قرآن ریشه مشكلات اقتصادي را ضعف ايمان می داند

خبرگزاری شبستان: خيلي از ما انسان ها ريشه همه مشكلات سياسي، اجتماعي، مديريتي و ... را ناشي از مشكلات اقتصادي مي دانيم، اما نگاه قرآن چيز ديگري است؛ چرا كه خداوند در قرآن مي فرمايد، همه مشكلات اقتصادي ناشي از ضعف در ايمان است.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان به نقل از دانشگاه عدالت، سومين ميزگرد از سلسله ميزگردهاي علمي - تخصصي دانشگاه عدالت، روز ۲۳ آبان ماه با عنوان «اقتصاد در پرتو نظرات مرجع عاليقدر  آيت الله هاشمي شاهرودي» در دانشگاه عدالت برگزار شد. 

 

در اين نشست كه با حضور جمع كثيري از اساتيد و دانشجويان برگزار شد، دكتر محمدهادي حاجيان، اقتصاد را يكي از مهمترين موضوعات جامعه اسلامي خواند و افزود: هدف يك جامعه اسلامي اين است كه اقتصاد قوي داشته باشد و براي اينكه ما اقتصاد قوي داشته باشيم بايد از لحاظ فرهنگي و اجتماعي نيز قوي باشيم.

 

وی ادامه داد: مهمترين دغدغه امروزي ما بحث اقتصاد مقاومتي است كه سياست هاي كلي آن، توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است.

 

حاجيان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتي يعني اقتصادي كه به اندازه كافي مقاوم باشد و روي پاي خودش بايستد، تا حداقل حساسيت ها را در مورد تهاجم بيروني داشته باشد، تصریح کرد: به همين دليل اگر مي خواهيم يك اقتصاد مقاومتي خوب داشته باشيم، بايد با تلاش زياد و كوشش جمعي، بسترهاي لازم را براي تبديل اقتصاد كشور به اقتصاد مقاومتي، فراهم سازيم.

 

وی با بیان اینکه امروزه با مساله تحريم ها و تهديدهاي خارجي مواجه هستيم، افزود: بيگانگان و دشمنان ما هميشه در تلاش هستند كه اقتصاد ما را ضعيف كنند، به همين خاطر بايد در كشور، امنيت اقتصادي ايجاد كنيم زيرا اگر در اقتصاد، امنيت وجود داشته باشد، مردم نيز از سرمايه گذاري احساس امنيت مي كنند و منابع داخلي، به جاي سرمايه گذاري در خارج از كشور، در داخل كشور صرف مي شود.

 

این گزارش می افزاید: در ادامه اين نشست حجت الاسلام والمسلمين ثابت گفت: خيلي از ما انسان ها ريشه همه مشكلات سياسي، اجتماعي، مديريتي و ... را ناشي از مشكلات اقتصادي مي دانيم، اما نگاه قرآن چيز ديگري است؛ چرا كه خداوند در قرآن مي فرمايد، همه مشكلات اقتصادي ناشي از ضعف در ايمان است.

 

وی ادامه داد: به بيان ديگر، دليل ضعف اقتصادي، ضعف و سستي ايمان و تقوي است. اگر اجتماعات بشري ايمان بياورند و تقوي پيشه كنند فتح بركات مي شود. تقوي و ايمان نه تنها در حوزه اجتماعي بلكه در حوزه فردي هم نتيجه دارد، اگرچه تاثير آن به صورت اجتماعي بسيار بيشتر از حوزه فردی است. اگر اساس جامعه بر مبنای ايمان و تقوي شكل بگيرد فكرها هم باز مي شود زيرا راه هاي اقتصادي با وجود ايمان و تقوي مي تواند به افكار سالم و پربار انسان رسوخ كند.

 

همچنین، حجت الاسلام والمسلمين شفيعي نژاد تصریح کرد: در خصوص اقتصاد مقاومتي ديدگاه هاي متفاوتي وجود دارد. يكي از اين ديدگاه‌ها اين است كه اقتصاد مقاومتي استحكامِ بناي اقتصاد اسلامي است و ديدگاه ديگر اينكه، اقتصاد مقاومتي نسخه ايراني اقتصاد اسلامي است، اما به اعتقاد ما اقتصاد مقاومتي يك استراتژي و يك راهبرد عام است كه در دل خود، راهكارها و پيشنهاداتي را به همراه دارد.

 

وی ادامه داد: معضل بزرگي كه در نظام اقتصادي ما وجود دارد، مشكلات نظام بانكي است. زيرا بانك به عنوان مهمترين عامل ثروت و درآمد در نظام اقتصادي است و نابساماني نظام اقتصادي ما به علت همين نابساماني و مشكلات در نظام بانكي است.

 

شفيعي نژاد یادآور شد: وظيفه توزيع ثروت در جامعه بر عهده نظام بانكي است و تا زماني كه ساختار نظام بانكي اصلاح نشود بستر اقتصاد مقاومتي نمي تواند به خوبي در جامعه اسلامي پياده سازي شود.

کد خبر 587888

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha