تاکید بر اجرای کامل برجام در روز دوشنبه/ اولین اقدام نظامی آمریکا علیه ایران!

خبرگزاری شبستان:تاکید بر اجرای کامل برجام در روز دوشنبه، تبلیغ موسسه جهانگردی آمریکایی برای سفر ایران، اولین اقدام نظامی آمریکا علیه ایران!، لفاظی گستاخانه وزیر اماراتی علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: تاکید بر اجرای کامل برجام در روز دوشنبه، تبلیغ موسسه جهانگردی آمریکایی برای سفر ایران، اولین اقدام نظامی آمریکا علیه ایران!، لفاظی گستاخانه وزیر اماراتی علیه ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

اتحادیه اروپا توافق هسته‌ای را جزء میراث همکاری آمریکا-اروپا می‌داند/ تاکید بر اجرای کامل برجام در روز دوشنبه

روزنامه وال استریت ژورنال با اشاره به نشست وزرای خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا درباره چگونگی تعامل با رئیس جمهور جدید ایالات متحده گزارش داد که اتحادیه اروپا خود را برای هرگونه چالش در زمینه توافق هسته ای ایران و 1+5 که جولای 2015 امضا شد، کرده است.

این گزارش افزود: روز دوشنبه وزرای خارجه اتحادیه اروپا قرار است بر حمایت کامل آنها برای اجرای کامل توافق هسته ای تاکید کنند.

در طول کمپین انتخاباتی در آمریکا، دونالد ترامپ تهدید کرده بود که در صورت پیروزی در انتخابات، توافق را پاره خواهد کرد.

وال استریت زورنال در ادامه نوشت: هر حرکتی در این زمینه می‌تواند روابط فرآتلانتیک را سریعا تیره و تار کند و بر هر دو طرف تاثیر منفی بگذارد.

وزیر خارجه اسلواکی که در نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل حاضر بود گفت: توافق هسته ای نیز مانند توافق آب و هوایی و توافق تجارت جزء میرات همکاریهای گذشته آمریکا و اروپا است.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست خود تاکید کردند که نیاز بیشتر به تماس میان اروپا با تیم دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا احساس میشود. آنها تاکید کردند که اتحادیه اروپا به انتخاب مردم آمریکا احترام میگذارد.

فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از پایان نشست گفت: وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست خود درباره موضوعات مختلف بحث کردند و درباره شراکت قوی با آمریکا براساس اصول، ارزشها و منافعمان توافق کردند.

فدریکا موگرینی همچنین گفت: این ما نیستیم که باید سیاستهای خود را تشریح کنیم بلکه دولت بعدی امریکا است که باید مواضع خود را مشخص کند.

ضدیت با ایران؛ وجه مشترک گزینه‌های احتمالی ترامپ برای وزارت خارجه

به دنبال انتشار نام 5 نفر به عنوان گزینه‌های دونالد ترامپ برای وزارت خارجه آمریکا، خواندن گزارشی اجمالی درباره سوابق این افراد خالی از لطف نیست.

در اولین نگاه به نام نامزدهای جانشینی جان کری، یک نکته توجهات را به خود جلب می‌کند و آن ضدیت شدیدشان با ایران و سابقه اقدامات ضد ایرانی آنها است.

جان بولتون

جان بولتون از چهره‌های نومحافظه‌کار آمریکایی است که در چندین دولت جمهوریخواه سمت‌های مختلفی داشت. او در آخرین حضورش در دولت، نماینده آمریکا در سازمان ملل در دولت جورج بوش پسر بود.

بولتون که از حامیان سرسخت جنگ‌های افغانستان و عراق(در سال 2003) بوده است،  فردی به شدت ضد ایرانی محسوب می‌شود.

مواضع او علیه ایران تا حدی بوده که از او یک چهره همیشگی حاضر درنشست‌های گروهک تروریستی منافقین ساخته است.

بولتون طی سال‌های اخیر در بسیاری از سخنرانی‌ها و یادداشت‌هایش ضمن اتهام زنی‌های بی اساس ضد ایران در حوزه‌هایی از قبیل حقوق بشر، تروریسم و برنامه هسته‌ای، از دولت باراک اوباما به دلیل برجام و عدم ایستادگی در برابر «جمهوری اسلامی» به شدت انتقاد کرده است. 

باب کورکر

باب کورکر سناتور جمهوریخواه ایالت تنسی است که از سال 2007 برای اولین بار به عضویت این مجلس درآمده و ریاست کمیته روابط خارجی سنا را برعهده دارد.

وی پیش از این، شهردار شهر «چاتانوگا» در ایالت تنسی بود و قبل از تصدی شهرداری، دو شرکت بزرگ املاک و مستغلات را در اختیار داشت.

این قانونگذار از جمله فعالترین سناتورهای آمریکایی در زمینه طرح‌های ضد ایرانی در کنگره بوده و بانی و طراح بسیاری از طرح‌های تحریمی علیه تهران بوده است.

کورکر همچنین به دنبال اعلام توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 ضمن مخالفت با آن، از دولت آمریکا به دلیل مفاد «ضعیف» برجام به شدت انتقاد داشته است.

زلمای خلیل زاد

زلمای خلیل زاد متولد افغانستان است. او در جوانی برای تحصیل به آمریکا مهاجرت کرد و پس از مدتی شهروند این کشور شد.

خلیل‌زاد در سالهای 1980 و اوایل سالهای 1990 میلادی به عنوان مشاور وزارتخانه‌های خارجه و پنتاگون در جنگ ضد شوروی در افغانستان برای خود در آمریکا جایگاهی به دست آورد.

خلیل زاد از 1985 تا 1989 میلادى مشاور وزارت خارجه آمریکا در امور «جنگ ایران و عراق» و همچنین اشغال افغانستان توسط ارتش شوروى بود.

خلیل زاد در سالهاى 1991 و1992 میلادى نیز دستیار معاون وزیر دفاع امریکا در امور برنامه ریزى سیاسی بود. وى درآن زمان زیر نظر پل ولفوویتز چهره سرشناس نومحافظه کاران جنگ طلب کار می‌کرد.

 در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون در سال‌های 1990  خلیل‌زاد بود که با تهیه سندی به نام «کتاب سفید در باره افغانستان» خواستار دخالت آمریکا برای تغییر وضع در افغانستان شد.

با روی کار آمدن دولت جورج بوش پسر جایگاه او تقویت شد و تبدیل به یکی از افراد تاثیرگذار در سیاست آمریکا در افغانستان شد. وی پس از حملات 11 سپتامبر و سقوط طالبان، به عنوان فرستاده ویژه آمریکا در افغانستان خدمت کرد.

خلیل زاد مدتی را به عنوان سفیر دولت بوش در افغانستان گذراند و همچنین به عنوان نماینده واشنگتن در سازمان ملل کار کرد.

جدای از جمهوریخواه بودن او و بولتون، اتخاذ مواضع تند علیه ایران، یکی از موارد اشتراک نظرشان بوده و آنها در زمینه درخواست برای تغییر نظام ایران هم نظر هستند.

خلیل زاد در یک مصاحبه گفته بود: «موفقیت برای انقلاب در ایران دو چیز مهم می خواهد، یکی تقاضا و فعالیت مردم و دیگر اینکه مردم کاری کنند که قدرت دولت از دست برود. من هم مانند آقای پانتا (وزیر دفاع اسبق) به تغییر در ایران خوشبین هستم و امید دارم که صورت بگیرد».

استنلی مک کریستال

 استنلی مک کریستال ژنرال 4 ستاره ارتش آمریکا و کسی است که از سال 2003 تا 2008  فرمانده عملیات‌های ویژه مشترک پنتاگون در عراق بود و در 2009 به‌طور همزمان فرماندهی نیروهای بین‌المللی و ارتش آمریکا در افغانستان را بر عهده داشت.

مک‌ کریستال در سال 2010 پس از انتقادات شدیدی که علیه مقامات ارشد آمریکایی از قبیل جو بایدن مطرح کرد به واشنگتن احضار شد و در نهایت پس از دیدار با باراک اوباما از مقامش استعفا داد.

او در سال 2015 طی یک سخنرانی درباره ایران گفته بود: «ما بسیاری از رفتار‌های آنها در جهان را دوست نداریم به ویژه رفتارهای غیرهسته‌ای‌شان را و باید با برخی از این رفتارها مقابله کنیم».

