چرا قائمیت امام مهدی(عج) با دیگر امامان(ع) فرق می کند؟!

خبرگزاری شبستان: ظهور در اصطلاح، ظاهر شدن حضرت مهدي عجل ‌الله فرجه، پس از يک دوران پنهان زيستي طولاني، براي قيام و برپايي حكومت عدل جهاني است.

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان، از اصطلاحات رايج و شناخته‌شده در فرهنگ مهدويّت واژة «ظهور» است. اين كلمه از نگاه لغت به معناي آشكار شدن چيزي که پيش‌تر آشکار نبوده است.  و در اصطلاح، ظاهرشدن حضرت مهدي عجل ‌الله فرجه، پس از يک دوران پنهان زيستي طولاني (غيبت صغرا و کبرا)، براي قيام و برپايي حكومت عدل جهاني است.

واژة «ظهور» افزون بر آشكار شدن حضرت مهدي عجل ‌الله فرجه،  بر موارد ديگري چون آشكار شدن دولت اهل حق وحقيقت  و پيروزي آن حضرت(عج) نيز به كار رفته است.

درباره چگونگي اين آشكار شدن، سخني روشن در روايات نيامده است؛ اما از آنجا كه اين ظهور، پايان دوران غيبت دانسته شده، مي‌توان اين آشكارشدن را بر پايه رواياتي كه به چگونگي غيبت اشاره كرده‌اند، تعريف كرد. برخي روايات غيبت را "ناپيدايي" دانسته‌اند. بر اين پايه، ظهور حضرت(عج)، به معناي "كنار رفتن پرده" از مقابل ديدگان مردم و آشكار شدن ناگهاني او است. در حالي كه بر اساس رواياتی که غيبت را به معنای "ناشناسايي"  دانسته، ظهور به معناي "شناخته‌شدن" است که اين شناخته‌ شدن به زبان خودش به مردم است.

قيام حضرت مهدی عجل ‌الله فرجه

از مشهورترين واژگان براي شناساندن مفهوم انقلاب جهاني حضرت مهدي عليه ‌السلام ـ به‌ويژه در منابع شيعه ـ واژة "قيام" است.  اين واژه به معناي ايستادن و در برابر معناي نشستن است  و در اصطلاح، عبارت است از: نهضت جهاني حضرت مهدي عليه ‌السلام برابر ستمگران، براي برپايي قسط و عدل در سراسر کره زمين. و البته چنين حادثه‌اي بس بزرگ و برجسته است که در روايات از روز قيام آن حضرت(عج)، يكي از «ايام الله» [روزهای خداوند] ياد شده است. 

اين برجستگی، سبب شده تا لقب «قائم» در ميان لقب‌های آن حضرت(عج)، در روايات شيعه، از جايگاه ويژه‌اي برخوردار شود و لقبي به اندازه آن به کار نرفته باشد. و می توان گفت مهم‌ترين سبب نام‌بردن به اين لقب، آن است كه او، در برابر اوضاع سياسي و کج‌روی‌های ديني و اجتماعي، بزرگ‌‏ترين قيام تاريخ را رهبري خواهد كرد.  البته همه امامان عليهم السلام "قائم به حق" هستند؛  اما ويژگي‏هاي قيام امام مهدي عليه ‌السلام، آن حضرت(عج) را از ديگر امامان متفاوت ساخته است.

 

*برگرفته از کتاب «نقش مردم در  انقلاب جهانی حضرت مهدی عليه السلام» نوشته خدامراد سلیمیان

کد خبر 587530

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha