به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه این همایش را همزمان با دهه کرامت و در راستای کتابت، اشاعه و ترویج فرهنگ منور رضوی، گسترش فعالیت های پژوهشی مرتبط با سیره ائمه معصومین بویژه حضرت امام رضا(علیه السلام) و گرامیداشت تولید کنندگان و پدیدآورندگان برتر آثار پژوهشی در زمینه سیره و معارف امام رضا(علیه السلام) و کمک به انتشار گسترده تر این آثار برگزار می کند.
محورهای این فراخوان در دو بخش مطالعات نظری و مطالعات ادبی در گستره فرهنگ و ادب عامه مشخص شده که هر یک در چند موضوع کلی آمده اند و نباید عیناً موضوع و عنوانی برای مقاله شوند، بلکه موضوع و عنوان مقالات باید ایدهای در چارچوب واحد و مشخص باشد که گسترة محدودی از گونههای فرهنگ عامه و ادب محلی را شامل شود.
در بخش مطالعات نظری؛ موضوعاتی از قبیل تبیین اندیشههای امام رضا(علیه السلام) مبتنی بر اصول و فروع دین، بررسی موضوعی آموزههای علمی، دینی، تربیتی و اخلاقی امام رضا(علیه السلام)، تحلیل کارکردی آموزههای علمی، دینی، تربیتی و اخلاقی امام رضا(علیه السلام) ، تحلیل نگرش فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و ... امام رضا (علیه السلام)، تحلیل بازتاب سیمای حرم، آیینهای زیارت و جایگاه زائران رضوی در گستره فرهنگ عامه و ادب محلی مطرح شده است.
بررسی مبانی نظری و آبشخورهای فرهنگ عامه در تبیین و ترویج سیمای امام رضا(علیه السلام)، معرفی راویان، گویندگان و نویسندگان رضوی در فرهنگ عامه و ادب محلی و آثار آنها، بررسی سرچشمههای علمی مؤلفان آثار ادب محلی در تبیین و ترویج سیمای امام رضا (علیه السلام)، نقد مبانی و اصول روش تحقیق، آسیبشناسی و منبعشناسی پژوهشهای رضوی در فرهنگ عامه و ادب محلی، بررسی خواستگاه و منشأ گونههای فرهنگی و آثار ادبی رضوی در گسترة فرهنگ عامه و ادب محلی و سایر موضوعات مرتبط با سیمای امام رضا (علیه السلام) در فرهنگ عامه و ادب محلی از دیگر موضوعات اعلامی در بخش مطالعات نظری این همایش است.
موضوعات در بخش مطالعات ادبی نیز شامل نقد ساختاری اندیشههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و... امام رضا(علیه السلام)، تحلیل کاربردی، بلاغی، نشانه، معناشناختی و ...جلوههای سیمای امام رضا علیه السلام در فرهنگ عامه و ادب محلی، بررسی بلاغی، نشانهشناختی، سبکشناختی، نقد ادبی و گونهشناختی گونههای فرهنگ عامه و ادب محلی رضوی، مقایسه ساختاری و محتوایى گونههای فرهنگ عامه و ادب محلی رضوی در جغرافیای قومیتها و استانها، بررسی شگردهای پردازش مفهوم، انتقال پیام و ارتباط با مخاطب در فرهنگ عامه و ادب محلی رضوی، بررسی تطبیقی سیمای امام رضا علیه السلام در ادبیّات رسمی و ادبیّات عامّه و نقش آن در وحدت ملّی، تبیین سیمای امام رضا علیه السلام در گونههای فرهنگ عامه و ادب محلی رضوی کرمانشاه و تحلیل ساختاری و محتوایی آن،بررسی اهمیّت مؤلف و اهداف ویژة روایتهای رضوی و ارتباط آن با مذهب راوی در فرهنگ عامه و ادب محلی و سایر موضوعات مرتبط با سیمای امام رضا علیه السلام در فرهنگ عامه و ادب محلی است.
بخش ویژه همایش علمی پژوهشی امام رضا(ع) در فرهنگ عامه و ادب محلی نیز به آثاری با محتول و مضمون حول محور کرامت انسانی با الهام از آموزه های رضوی، اهل بیت(علیهم السلام) و قرآن کریم اختصاص دارد.
آخرین مهلت ارسال آثار به این همایش (25 اسفند) سال جاری، زمان اعلام آثار برگزیده در (31 تیر) سال آینده و تاریخ برگزاری آن همزمان با دهه کرامت در (5 مرداد) سال 96 خواهد بود.
بنابر این گزارش، مقالات ارسالی به این جشنواره بایستی مطابق شیوه نامه فصلنامه فرهنگ و ادبیات عامه دانشگاه تربیت مدرس تهیه و تنظیم شود.
برهمین اساس، مقالات برتر که شرایط علمی- پژوهشی داشته باشند، در پروسهای دیگر داوری و با احراز شرایط در فصلنامة علمی- پژوهشی فرهنگ و ادبیات عامه دانشگاه تربیت مدرس و فصلنامة علمی- پژوهشی فرهنگ رضوی به عنوان مجلات علمی- پژوهشی پشتیبان همایش چاپ می شوند.
علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر، ثبت نام و ارسال باید به تارنمای شمس توس به نشانی kermanshah.shamstoos.ir و portal.shamstoos.ir یا پست الکترونیک Razavi.ksh@chmail.ir مراجعه کنند.
نظر شما