ایرانیان ۹ ساعت بیش از نرم جهانی در فضای مجازی حضور دارند

خبرگزاری شبستان: استاد حوزه و دانشگاه گفت: نرم متوسط زمان استفاده از فضاهای مجازی در دنیا ۳۰ دقیقه است درحالیکه در ایران متوسط استفاده روزانه از فضای مجازی ۹:۳۰ ساعت است.

حجت الاسلام قاسمعلی نوچمنی، استاد حوزه و دانشگاه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اجتماعی شبستان درباره تهدیدات و فرصت های فضای مجازی اظهارداشت: در روایات داریم کل علوم 26 یا 27 باب دارد و از این میان بشر فقط به یک باب آن دسترسی دارد و با توجه با روایات، باقی آن با حضور امام زمان (عج) مفتوح می شود.

 

حجت الاسلام نوچمنی با اشاره به تاثیر شبکه های اجتماعی بر روی جوانان گفت: با وجود این محدودیت فضاهای علمی، روز به روز شاهد اختراعات، اکتشافات و فرصت های جدیدی هستیم.

 

استفاده از فضای مجازی؛ فرهنگ سازی شود

استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: فضای مجازی یکی از فضاهای پر فرصتی است که می شود به درستی از آن استفاده کرد و داده های آن را اخذ کرد. منتها باید به نکاتی در این زمینه توجه شود برای استفاده از هر علمی ابتدا باید فرهنگ آن را ایجاد کنیم.

 

حجت الاسلام نوچمنی اظهارداشت: متاسفانه بسی جای تاسف است که امروز از فضای مجازی و از این فضای بسیار خوب و سهل الوصول که باید به درستی استفاده شود، به ویژه در کشور ما سوء استفاده می شود.

 

ایرانیان ۹ ساعت بیش از نرم جهانی در فضای مجازی حضور دارند

استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه نرم متوسط زمان استفاده از فضاهای مجازی در دنیا 30 دقیقه است، تصریح کرد: این در حالی است که در ایران متوسط استفاده روزانه از فضای مجازی 9:30 ساعت است. از این میزان نیز 90 درصد برای وقت گذرانی است و افراد به ویژه جوانان زمان زیادی را در فضای مجازی و بیهوده هدر می دهند.

 

حجت الاسلام نوچمنی با بیان اینکه حضور بیش از اندازه در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی متعدد بر زندگی فردی و اجتماعی تاثیر منفی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: گاه حضور در فضای مجازی نه بر معلوماتشان می افزاید و نه بر ایده و مرام و عقایدشان تاثیر مثبتی خواهد داشت که این امر باید ساماندهی شود.

 

نقش هدایتگری و آگاهی بخشی رسانه ها در معرفی فضای مجازی

وی با اشاره به نقش رسانه ها در آگاهی بخشی نسبت به آثار و پیامدهای شبکه های اجتماعی و فضای مجازی گفت: رسانه ها خصوصا خبرگزاری های وزین دینی به ویژه خبرگزاری شبستان که مخاطبان آن را فرهیختگان، طلاب، حوزویان و دانشگاهیان و مجمعی از بزرگان مطرح و صاحب نظر تشکیل می دهد؛ می تواند راهکارهایی برای فرصت سازی از فضای مجازی ارائه دهند.

 

استاد حوزه و دانشگاه اظهارداشت: اگر تهدیدات و آسیب های فضای مجازی را برای افراد جامعه به ویژه جوانان تبیین نکنیم و محتوا، داده ها و اطلاعات فضای مجازی را مدیریت و کنترل نکنیم یک آینده ناخوشی را در حوزه فضای مجازی در پیش رو خواهیم داشت.

 

حجت الاسلام نوچمنی تصریح کرد: از همه رسانه ها و همه افرادی که این فضا و فرصت برایشان فراهم شده است و راحت می توانند فضاهای مجازی را رصد کنند، درخواست می کنیم آسیب ها، تهدیدات و فرصت های فضای مجازی را شناسایی کنند.

 

آسیب های فضای مجازی را به اطلاع جوانان جامعه برسانید

وی با بیان اینکه باید آسیب های فضای مجازی را به اطلاع جوانان جامعه برسانیم، خاطرنشان کرد: باید در عرض و به موازات شبکه های مجازی مطالب و محتوای قوی و پخته و کاربردی تهیه کنیم در عرض آنها داده ها را ارسال کنیم تا کاربران در انتخاب بین بد و خوب، خوب را انتخاب کنند نه اینکه بین بد و بدتر مجبور شوند، بد را انتخاب کنند.

 

استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: اگر رسانه ها این مسئولیت بزرگ تولید محتوا، آگاهی دهی و شناخت را ایفا کنند، فضای مجازی و استفاده از آن یک فرهنگ مقبول خواهد بود و در سطح جهانی نیز می توانیم به تولید محتوا و گسترش ارزش های اسلامی و ایرانی بپردازیم.

 

فضای مجازی ابزاری برای معرفی ارزش های اسلامی و ایرانی به مجامع بین المللی

حجت الاسلام نوچمنی با بیان اینکه قطعا سرنوشت دنیا باید تغییر کند و مکر و نیرنگ و رفتارهای مزورانه و کمپانی های صهیونیستی باید به زباله دان تاریخ بروند چراکه دیگر جایی در دنیا ندارند، تصریح کرد: امروز نوگرایی دینی و اسلامی و بنیاد گرایی اسلامی دارد جای خود را در دنیا باز می کند.

 

استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: باید از این فرصت ها و فضاهای ایجاد شده در دنیا استفاده کنیم و با کمک فضای مجازی، ارزش های اسلامی و ایرانی را به دنیا معرفی کنیم که در این راستا رسانه ها نقش کلیدی برای شناخت فضای مجازی ایفا می کنند.

 

کد خبر 587658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha