دی اکسید کربن موجود در جو از خط قرمز عبور کرد

خبرگزاری شبستان: کارشناس مرکز هوا و تغییر اقلیم گفت: غلظت گاز دی اکسید کربن ( CO۲ ) درجو چند هفته پیش با گذر از مرز ۴۰۰ PPM از خطر قرمز عبور کرد.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، مهتاب صادقی،  امروز 25 آبان در کارگاه آموزشی تغییر اقلیم و خبرگزاری ها گفت: برخی مردم به تغییر اقلیم و گرمایش زمین اعتقادی ندارند و بر این باورند که تغییر اقلیم را سیاستمداران ایجاد کرده اند تا بتوانند به مقاصد سیاسی و اقتصادی شان دست یابند.

 

کارشناس طرح ملی تغییر آب و هوا با بیان اینکه افراد دیگری نیز موضوع تغییر اقلیم و گرمایش زمین را درک کرده اند و برای ایجاد موانع تغییر اقلیم به دنبال راه حل هایی هستند، خاطرنشان کرد: ابتدا باید تغییر اقلیم و چهارچوب های حقوقی و بین المللی کنوانسیون را تعریف کنیم.

 

وی با بیان اینکه میانگین پارامترهای آب و هوایی در مدت زمان طولانی بر اساس استانداردهای جهانی اقلیم نامیده می شود، اظهار داشت: بر اساس پارامترهای جهانی ایران دارای اقلیم خشک و نیمه خشک است.

 

صادقی با اشاره به عوامل موثر بر شکل گیری اقلیم و تغییر اقلیم اظهار داشت: عوامل انسانی و عوامل طبیعی بر روی سیستم های اقلیمی تاثیر می گذارند که این تغییرات می توانند مثبت و یا منفی باشند.

 

کارشناس مرکز هوا و تغییر اقلیم با بیان اینکه تغییر اقلیم بر تنوع زیستی، زیستگاه ها، کشاورزی، آب آشامیدنی، سلامت، حمل و نقل و انرژی تاثیر می گذارد، خاطرنشان کرد: تغییر اقلیم باعث می شود اکوسیستم یک کشور یا حتی منطقه تغییر کند به طوری که در حال حاضر 67 درصد تالاب های دنیا بر اثر تغییر اقلیم خشک شده اند.

 

صادقی با بیان اینکه اطلاعات آب و هوایی و پیش بینی آنها مهم است، اظهار داشت: برنامه ریزی های کوتاه مدت و بلندمدت، مدیریت بحران و مدل های اقلیمی همه در پیش بینی شرایط اقلیم و آب و هوای کشورها موثر است و می توان بر اساس آنها اقداماتی انجام داد.

 

وی با بیان اینکه گازهای گلخانه ای باعث شده تا متوسط دمای کره زمین افزایش یابد، خاطرنشان کرد: بر این اساس تحت پروتکل کیوتو 7 گاز اصلی به عنوان گازهای گلخانه ای معرفی شده اند که شامل دی اکسید کربن، متان، نیترواکسید و NF3‌ می باشند.

 

وی تصریح کرد: هر کدام از این گازهای گلخانه ای بر اساس توانایی و ظرفیتی که دارند باعث می شوند دمای متوسط کره زمین بالا برود به طور مثال نرخ رشد سالانه دی اکسید کربن در سال 2012، 340 PPm‌ بوده است که در سال 2013 به 400 PPm‌ افزایش یافته است.

 

وی ادامه داد: در سپتامبر 2016 غلظت دی اکسید کربن در جو زمین از مرز 400 PPm‌ گذشته است و این در حالی است که اعلام شده بود وقتی چنین شرایطی پیش بیاید متوسط دمای کره زمین 2 درجه افزایش خواهد یافت و در این حالت حدود 30 درصد از تنوع زیستی در معرض انقراض قرار می گیرند.

 

صادقی با بیان اینکه طبق گزارش منتشر شده سازمان هواشناسی جهانی دمای هوای کره زمین 1.2 درجه افزایش یافته است، ادامه داد: در صورتی که تا سال 2100 هیچ اقدامی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای انجام ندهیم دمای متوسط کره زمین 4 درجه سانتیگراد افزایش می یابد.

 

کارشناس مرکز هوا و تغییر اقلیم خاطرنشان کرد: این در حالی است که برای کاهش میزان انتشار گازهای گلخانه ای بیشترین اقدامات را تا سال 2100 انجام دهیم افزایش دمای کره زمین بین نیم تا یک درجه خواهد بود.

 

وی با اشاره به تاثیر تغییر اقلیم در میزان بارندگی در مناطق مختلف گفت: بارندگی در مناطقی که باران خیز هستند با تغییر اقلیم افزایش خواهد یافت و مناطق خشک، خشک تر خواهند شد. همچنین میزان سطح آب دریاها بالاتر خواهد آمد.

 

وی در ادامه با اشاره به شکل گیری کنوانسیون تغییر آب و هوا و روند فعالیت آن اظهار داشت: در اجلاس ریودوژانیرو که در سال 1992 برگزار شد، کنوانسیون شکل گرفت و از 1994 اقدامات آن اجرایی شد.

 

وی با بیان اینکه ایران از 1996 با پذیرش کنوانسیون تغییر آب و هوا رسما به جمع 195 کشور متعهد پیوست، خاطرنشان کرد: تثبیت غلظت گازهای گلخانه ای در جو و کاهش میزان آنها، ارایه گزارش دوره ای وضعیت ملی تغییر آب و هوا به کنوانسیون، تنظیم و اجرای برنامه های کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، همکاری و توسعه روش های انتقال تکنولوژی برای کاهش انتشار در بخش های مختلف انرژی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، جنگل و زایدات مایع و جامد از جمله اهداف مهم کنوانسیون و فعالیت های مرتبط با آن است.

 

 

کد خبر 588263

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha