به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، قاسم تبریزی، پژوهشگر تاریخی، عصر امروز(۲۳ آبان)در کارگاه جریان شناسی تاریخ نگاری انقلبا اسلامی در تالار وحدت دانشگاه شهید باهنر کرمان پرسش هایی مطرح کرد و گفت: چرا باید تاریخ را بشناسیم و بدانیم؟ در زندگی فردی و اجتماعی ما چه تاثیری دارد؟ اگر ندانیم و نشناسیم چه زیان هایی در زندگی فردی و اجتماعی می گذارد؟
وی افزود: گرچه قرآن، کتاب تاریخ نیست بلکه هدایت و بصیرت است اما عنایت خاصی به تاریخ دارد و از آیات 4 درس در عرصه تاریخ می آموزیم که تاکید قرآن بر ۴ موضوع سرنوشت ساز در زندگی فردی و اجتماعی است؛ اول درس عبرت از سرنوشت ظالمان و مشرکان که در طول تاریخ علیه دین و بشریت تلاش کردند و انسان ها را به سختی انداختند.
تبریزی، الگوپذیری از زندگی پاکان و صالحان، تجربه از سرنوشت اقوام گذشته و شناخت صفوف حق و باطل را از دیگر نکات مذکور برشمرد و گفت: با توجه به اینها تاریخ معنی پیدا می کند و بر خلاف نطر ماتریالیستی که تاریخ را منهای انسان قلمداد می کند اما تاریخ تکرار پذیر است.
وی با بیان اینکه جامعه ای که تاریخ نداند مانند کودک بدون حافظه است و این تاریخ است که هویت و ارزش و منش به انسان می دهد؛ تأکید کرد: تاریخ را باید شناخت و این تاریخ سازنده است و از درون آن سیدجمال و آخوند خراسانی و فیض کاشانی و... می آید.
این پژوهشگر تاریخی با تأکید بر اینکه باید رجال را شناخت تا بدانیم مثل چه کسی باشیم و چگونه زندگی کنیم؛ افزود: نشناختن آنها نشناختن خودمان است لذا قرآن احسن قصص ارائه می کند که برای همه بشریت و همه اعصار است؛ تاریخ معلم انسان ها است. بیدارکننده نسل های متوالی است.
وی در مورد اهمیت شناخت استعمار هم گفت: در 300 سال استعمار چه خیانت ها به بشریت کرد از تغییر هویت و فرهنگ و غارت ثروت و کشتار؛ لذا دانشگاه ها باید استعمارشناسی داشته باشند؛ چیزی که به غلط توهم توطئه قلمداد می شود.
نظر شما