به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، حمید رضا آذری در مراسم انعقاد تفاهم نامه همکاری اداره کل بهزیستی و اداره کل آموزش و پرورش فارس در زمینه اجرای طرح مشارکت اجتماعی دانش آموزان گفت:هدف از اجرای این طرح ، حضور و مشارکت دانش آموزان در کار های گروهی است که می تواند زمینه کاهش آسیب های اجتماعی را فراهم می نماید.
وی با تاکید بر اینکه انسان موجودی اجتماعی است گفت: شکل گیری شخصیت و زندگی انسان و جامعه پذیر شدن او با حضور در اجتماع انسانی انجام می شود .
مدیر کل آموزش و پرورش فارس افزود: عالیترین مرحله جامعه پذیری ، فرهنگ پذیر کردن کودکان برای آشنایی آنها با هنجارها و قوانین و علاقمندی به آن است.
آذری گفت: در مرحله اول خانواده بیشترین نقش را در جامعه پذیر کردن دانش آموزان دارد و اگر در جامعه ای خانواده آموزش های لازم را دریافت کرده و مهارت لازم را برای جامعه پذیر کردن کودکان کسب نماید ، می توان به آینده آن جامعه امیدوار بود.
وی افزود: پس از خانواده فرایند جامعه پذیری کودکان در مدرسه ادامه می یابد و هر اندازه خانواده و مدرسه هماهنگی بیشتری داشته باشند ، فرایند جامعه پذیری با سهولت بیشتری انجام می شود.
آذری با اشاره به آغاز طرح مشارکت اجتماعی دانش آموزان در مدارس فارس گفت: در قالب این طرح دانش آموزان می توانند ضمن شرکت در زندگی گروهی ، مهارت های ارتباطی لازم را کسب نموده و با حضور در فعالیت های تیمی ، نسبت به آسیب های اجتماعی آگاهی پیدا کنند.
وی احساس مسئولیت و مشارکت جویی را از ویژگی های دانش آموزان در سنین نوجوانی عنوان کرد و افزود: اجرای این طرح در دوره متوسطه اول که دانش آموزان در سنین بین 13 تا 15 سال قرار دارند ،انتخاب بسیار مناسبی است ، چرا که با اجرای مناسب این طرح ، می توان آسیب های اجتماعی را کاهش داد.
مدیر کل بهزیستی استان فارس نیز در این جلسه گفت:با انعقاد تفاهم نامه همکاری بین اداره کل بهزیستی و آموزش و پرورش فارس،اجرای طرح مشارکت اجتماعی دانش آموزان ، در 10 مدرسه در شیراز آغاز می شود .
دکتر سید مرتضی موسوی افزود: این طرح با هدف ارتقاء توانمندی دانش آموزان، افزایش شناخت آنها نسبت به مسائل و آسیب های اجتماعی، اصلاح نگرش آنها در جهت جمع گرایی و کارگروهی ، افزایش مهارت های کار گروهی و مشارکتی و همچنین ایجاد و توسعه ظرفیت های مشارکت دانش آموزان برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی نوجوانان انجام می شود.
وی گفت: در مرحله اول اجرای این طرح 30 تن از دبیران درس مطالعات اجتماعی و 12 تن از کارشناسان پیشگیری از آسیب های اجتماعی ادارات آموزش و پرورش نواحی چهارگانه شیراز ، در مدت 4 روز با این طرح آشنا می شوند.
مدیر کل بهزیستی فارس در ادامه گفت: سیر تحولات اجتماعی در دو دهه اخیر زمینه بروز چالش های زیادی برای برنامه ریزان اجتماعی فراهم نموده است.
دکتر موسوی افزود: رشد تکنولوژی ، دسترسی آسان به علوم مختلف ، شکسته شدن مرزها و تداخل های فرهنگی و نبود برنامه ریزی منسجم موجب شیوع آسیب های اجتماعی شده است.
وی گفت: سازمان بهزیستی به عنوان یک نهاد متخصص حوزه اجتماعی از دهه 70 ساماندهی آسیب های اجتماعی را در برنامه کاری خود داشته و در طول سال های گذشت ، با همکاری آموزش و پرورش و در قالب سطوح مختلف آموزش و آگاه سازی – مداخله و درمان و کاهش آسیب و توانمند سازی آسیب دیدگان را پی گیری نموده است.
دکتر موسوی گفت: انتقال فرهنگ به نسل جدید و آمادگی و ارتقاء دانش دانش آموزان ، اعتماد سازی ، مسئولیت پذیری و مشارکت جویی دانش آموزان منجر به سلامت اجتماعی می گردد.
وی سلامت اجتماعی را شامل سلامت جسم ، روان و رفتار دانست و افزود: این طرح تمرینی است برای ایجاد ارتباط بین دانش آموزان و معلمان به عنوان دو نسل مختلف و تسهیل گری معلمان برای مشارکت دانش آموزان و همچنین تمرین کار گروهی .
نظر شما