به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، مسعود فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور امروز(23 آبان) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار کرد: کارگروه های زنان سرپرست خانوار و آسیب های اجتماعی کودکان از کارگروه های مهمی است که بهزیستی در این کارگروه ها اقدامات در خور توجهی انجام داده است.
وی به خدمات اجرا شده از سوی بهزیستی در این حوزه اشاره کرد و گفت: در حوزه زنان سرپرست، چهار برنامه سیاستی و اقدام و عمل پیاده شده است.
فرید با اشاره به اینکه 2 میلیون و 500 خانواده زن سرپرست داریم ، گفت: 71 درصد آنان به دلیل فوت همسر، 11 درصد به واسطه طلاق، 11 درصد با وجود همسر معلول و از کار افتاده و 5 درصد دختران به عنوان سرپرست زن خانوار هستند.
این مقام مسوول به حوزه توانمندسازی زنان سرپرست خانوار هم اشاره کرد و گفت: سال گذشته 12 و نیم درصد از زنان سرپرست خانوار به واسطه توانمندسازی از چرخه مستمری بهزیستی خارج شدند.
وی با اشاره به اینکه 180 هزار زن سرپرست خانوار که با فرزندان به 500 هزار نفر می رسند، تحت پوشش بهزیستی کشور هستند، خاطرنشان کرد: سازمان هزینه های تحصیلی این فرزندان را تقبل می کند.
فرید با اشاره به اینکه 198 شهر کشور از طریق خط 123 به اورژانس اجتماعی دسترسی دارند، ادامه داد: تمامی شهرهای بالای 50 هزار نفر باید از این خدمات بهره مند شوند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور با اشاره به اینکه اورژانس اجتماعی برای اطلاع رسانی از کودک آزاری، همسرآزاری، اقدام به خودکشی و کودکان خیابانی راه اندازی شده است، ادامه داد: سال گذشته 600 هزار تماس با این سامانه انجام شد که 160 هزار مورد مرتبط بوده است.
فرید با بیان اینکه مراکز روزانه کودکان خیابانی راه اندازی شده است، گفت: در حل حاضر علاوه بر 37 مرکز کودکان خیابانی، 39 مرکز روزانه دیگر هم راه اندازی شده است.
وی افزود: در 6 ماهه گذشته 4500 کودک خیابانی در این مراکز شناسایی شد که همین مساله موجب شد برای خانواده ها طرح کمک ارائه شود که این اقدامات برای کودکان از طریق بخش غیردولتی و موسسات مددکاری بوده است.
این مقام مسوول به آسیب های اجتماعی دانش آموزان اشاره کرد و گفت: به همین منظور طرح «نماد» با همکاری آموزش و پرورش، بهزیستی، بهداشت و درمان، کار و رفاه اجتماعی، قوه قضائیه و ناجا برای حل مشکلات روانشناختی و آسیب های اجتماعی دانش آموزان با رویکرد خانواده و مدرسه محور اجرا می شود.
به گفته فرید، از اینرو مساله مددکار اجتماعی در مدرسه از سوی آموزش و پرورش مطرح شد و این طرح در استان های کرمانشاه، آذربایجان غربی، البرز، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان در حال اجراست.
وی با یادآوری اینکه طلاق طی سال های گذشته افزایش پیدا کرده است، گفت: روند آسیب های اجتماعی در کشور بررسی و با سایر کشورها مقایسه می شود و همین موضوع نشان می دهد نرخ طلاق در ایران از وضعیت مناسب تری برخوردار است.
معاون امور اجتماعی بهزیستی کشور نرخ طلاق در کشور را به ازای 4 ازدواج یک طلاق اعلام کرد و گفت: آموزش خانواده و مهارت های قبل از ازدواج به منظور کاهش نرخ طلاق درحال اجراست.
وی با یادآوری اینکه 195 مرکز مداخله در کاهش طلاق در کشور فعال است، اظهار کرد: این مراکز موجب شده است تا 20 درصد طلاق ها به سازش منجر شود.
این مقام مسوول از راه اندازی و اجرای طرح سامانه مداخلات کاهش طلاق در خراسان رضوی خبر داد و یادآور شد: این سامانه تا پایان آذر در 11 استان کشور و در فازهای بعدی در تمام استان ها اجرا می شود.
نظر شما