مک کریستال البته افزود: «اما اینکه شما با کسی توافق نظر ندارید، این مساله آنها را تبدیل به یک بازیگر بد نمی‌کند».

نیوت گینگریچ

نیوت گینگریچ سیاستمدار آمریکایی است که از سال 1979 تا زمان استعفایش در سال 1999 در کنگره آمریکا از ایالت جورجیا عضو مجلس نمایندگان بود.

ریاست مجلس نمایندگان در سالهای 1995 تا 1999 و نامزدی برای کسب کاندیداتوری حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سال 2012 از دیگر اقدامات کاری او است.

گینگریچ یکی از سیاستمداران نزدیک به گروهک تروریستی منافقین در آمریکا محسوب می‌شود و با سرکرده این گروهک روابط نزدیکی دارد.

رئیس اسبق مجلس نمایندگان آمریکا در نشستی که چندی پیش در پاریس و به میزبانی گروهک منافقین برگزار شد، حضور یافته بود.

ریچارد هاس

ریچارد هاس، دیپلمات آمریکایی است که از سال 2003 رئیس اندیشکده شورای روابط خارجی آمریکا بوده است.

او پیش از آن، مدیر برنامه ریزی در وزارت خارجه آمریکا بود و مشاور نزدیک کالین پاول وزیر خارجه اسبق آمریکا بود.

وی در سال 2015 طی یک مصاحبه ضمن انتقاد از جنگ سال 2003 عراق، اقدامات دولت باراک اوباما در خروج نیروهای نظامی از عراق در سال 2011 را هم «اشتباه» خوانده بود. 

هاس همچنین با اتکا به ادعای حملات شیمیایی دولت بشار اسد، عدم حملات نظامی آمریکا و انگلیس به سوریه را «اشتباهی بزرگ» خوانده بود.

رئیس شورای روابط خارجی آمریکا اخیرا در اظهارنظری به رئیس‌جمهور بعدی آمریکا توصیه کرد که وی باید تمرکزش را در درجه اول روی برنامه هسته‌ای ایران و دیگر اقدامات این کشور بگذارد و همچنین مقابله با داعش را در دستورکار خود قرار دهد.

تبلیغ موسسه جهانگردی آمریکایی برای سفر ایران

خبرگزاری «آسوشیتدپرس» با انتشار گزارشی با این مضمون نوشت: ایران ماوای کوهستان‌های زیبا، بناهای تاریخی مهیج و  صنایع دستی گرانبهاست اما وزارت خارجه آمریکا نسبت به سفر به این کشور هشدار شدیدی داده است.

بر این اساس، شاید برای اهالی آمریکا حتی با وجود  گذشت دهه‌ها اشغال سفارت امریکا در سال 79 میلادی،  ایران نخستین مکانی نباشد که برنامه سفر به آن‌جا به ذهنشان خطور کند. کشوری‌ که شعار «مرگ بر آمریکا» کماکان در مساجد و اعتراض‌های آن‌ها شنیده می‌شود. با این وجود، یک شرکت جهانگردی آمریکایی در حال تبلیغ برای جلب آن گروه از افرادی است که مایل به سفری پرخطر به ایران هستند.

شرکت آمریکایی «آبرکرومبی و کنت» در توضیح «تبلیغ سفر به ایران» آورده است که این رویداد اولین فرصت برای دیدن ایرانی است که بعد از قرارداد اتمی سال گذشته در حال توسعه روابط با غرب است.

«استفنی اشمود» مدیر تولید آمریکا و خاورمیانه شرکت آبرکرومبی و کنت در این زمینه گفت: «با توجه به آب و هوای ایران و  تغییراتی که اخیرا به وقوع پیوسته‌اند، ما احساس می کنیم این کشور یکی از هیجان انگیزترین مکان‌ها برای اشخاصی است که قادرند اینک مسافرت نمایند. »

 در ادامه این گزارش با اشاره به تمرکز آژانس فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) بر جاذبه‌های تاریخی ایران چون «پرسپولیس» ، «پاسارگاد» و مسجد واقع در میدان «امام اصفهان» و دیگر مراکز آمده است: اروپایی‌ها به ایران سفر می‌کنند اما آمریکایی‌ها کمتر از یک درصد سهم جهانگردان این کشور را به خود اختصاص داده‌اند. آن‌ها ایران را با کشمکش‌های خاورمیانه مرتبط دانسته و  البته کسب روادید جهانگردی ایمن نیز برای آمریکایی‌ها دشوار است.

در بخش دیگر این گزارش با اشاره به هشدار «سفر به ایران» وزارت خارجه آمریکا در ماه اوت سال جاری و ذکر دستگیری و بازداشت غیرعادلانه شهروندان آمریکایی دو تابعیتی و اتهام زنی مقام‌های ایرانی به آن‌ها چون «جاسوسی» و «تهدید علیه امنیت ملی» آمده است: آمریکا و ایران از سال 79 میلادی به این سو روابط دیپلماتیک ندارند و دور تازه دستگیری‌ها از سوی تندروهای ایران شامل آن‌هایی می‌شود که به واسطه برجام خواهان روابط با غرب هستند.

خانم اشمود مدیر شرکت جهانگردی آمریکایی نیز اذعان می‌کند که در ایران مصرف مشروبات الکلی ممنوع بوده و بانوان باید قوانین مرتبط با حجاب را رعایت کنند.

 خبرگزاری یاد شده در بخش دیگر این گزارش به سفر مخفی و بعدا پر سرو صدای «جیم داباکیس» سناتور همجنسگرای آمریکایی با همسرش به ایران در تابستان سال جاری اشاره  کرد و عنوان داشت که این حادثه جنجالی را بین تندروهای ایران و آن‌هایی که دائم نسبت به رخنه غرب هشدار می‌دهند، برانگیخت.

 آسوشیتدپرس درخاتمه می‌نویسد: یک شرکت جهانگردی آمریکایی اعلام کرده که کسب روادید سفر به ایران برای آمریکای‌ها حتی دشوارتر شده، اما سفارت پاکستان در واشنگتن که مسئولیت رتق و فتق امور صدور روادید سفر به ایران را بر عهده دارد خاطر نشان ساخته که در این زمینه تاکنون تغییر رخ نداده است.

مهر:

سخه پیچی «دبکا» برای ترامپ/ اولین اقدام نظامی آمریکا علیه ایران!

سایت صهیونیستی دبکا فایل در مطلبی که بیشتر بوی نسخه پیچی می دهد، مدعی شد که احتمالا اولین اقدام نظامی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور بعدی آمریکا در خاورمیانه علیه ایران خواهد بود.

در این مطلب با اشاره به اظهارات ترامپ در مبارزات انتخاباتی اش مبنی بر لغو توافق هسته ای با ایران و فاجعه بار خواندن برجام آمده است که وی بارها در اظهاراتش قول داده که در صورت لزوم جلوگیری از دستیابی آنچه که این رسانه آن را دستیابی ایران به سلاح هسته ای خوانده است از زور استفاده خواهد کرد.

در این مطلب آمده است ایرانی ها مطمئن نیستند که ترامپ نخواهد به جهانیان و به ویژه ایرانی ها نشان دهد که در زمان ریاست جمهوری اش اجازه نخواهد داد تا ایرانی ها بار دیگر آمریکا را آشفته کنند.

در این گزارش به نقل از منابع ایرانی که نامی از آنها برده نشده آمده است ایرانی ها نگرانند تا رئیس جمهور بعدی آمریکا که در 20 جولای قدرت را در اختیار خواهد گرفت بخواهد با حملات هدفمند به تاسیسات هسته ای ایران وجهه آمریکا در خاورمیانه را بازسازی کند.

در ادامه این گزارش آمده است ترامپ و کنگره آمریکا که تحت کنترل جمهوری خواهان است قطعا نقض تعهدات از سوی ایران را تحمل نخواهند کرد، لذا احتمالا یکی از اهداف ترامپ راکتور آب سنگین اراک خواهد بود و هدف بعدی پایگاه موشک های بالستیک ایران!

لازم به ذکر است؛ تندروهای دست راستی رژیم صهیونیستی در صدد هستند تا با بسترسازی مناسب ـ همانند آنچه در ماجرای حمله به عراق و ماجرای سوریه رخ داد ـ از همین ابتدای کار، رفتار ترامپ را در حوزه سیاست خارجی مدیریت و بر اساس منویات خود جهت دهی کنند.

برهم زدن برجام به نفع ایران است/ انتخابات آمریکا انقلابی خلاف عقل

«هنری کیسینجر» وزیر خارجه اسبق آمریکا در اظهاراتی مدعی شد تلاش ایران برای تسلط بر خاورمیانه بزرگ ترین تهدید برای آمریکا به شمار می آید.

وزیر خارجه اسبق آمریکا که در اجتماعی در نیویورک سخن می گفت، تأکید کرد: بزرگ ترین چالش پیش روی آمریکا در خاورمیانه تسط بالقوه بر منطقه توسط ایران است.

وی بدون اشاره به حضور مداخله جویانه انبوهی از نظامیان آمریکائی در منطقه خاورمیانه ادعا کرد: آمریکا باید به وضوح مشخص کند که مخالف گسترش ارضی ایران است و آنچه آمریکا از ایران می‌خواهد این است که مثل یک ملت عمل کند؛ نه صلیبی ها.

«هنری کیسینجر» تصریح کرد: آنچه باید شاهد آن باشیم این است که ایران نباید به چنین موقعیت برتری دست یابد.

وزیر خارجه اسبق آمریکا درباره نتیجه انتخابات هشتم نوامبر سال ۲۰۱۶ آمریکا نیز گفت که پیروزی ترامپ در مقابل هیلاری کلینتون یک «انقلاب علیه عقل و خرد متعارف» بود.

دیپلمات کهنه کار آمریکائی درباره آنچه ترامپ در جریان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا درباره پاره کردن توافق هسته ای با ایران وعده داده بود نیز خاطر نشان کرد که این کار بیش از آمریکا برای ایران سودمند خواهد بود.

وی تأکید کرد: من به چنین توافقی دست نیافتم، اما پایان دادن به آن در حال حاضر، منافع بزرگ و مهمی را برای ما حاصل نمی کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

کیسینجر: ایران در برابر ترامپ ثبات قدم زیادی نشان خواهد داد

هنری کیسینجر وزیر خارجه پیشین آمریکا در گفتگویی که آتلانتیک منتشر کرد گفت، ایران در نهایت به این نتیجه خواهد رسید که توافق هسته ای در مقایسه با گذشته شکننده تر شده است.

وی تاکید کرد: با این حال این کشور حتی در برابر فشارهای ترامپ پایداری و ثبات قدم زیادی نشان خواهد داد و همزمان به بررسی وی مشغول خواهد بود.

به اعتقاد کیسینجر هیچکس اطلاعات زیادی درباره سیاست خارجی ترامپ ندارد بنابراین همه باید مدتی را صرف مطالعه وی کنند. در واقع دقیق تر اینکه همه اکنون به شدت و با شور و اشتیاق در حال بررسی ترامپ هستند.

لفاظی گستاخانه وزیر اماراتی: تنها با تغییر رفتار ایران حاضر به گفتگو هستیم

«انور قرقاش» وزیر مشاور در امور خارجه امارات عربی متحده امروز از لزوم برپایی مرکز عربی برای مذاکرات سازنده و واقعی با ایران و به صورت مشروط ،خبر داد.

قرقاش در نشست منطقه ‌ای که در «مرکز مباحثات ابوظبی» در حال برگزاری است، گفت: لزوم ساخت مرکز عربی میانه رو برای پیشبرد منطقه‌ ایی با ثبات، باز و پویا وجود دارد.

این مقام ارشد اماراتی با نام بردن از عربستان سعودی و مصر و نقش محوری آن‌ها افزود:  ضرورت دارد که برای ایجاد یک ساز و کار نوین عربی در سطح منطقه تفکر کنیم تا از آشفتگی‌های کنونی خارج شویم.

وی با اصلاح دیدگاه برخی که نگران گفتگو با ایران هستند، اظهار داشت: ما نباید نظرهای منطقی را رد کنیم با این حال نیاز است تا  گفتگوهای سازنده و واقعی و بر اساس مجموعه قوانین مشخص صورت پذیرند.

قرقاش در ادامه، در اظهاراتی گستاخانه با شرط گذاشتن برای ایران گفت: ضرورت دارد ایران به حاکمیت و تمایت ارضی کشورهای عرب احترام گذاشته و به نفوذ خود بر شیعیان دیگر کشورها پایان دهد و تلاش برای صدور انقلاب را متوقف نماید.

 

کد خبر 587794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha