راه‌حل‌ های خلاق برای توسعه کتاب و کتابخوانی پیدا کنیم/ کتابداران نمادی از اخلاق هستند

خبرگزاری شبستان: مراسم روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار همراه با تجلیل از کتابداران صبح امروز ۲۴ آبان ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و جمعی از کتابداران در تالار وحدت برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان اینکه افتخار می کنم در میان شما هستم چراکه چند سالی کتابدار بوده ام و به این موضوع نیز افتخار می کنم، گفت: کتابداران انسان‌ های بزرگ و با فضیلت و با اخلاق هستند که فضیلت‌ها در دوران تلخ و دروغ و فریب و نامردمی‌ها را نوید می دهند. اگرچه کتابداران در نگاه جامعه دیده نمی شوند اما یک رضایت قلبی دارند که کتاب همیشه مرجع شان است و مرجع ارتباط مردم با منابع دینی، علمی و اخلاقی هستند.

 

وی با اشاره به اینکه جاده توسعه فرهنگی از کتاب آغاز می‌ شود، تصریح کرد: بستر و جاده توسعه فرهنگی، کتابخانه و کتابخوانی است و بدون توجه به این اصل مهم، به توسعه فرهنگی نمی رسیم و به تبع آن توسعه ملی، اقتصادی و سیاسی نخواهیم داشت.

 

صالحی امیری، تقدیر از کتابداران را نمادی از اخلاق دانست و گفت: باید حرکت جدید و راه‌حل‌ های خلاق برای توسعه کتاب و کتابخوانی پیدا کنیم و به همین دلیل باید بدانیم کتابخانه فقط یک محیط بسته برای تحویل کتاب به کتابخوانان نیست، بلکه باید تبدیل به یک مرکز فرهنگی شود.

 

وی، علیرضا مختارپور را یکی از مدیران موفق حوزه کتابخوانی پس از انقلاب در کشور برشمرد و گفت: حمایت از وی و نهاد کتابخانه های عمومی تداوم خواهد داشت و اولین تقاضایم از ایشان این است که حرکتی را آغاز کنند تا کتابخانه در هر نقطه‌ای از کشور تبدیل به کانون فرهنگی شود تا هر کسی نیاز فرهنگی دارد، نقطه حرکت خود را کتابخانه قرار دهد. چراکه کتابخانه، مسجد و مدرسه، مقدس هستند که باید با هم تعریف شوند.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به به اهمیت کتابداری الکترونیک اشاره کرد و افزود: در این خصوص باید به سمت تغییر پیش برویم؛ امسال که در اجلاس ایفلا حضور داشتم شعار ایفلای ۲۰۱۶ «کتابخانه موبایلی در ۲۰۲۰» بود، ما فاصله زیادی با این هدف داریم ولی نقطه آغازش کتابخانه‌های عمومی است که بتوانند از طریق فضای مجازی به مشتریان خدمات بدهند.

 

وی با بیان اینکه امروز کتابدار به جای آن که در یک نقطه بنشیند، باید به سراغ مصرف‌ کننده برود و مفهوم کتابخوانی دیگر انحصاراً فیزیکی و در فضای کتابخانه معنا ندارد، به زبان تقدیر از کتابداران برآمد و گفت: قشر مظلوم و محروم کتابداران که قانع و با نجابت هستند امروز کمترین تقاضاها را از ما دارند ولی باید بدانیم منزلت و کرامت کتابداران در عرصه فرهنگی باید پاس داشته شود.

 

صالحی امیری در پایان سخنانش گفت: قول می‌ دهم مانند سه سال گذشته در جهت تعالی این نهاد، توسعه کمی و کیفی، توجه به کرامت کتابداران، تامین معیشت و امنیت شغلی آنها اقدام کنم.

 

 

کد خبر 587930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha