توسعه همکاری کشاورزی و صنعتی اوکراین با ایران

خبرگزاری شبستان:اوکراین پس از روسیه پهناورترین کشور اروپاست. با ذخیره وسوسه انگیزی از معادن فلزی ارزشمند. این کشور مراودات تجاری و اقتصادی با ایران دارد و در حال حاضر نیز خواهان همکاری کشاورزی و صنعتی با ایران است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اوکراین پس از روسیه پهناورترین کشور اروپاست. با ذخیره وسوسه انگیزی از معادن فلزی ارزشمند. نیمی از آهن و فولاد کل شوروی از اوکراین بدست می‌آمد. چهل درصد از کل سنگ منگنز دنیا در دوران شوروی از اوکراین صادر می‌شد. به این فهرست، منابع ذغال سنگ، جیوه، تیتانیوم و نیکل را هم باید فزود. اوکراین یکی از مهمترین کشورهای معدنی دنیاست که هم از نظر تنوع و هم حجم ذخایر در دنیا کم‌نظیر است. گفته می‌شود ۸۰۰۰ معدن از ۹۰ کانی ارزشمند در سراسر خاک اوکراین وجود دارد.

 

برخلاف بیشتر کشورهای معدنی که کشاورزی خوبی ندارند اوکراین صاحب نوع بسیار حاصلخیزی از خاک هم هست. این خاک که بنام خاک سیاه (یا سرزمین سیاه) معروف است حاصلخیزترین خاک کره زمین است و در روسیه و کانادا نیز یافت می‌شود. اوکراین صاحب یک چهارم از خاک سیاه کره زمین است. این خاک استثنایی و حاصلخیز، یکی از سرمایه‌های ملی اوکراین است. کشاورزی در این خاک بدون کود انجام می‌شود. کشاورزان می‌گویند سربازان نازی در جنگ جهانی دوم این خاک را با خود به آلمان می‌بردند.

 

بنابراین گزارش، اوکراین گلوگاه انرژی اروپا هم هست. ۲۵ کشور اروپایی، وارد کننده گاز از روسیه هستند و همه خط لوله‌ها به جز یکی از خاک اوکراین می‌گذرند. این یعنی اوکراین گلوگاه درآمد گازی روسیه نیز هست. این کشور مراودات تجاری و اقتصادی با ایران دارد و در حال حاضر نیز خواهان همکاری کشاورزی و صنعتی با ایران است.

 

این گزارش می افزاید: ایرنا به نقل از رحیم پور در کی یف، معاون نخست وزیر اوکراین در این زمینه نوشته است: "این کشور آمادگی برای توسعه روابط با ایران در تمامی زمینه ها از جمله حوزه های کشاورزی، صنعت و انرژی را دارد. همچنین ایجاد شرایط مناسب برای افزایش فعالیت بازرگانان دو کشور در امر مبادلات تجاری، سرمایه گذاری مشترک، توسعه زیرساخت ها و استانداردسازی تولیدات نیز در حال فراهم شدن است."

 

یادآور می شود: در زمان شوروی، اقتصاد اوکراین دومین اقتصاد بزرگ اتحاد جماهیر شوروی بود و یک بخش صنعتی و کشاورزی مهم به حساب می‌آمد. پس از فروپاشی شوروی، نظام اقتصاد با برنامه این کشور به سمت یک اقتصاد بازاری تغییر کرد که روند این انتقال برای اکثریت جامعه که دچار فقر بودند، بسیار دشوار بود. پس از فروپاشی شوروی اقتصاد اوکراین به شدت محدود شده و زندگی روزانه برای یک فرد معمولی که در اوکراین زندگی می‌کرد بسیار دشوار بود. تعداد قابل توجهی از روستاییان بوسیلهٔ غذایی که خودشان می‌کاشتند زندگی می‌کردند، برخی نیز دو یا چند شغل داشتند و از طریق مبادله کالا با کالا، مایحتاج اولیه‌شان را تهیه می‌کردند.

کد خبر 588338

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha