به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور، امروز(23 آبان) در حاشیه افتتاح سه طرح بزرگ نفتی در خوزستان، گفت: از طرح های خوبی که در این سفر افتتاح شد طرح آبرسانی به دشت آزادگان و روستاها بود و همچنین پروژه راه آهن اهواز امروز رسما آغاز شد.
وی افزود: این پروژه برای الکترونیکی کردن مسیر ریلی و همچنین پروژه دوخطه کردن تهران به بندر امام است که در راستای آن 76 روستا بهره مند می شوند و علاوه بر آن سرعت و ایمنی قطارها و بار ترافیک به دوش صنعت ریلی می افتد و همچنین مردم از وضعیت زیست محیطی بهتری بهره مند می شوند.
وی به مناطق نفتی خوزستان اشاره کرد و ادامه داد: این منطقه یادآور روزهای ایستادگی، دلاوری و فداکاری جوانان بسیج، سپاه، نیروی عشایر و مردم است و در این زمین هایی که امروز برای آبادانی کشور در حال تلاش هستیم، زمانی مناطق رزم و مقاومت و ایستادگی بودند.
روحانی، با اشاره به برجام، عنوان کرد: زمانی بار اصلی برجام بر دوش وزارت خارجه بود و در این راه وزارت دفاع و شورای امنیت ملی برای آن زحمات زیادی کشیدند و مقام معظم رهبری هم از آغاز هدایت و رهبری ایی مقوله را عهده دار بودند.
وی با بیان اینکه از سویی در تمام مراحل برجام مردم پشتوانه و هادی ما بودند و افتخار بزرگ برجام برای ملت ایران است، اضافه کرد: اما بعد از آن دستگاه های دیگر این بار را بر دوش گرفتند که یکی از آنها کارکنان صنعت نفت و وزارت نفت است.
وی برجام را فضایی جدید، تنفس جدید و هوای جدید دانست که باید از آن استفاده کنیم و گام هایی سریع تر برداریم و ابراز کرد: یکی از بخش هایی که باید به نحو مطلوب از این فضا استفاده کند صنعت نفت است که توانست اعجاب جهانیان را برانگیزد.
رئیس جمهور، اظهار کرد: کاری که صنعت نفت در طول چند سال انجام داد همه جهانیان را به شگفتی واداشت، به طوری که هیچ کس فکر نمی کرد در مدت کوتاهی شرایط را در مدت کوتاهی به قبل از تحریم برگردانند و از فضای بوجود آمده پسا برجام حداکثر استفاده را ببرند.
وی اذعان داشت: اما مرحله دوم آمدن شرکت های بزرگ و انعقاد قراردادهای بزرگ است؛ در این شک نداریم که بسیاری از کارهای بزرگ را خود می توانیم انجام دهیم، اما در دنیای امروز باید از زبان علم استفاده کنیم و به این منظور بهره برداری کردن از علم و سرمایه جهان ضروری است.
وی به طرح های نفتی که امروز بهره برداری شد اشاره کرد و یاد آور شد: تولید نفت در این میادین به بیش از 250 هزار بشکه افزایش می یابد در حالی که توان منطقه ای یادآوران، آزادگان و یاران 300 هزار بشکه تولید و صاردات است و باید این رقم به بیش از یک میلیون بشکه برسد.
روحانی، با اشاره به اینکه برای رسیدن به این رقم باید سرمایه و تکنولوژی را با هم به کار گیریم، بر افزایش بازیافت در میادن نفتی تاکید کرد و گفت: باید این چاه های نفت را جوان نگه داریم و برای بلندمدت از آنها استفاده کنیم که این نیازمند تکنولوژی روز است.
وی یکی از مهم ترین معضلات امروز را بحث اشتغال جوانان دانست و بیان کرد: در حالی که اکثر جوانان ما تحصیلات عالیه دارند اما بیکارند و این وظیفه ماست که برای آنها شغل ایجاد کنیم و تحقق این امر با سرمایه و تکنولوژی امکان پذیر است.
وی با بیان اینکه از بخش های مهمی که در این راه می تواند به ما کمک کند صنعت نفت است، خاطر نشان کرد: برای آبادانی خوستان باید از منابع به خوبی بهره مند شویم و همچنین برای سلامت محیط زیست باید از فناوری، درست استفاده کنیم.
رئیس دولت یازدهم، با تاکید بر اینکه با بهره برداری از تکنولوژی و سرمایه می توانیم هم محیط زیست سالم و هم اشتغالزایی برای جوانان داشته باشیم، افزود: چهره مناطق نفت خیز باید چهره رحمت برای مناطق نفتخیز باشد نه خشونت.
وی با اشاره به اینکه شرایط زندگی مردم منطقه مناطق نفتی باید بهتر و اشتغال برای آنها ایجاد شود، اضافه کرد: افرادی که در مناطق صنعتی هستند برای بهره برداری از امکانات و خدمات اولویت دارند و مردم منطقه و خوزستان از اولویت برخوردارند.
دکتر روحانی، با بیان اینکه باید از نیروی بومی برای مناطق نفتی استفاده کنیم، یاد آور شد: همه کشور یک مجموعه است و همه خواهر و برادرند، اما مردمی که زحمتی می بینند باید از نتیجه آن هم بهره برداری کنند.
وی اظهار داشت: این امر باید اصول ثابت برای صنعت و وزارت نفت باشد و مناطق افراد صنعت نفت احساس کنند از این صنعت در حال بهره برداری هستند و جوانان نیز احساس کنند از وجود آنها برای اشتغال استفاده می شود.
نظر شما