به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ نیره پیروز بخت، رئیس سازمان ملی استاندارد ایران امروز (23 آبان) در مراسم گرامیداشت روز ملی استاندارد با بیان اینکه از سال 1339 تا کنون 30 هزار استاندار ملی تدوین شده است، یک سوم از استانداردهای تدوین شده را در مدت سه ساله اخیر اعلام کرد.
وی با بیان اینکه باید تمامی کالاهای تولیدشده و خدمات ملی را استانداردسازی کنیم، از شناسایی 80 هزار کالا و خدمات خبر داد که باید بر روی استاندارد آنها نظارت شود و اظهارداشت: تدوین ۸۰ هزار استاندارد ملی و پوشش استاندارد در کشور نیازمند برنامه ریزی و تعامل و همکاری در تمام زمینه ها است.
پیروز بخت از ضرورت استاندارد سازی در همه حوزه ها خبر داد و با بیان اینکه راه اندازی دفتر استاندارد سازی در همه ادارات در حال انجام است، گفت: مدیریت کیفیت و رقابتپذیری از اصول توسعه است که در بحث اقتصاد مقاومتی نیز پوشش استاندارد به تمامی محصولات داخلی و کالاها و خدمات تاکید شده و دولت بخشنامه پیوست استاندارد برای تمامی محصولات را صادر کرده است.
وی به بازرسی بالغ بر یک میلیون واحد صنفی در مدت سه سال اخیر اشاره کرد و با بیان اینکه این آمار چندان راضی کننده نیست، گفت: باید طوری برنامه ریزی کنیم که بتوانیم همه سه میلیون واحد صنفی را پوشش دهیم.
پیروزبخت به موفقیت های استاندارد پس از دوره برجام و شرایط پسابرجام اشاره کرد و گفت: عضویت ایران در مجمع بین المللی اتحادیه تائید صلاحیت ها و امضای تفاهم نامه های نهایی برای پذیرش تائیدیه های استاندارد ایران توسط سایر کشورها، قبول گواهینامه اوزان (اندازه شناسی) ایران در 100 کشور دنیا و انتخاب ایران برای اولین بار به عنوان مدیریت گروه خاور نزدیک اجلاس استاندارد و رهبری 18 کشور از دیگر موفقیت های ایران در این زمینه است.
وی از دیگر دستاوردهای پسابرجام برای سازمان ملی استاندارد ایران را انتصاب رئیس گروه ارزیابی انطباق این موسسه و پذیرش مسئولیت شورای سیاست گذاری حلال نام برد و گفت: تاکنون 10 واحد تولیدی در کشور علامت استاندارد حلال را کسب کردهاند.
محمود دلپسند، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری خراسان شمالی هم در این همایش یکی از ضعف های استان در حوزه صنعت را عدم دانش فنی لازم به اندازه نیاز دانست و گفت: در بسیاری از موارد مربوط به استاندارد سازی مانند آسانسورهای ادارات و منازل و وسایل بازی در پارک ها از ضرورت های لازم برای استاندارد سازی آگاهیم و از نظر منابع اعتباری آمادگی این کار را هم داریم اما در حوزه مهارت نیروهای متخصص برای این کار ضعف داریم و نیازمند رشد دانش صنعتی در این حوزه ها هستیم.
وی همچنین به ظرفیت خالی نیروهای انسانی در بخش های مختلف سازمانی خراسان شمالی اشاره کرد و در حضور رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تصریح کرد: سازمان ملی استاندارد یک دستگاه حاکمیتی است و نیروهای انسانی به ویژه نیروهای متخصص آن باید از بدنه خود سازمان باشند و کمتر می توان نیروهای آن را از طریق برون سپاری تامین کرد، لذا از سازمان ملی استاندارد انتظار داریم با صدور مجوز های استخدامی برای اداره کل این سازمان در خراسان شمالی کمبود نیروی انسانی این حوزه را برای استان برطرف کند.
حجت الاسلام ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی هم در این مراسم به تبیین موضوع استاندارد از نگاه دینی و قرآنی پرداخت و اظهارداشت: با کمی تامل در خلقت آفرینش به نظم و قانونمندی خلقت خدا پی خواهیم برد.
امام جمعه بجنورد با اشاره به آیات و احادیث گفت: دین اسلام یک دین کامل و استاندارد است که راه و روش بهتر زیستن را به ما می آموزد.
در پایان این مراسم از واحدهای برگزیده خراسان شمالی تقدیر شد.
نظر شما