرده است و قیمت ها باردیگر به زیر ۵۰ دلار برای هر بشکه رسیده است.
نباید از نظر دور داشت که تولیدکنندگانی مانند عربستان که از رفتار ایران عصبانی هستند تهدید کرده اند تولید نفت خود را تا مرز ۱۲ میلیون بشکه در روز خواهند رساند. در همین حال گفته می شود ایران از حد تعیین شده اش ۲۳۰ هزار بشکه نفت بشتر روزانه تولید می کند.
افق های روشن ایران در بازار جهانی انرژی
ایران امیدوار است با توجه به قراردادی که با شرکت توتال فرانسه به امضا رسانده است فضای حضور شرکت های بیشتری را در بازار انرژی خود جلب کند. آنطور که در اخبار منعکس شد توتال ۹ نوامبر قراردادی به ارزش ۴.۸ میلیارد دلار در میدان پارس جنوبی را با ایران به امضا رساند که یک یخ شکن بزرگ برای این کشور محسوب می شود.
در همین حال شرکت های روسی و اروپایی فراوانی علاقه مند به حضور در بازار انرژی جمهوری اسلامی ایران هستند به همین جهت افدام توتال در ورود به این کارزار بسیار حائز اهمیت است. نباید از نظر دور داشت که ایران چهارمین دارنده ذخایر نفت جهان و دومین دارنده ذخایر گازی جهان به شمار می رود که بسیار از نظر منابع طبیعی کشور ثروتمندی است. در این کشور نفت خیز بسیاری امید اورند اولین سری قرارداده ای که پس از این توتال با ایران به امضا خواهد رسید به سرعت اتفاق می افتند.
تحلیل منابع روسی همچنین اضافه می کند که ایران به حداقل ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای بازارهای انرژی خود نیازمند است تا طی پنج سال بتوانند جمهوری اسلامی را به تعادل در بازارهای جهانی برسانند. پارس جنوبی از جمله مواردی است که همواره مورد اختلاف میان ایران و قطر بوده است و باتوجه به این مساله تهران علاقه مند است به صورت حداکثری در این کارزار سرمایه گذاری کند.
توافق ۲ میلیاردی تهران و پاریس
جمهوری اسلامی ایران و توتال فرانسه برای توسعه میدان های گازی در این کشور به توافق رسیده اند. گفته می شود این نخستین سرمایه گذاری مستقیم توتال در صنایع انرژی ایران پس از تحریم های بین المللی است که به واسطه فعالیت های هسته ای ایران علیه این کشور وضع شد و پس از مذاکرات فشرده میان دولت های غربی و تهران بلاخره از نخستین روز سال ۲۰۱۶ اجرایی شد.
شرکت های فرانسوی توانسته اند در ایران بازار خوبی را برای خود کسب کنند و به جز صنایع خودرو سازی اکنون شرکت های انرژی نیز سهم خود را از بازار ایران برداشته اند. توتال فرانسه و شرکت پترو پارس کنسرسیومی تشکل داده اند که که قرار است میدان ۱۱ پارس جنوبی را وارد فضایی عملیاتی کند.
ایران دومین دارنده منابع گاری در جهان است اما الگوی مصرف در این کشور و تولید برق از گاز نیروگاه های عملا اجازه نمی دهد در بازارهای صادراتی بتواند از این محصول خود استفاده کند. در همین حال صنایع انرژی ایران نیازمند سرمایه گذاری کلانی است که تنها از سوی شرکت های خارجی امکان پذیر است.
نظر شما