به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام دکتر حبیت رضا ارزانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان شب گذشته در آیین اختتامیه سوگواره ملی تعزیه در شهرستان خمینی شهر اظهارداشت: تعزیه خوانی هنری خاص و موثر برای تبلیغ دین و بیان رخدادهای زندگی ائمه معصومین(ع) به ویژه واقعه کربلا است.
وی افزود: تعزیه خوانی هنری برای جذب مردم و ملت ها به مکتب تشیع است زیرا در قالب این نمایش صحنه های مختلف اهداف ائمه معصومین(ع) به نمایش گذاشته می شود و حقانیت آن ها را به تصویر می کشد.
حجت الاسلام ارزانی ادامه داد: ارتباط دهی بین مخاطب و وقایع مختلف از جمله واقعه بزرگ عاشورا از ظرفیت های هنر تعزیه است که افراد با مشاهده آن به عمق این رخداد فرو رفته و با ابعاد این اتفاق تاریخی بیش از بیش آشنا می شوند.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ و مکتب عاشورا از گذشته تاکنون محور حرکت های بزرگ در کشورهای اسلامی به ویزه کشور ایران بوده است، تصریح کرد: درس و عبرت های عاشورایی محور برنامه ها و فعالیت های مردم بوده است که حضور در صحنه دوران دفاع مقدس و ایستادگی در برابر دشمنان مصداقی از این باور است.
وی ادامه داد: حضور رزمندگان در سوریه و دفاع از حرم حضرت زینب(س) برگرفته از درس های عاشورا و باورهای مسلمانان برای حفظ مکتب اسلام و ایستادگی در برابر دشمنان است که واقعه عاشورا این موضوع مهم ایستادگی در برابر دشمنان را تاکید کرده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان با اشاره به ثمره های برگزاری تعزیه در مناطق مختلف گفت: آشنایی مردم به ویژه نسل جوان و نوجوان جامعه با ابعاد زندگی معصومین(ع) همانند قیام امام حسین(ع) در شناخت ظرفیت های دین و اهداف قیام آن ها با تعزیه خوانی محقق می شود.
وی اضافه کرد: اگر اهداف دین به خوبی برای مردم تفهیم شود آنگاه دین هراسی و شبه افکنی دشمن هیچ گاه موفق نبوده و تهاجم فرهنگی دشمن قادر بر غلبه به باورهای دینی نیست.
دکتر ارزانی به آسیب ورود انحرافات به هنر تعزیه اشاره کرد و گفت: انحرافات نباید وارد دین شود که اگر این انحرافات در هنر تعزیه وارد شود در ادامه مبانی دینی نیز با انحراف روبرو خواهد شد که باید فعالان این عرصه دقت داشته باشند.
وی به ظرفیت سوگواره ملی نیز اشاره کرد و گفت: استان اصفهان ظرفیت خوبی در حوزه فعالیت تعزیه خوانی دارد که برگزاری سوگواره ملی ظرفیت استان اصفهان و سایر بخش های کشور را به نمایش گذاشت که در استان اصفهان نیز کتاب مکتب تعزیه منتشر شده و هنر تعزیه خوانی به عنوان میراث تاریخی نا ملموس مطرح است.
نظر شما