مساجد، به اینترنت و شبکه‌های اجتماعی مجهز شوند

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام احمدی، امام جماعت مسجد طوس، گفت: برخی ائمه جماعات در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فعال هستند اما لازمه تبلیغ در عصر جدید، تجهیز مساجد به پایگاه‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی است.

خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانون‌های مساجد: فضا و رسانه‌های مجازی هر روز بیشتر از سایر رسانه‌ها به ویژه شنیداری و نوشتاری بر ذهن و فکر مخاطب اثر می‌گذارند. از این رو مجهز شدن مراکز دینی از جمله مساجد به امکانات این فضا می‌تواند زمینه گسترش اثرگذاری آنها را در جامعه فراهم کند.

 

خبرنگار ما طی سلسله گزارش‌هایی، تعدادی از پایگاه‌های اطلاع رسانی مساجد مانند مسجد حضرت ابوالفضل (ع) اتابک، مسجد جامع شهرک قدس، مسجد حمزه سیدالشهدا (ع) و مسجدالشهدا را معرفی و بررسی کرد و اینک طی گفت‌و‌گویی با حجتالاسلام و المسلمین سیدناصر احمدی؛ امام جماعت مسجد طوس تهران به بررسی حضور مساجد در جهان مجازی اعم از سایت‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی پرداخته است که مشروح آن در ادامه می‌آید:

 

احمدی با اشاره به آیات «وَالَّذِينَ اجْتَنَبُواْ الطَّاغُوتَ أَن يَعْبُدُوهَا وَ أَنَابُواْ إِلَى اللَّهِ لَهُمُ الْبُشْرَى‏ فَبَشِّرْ عِبَادِالَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُوْلَئِكَ الَّذِينَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُوْلَئِكَ هُمْ أُوْلُواْ الْأَلْبَابِ» (سوره زمر: آیات 17 و 18) گفت: این آیات باید مبنای گفت‌و‌گوی انسان ها در تمام موقعیت‌ها و فضاهای حقیقی یا مجازی باشند؛ بنابراین ائمه جماعات و نمازگزاران باید پذیرای سخن و دردل‌های یکدیگر به ویژه جوان‌ترها باشند.

 

ضرورت گفت‌و‌گو و تبادل افکار نمازگزاران و دست اندرکاران مساجد

وی با اشاره به اهمیت گفت‌و‌گو و تبادل افکار نمازگزاران و دست اندرکاران مساجد به صورت چهره  به چهره و همچنین در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، واتس آپ و اینستاگرام، افزود: آیات 17 و 18 سوره زمر چراغ راه ائمه جماعات و مسئولان حوزه مساجد هستند تا به یکدیگر تهمت نزنند یا غیبت نکنند.

 

امام جماعت مسجد طوس با اشاره به این روایت که معصوم (ع) در آن می فرماید «تعجّب می کنم از کسانی که در غذای جسم خود فکر می کنند، ولی در امور معنوی و غذای جان خویش تعقّل نمی کنند، شکم را از غذای زیان بار حفظ می کنند اما باکی ندارند که افکار پلیدی در روان آنها وارد شود» (بحارالانوار، ج 1، ص 218، ح 43)، خاطرنشان کرد: تاکید معصوم (ع) در بررسی سخنان دیگران و در صورت درستی، پذیرش آن ها است، بنابراین انسان‌ها هنگام شنیدن سخنان خطیبان و ائمه جماعات باید دقت کنند و بی دلیل سخن دیگران را نپذیرند.

 

احمدی، اثرگذاری فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و ماهواره ای را مانند سخن خطیبان و کتاب‌ها در زندگی و باورهای مردم، مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: باید گوینده سخن را شناخت و سپس براساس آن عمل کرد، برای نمونه ائمه جماعات به عنوان مدیران مساجد باید دقت بسیاری در سخنان خود داشته باشند تا سبب جذب مردم به ویژه جوانان شوند.

 

دقت ائمه جماعات در منافع و مضرات فضای مجازی

وی با اشاره به حدیثی از امام علی (ع) که فرموده اند «چرا مردم موقع غذا خوردن در شب چراغ روشن می کنند تا با چشم خود ببینند چه طعامی می‌خورند اما در تغذیه روانی خود همت ندارند که چراغ عقل را با شعله علم روشن کنند تا از غذای آلوده مصون بمانند و دچار عوارض نادانی و گناه در عقاید و اعمال خود نشوند» (نهج البلاغه) گفت: ائمه جماعات و مسئولان مساجد با عنایت به کلام امیرالمومنین (ع) و دقت در منافع و مضرات فضای مجازی، مطالب غنی و درست را برای نمازگزاران تهیه کنند.

 

امام جماعت مسجد طوس با بیان اینکه تمام مراجع معظم تقلید، سایت اینترنتی و شبکه اجتماعی دارند، ادامه داد: مساجد و ائمه جماعات نیز باید به تبعیت از این بزرگان در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی، فعال باشند.

 

مساجد بروز باشند

احمدی خاطرنشان کرد: مساجد و ائمه جماعات باید بروز باشند که در این صورت، جوانان بیش از گذشته، جذب خانه‌های خدا می‌شوند، هرچند مساجد هم اکنون فاصله زیادی تا این آرمان دارند.

 

وی افزود: برخی طلاب و ائمه جماعات در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی فعال هستند و تلگرام و ایمیل شخصی دارند اما لازمه تبلیغ در عصر جدید، تجهیز مساجد و حوزه‌های علمیه به پایگاه‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی مانند کانال یا گروه تلگرامی است.

 

 

تذکری درباره اتهام یکی از قاریان قرآن

امام جماعت مسجد طوس با بیان اینکه حفظ آبروی مردم در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مانند منزل یا محیط کار، واجب و بلکه مهم‌تر است، ادامه داد: زیرا گاهی طرح یک مطلب یا انتشار کلیپی می‌تواند به دست صدها هزار نفر برسد.

 

احمدی گفت: اخیرا انتشار مطلبی درباره یکی از قاریان قرآن پیش از اثبات آن در دادگاه صالحه، موجب خانه نشینی او شد، بنابراین ائمه جماعات ضمن تشویق نمازگزاران برای آشنایی مردم با فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی باید آفات و مضرات اخلاقی و اجتماعی آن ها را نیز گوشزد کنند تا چنین اتفاقاتی موجب ریختن آبروی مومنان نشود.

 

 

 

کد خبر 587645

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha