پیاده روی اربعین سبک زندگی اسلامی را از نظر به مرحله عمل می رساند

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام جلائیان با اشاره به تجلی معیارهای سبک زندگی اسلامی در پیاده روی اربعین، گفت: زمانی که فرد برای رضای خدا و با اعتقاد به ولایت و امامت، در این مسیر قدم بر می دارد، شاخصه های سبک زندگی اسلامی را رعایت کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین علی جلائیان، معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسان رضوی در گفت وگو با خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به درس هایی که از پیاده روی اربعین در زمینه سبک زندگی اسلامی می توان دریافت کرد، اظهار کرد: افرادی که در راهپیمایی اربعین شرکت می کنند، هرچند برای رسیدن به مسیر اصلی پیاده روی با وسیله های گوناگونی طی مسیر می کنند اما از مبدا اصلی حرکت یعنی نجف اشرف، همگان به یک شکل و شیوه در مسیر به حرکت می پردازند و همه یکسان می شوند.

 

حرکت برای جلب رضایت خداوند شاخصه سبک زندگی اسلامی

وی با اشاره به تجلی معیارها و ملاک های سبک زندگی اسلامی در پیاده روی اربعین، تصریح کرد: این تجلی وابسته به اصول و مبانی نظری افراد حاضر در این مراسم است زیرا زمانی که فرد برای رضای خدا و با اعتقاد به ولایت و امامت، در این مسیر قدم بر می دارد و با بصیرت حرکت خود را ادامه می دهد، شاخصه های سبک زندگی اسلامی را محقق کرده است.

 

جلائیان با بیان اینکه فرد شرکت کننده در راهپیمایی اربعین، مراقب است تا دشمن، این حرکت را به نفع خود تصرف نکند، افزود: دشمنان از هر حرکت مثبتی بنا دارند، بهره وری خود با ایجاد تفرقه، تبلیغ خود و تفکراتشان و تصرف کردن این حرکت داشته باشند و اگر این شاخصه ها از اصول و مبانی در این حرکت، برجسته شود و خودنمایی کند، اسلامی بودن این سبک زندگی مشخص می شود.

 

عدم توجه به خود و مهم بودن رضایت جمع ملاک سبک زندگی اسلامی

عضو هیأت علمی دانشگاه رضوی با بیان اینکه باتوجه به ملاک هایی که در این تجمع بزرگ انسانی می بینیم، شاخصه های سبک زندگی اسلامی در آن مشهود است، گفت: یکی از مبانی سبک زندگی اسلامی، آن است که فرد، تنها به خودش توجه ندارد، بلکه خود را در یک جمع و اجتماع مشاهده می کند و شادی و نشاط خود را در شادی و نشاط جمع می داند و سربلندی امت را سربلندی خود می داند، لذا هر آنچه دارد، به پای ولایت می ریزد.

 

هزینه کرد در مسیر ولایت سرمایه گذاری است

وی با بیان اینکه در ارتباط میان فردی شاید اهل حساب و کتاب باشیم اما زمانی که به ولایت و حاکم دینی می رسیم، هر چه هزینه کنیم، حکم سرمایه گذاری است، افزود: این بینش برای آن است که مطمئن هستیم این مسیر نابود نمی شود و این هزینه کردها به منزله از دست دادن آن پول ها، نیست.

 

جلائیان با اشاره به صفا و صمیمیت موجود میان زائران اربعین حسینی با وجود تمام تفاوت های فرهنگی و نژادی، افزود: این تجلی بارز عدم تمرکز برخود است بلکه با توجه به هدف، همه خوبی ها را در جمع می بینیم و در عین خستگی ها به دیگران کمک می کنیم و این «من» بزرگ در قالب امت و میلیون ها نفر نمود پیدا می کند.

وی اضافه کرد: «من» زمانی از یک نفر خارج می شود و به اجتماع تلقی می شود، بذل مال، جهاد و از خودگذشتگی معنا حقیقی خود را پیدا می کند و اگر جان هم دهیم، این فدای جان یک نفر است و موجب احیا و زنده شدن امت می شود.

 

پیاده روی اربعین نمونه ای سبک زندگی اسلامی است

معاون پژوهشی حوزه علمیه خراسان رضوی با اشاره به اینکه پیاده روی اربعین نمونه ای از سبک زندگی اسلامی است، تصریح کرد: در این نمونه همگی هم هدف می شویم، بر این هدف خلوص پیدا می کنیم ، برای رسیدن به آن تلاش می کنیم، در جمع حرکت می کنیم و هماهنگ می شویم و برای رسیدن به این هدف از خودگذشتگی و ایثار می کنیم و همگی یک نقطه یعنی ولایت و تقویت دین را می بینیم.

 

وی با اشاره به اینکه سبک زندگی موجود در پیاده روی اربعین می تواند درسی برای زمان ظهور امام زمان (عج) باشد، گفت: دوران غیبت دوران عدم حضور امام زمان (عج) نیست بلکه دوران پنهان بودن امام از نگاه ماست و زمینه ظهور ایشان نیز زمانی حاصل خواهد شد که همه احساس نیاز به وجود امام را با تک تک سلول های بدن خود داشته باشند، یعنی دشمن و دوست احساس نیاز به راهنما کنند.

 

پیاده روی اربعین بصیرت افزاست

جلائیان خاطرنشان کرد: برای تحقق ظهور حضرت حجت (ع) همدلی، بصیرت و فهم دقیق دین لازم است و حرکت هایی مانند پیاده روی اربعین، بصیرت لازم برای شناسایی دوست و دشمن را حاصل می کند که در آن نه تنها شیعیان و مسلمانان بلکه ادیان دیگر نیز شرکت می کنند، یعنی این راهپیمایی فراملی، فرامذهبی و فراجنسیتی و فراسنی شده است و این حرکت بصیرت افزاست و موج آزادگی و حق خواهی را رقم می زند که هرگاه این موج به قله برسد، ظهور رقم خواهد خورد.

کد خبر 588180

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha