برخی از مسئولیتهای رویداد مشهد ۲۰۱۷ باید به نهادهای مردمی واگذار شود

خبرگزاری شبستان:رئیس نهاد نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی گفت: در برنامه مشهد ۲۰۱۷ باید برخی از نقش ها به مردم و نهادهای مرتبط با آنها واگذار می شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت‌الاسلام سیدحامد ملکوتی‌تبار، رئيس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی امروز(۲۲ آبان) در نشست خبری فعالیتهای بین المللی مشهد 2017 با اشاره به برگزاری مراسم اربعین در کربلا و وجود امنیت در آن یادآور شد: راهپیمایی اربعین و برنامه های پیرامونی آن یک مراسم مردمی ست که باورش برای جهان سخت است زیرا در سایر نقاط به مسائلی از این دست نگاه مادی دارند، این مسئله نشأت گرفته از فرهنگ حسینی است.

 

وی در ادامه با بیان اینکه یکی از آسیبهای برنامه مشهد 2017 دولتی بودنش است، افزود: در جریانی مثل راهپیمایی اربعین سهم دولت ناچیز است و رمز موفقیت آن مردمی بودنش است بایستی برنامه مشهد 2017 هم با چنین نگاهی برنامه ریزی می شد و برخی از نقش ها به مردم و نهادهای مرتبط با آنها واگذار می گشت این در حالی است که این برنامه تقریباً دولتی شده است و اغلب نهادهای دولتی با مشکلات بودجه ای دست و پنجه نرم می کنند.

 

رئيس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی همچنین بیان کرد: برنامه مشهد 2017 سه سال قبل در الجزایر موضوعش مطرح شد و در آن مقرر شد تا سال 2025 در برخی از شهرهای جهان اسلام فعالیتهایی از این قبیل انجام گیرد که در این بین، سال 2017 قرعه اش به نام مشهد افتاد و بر همین اساس در آنجا پیشنهاداتی مطرح، بررسی و پذیرفته شد.

 

وی درباره اقدامات انجام گرفته در باب موضوع مشهد 2017 گفت: شیوه نامه های اجرایی در این زمینه مطرح شده است منتهی از همان آغاز ساختار دستگاههای مختلف آمادگی پذیرش این مسئله را نداشت و باعث بروز برخی سوءتفاهم ها میان آنها شد اگر از همان ابتدا با نگاه خوبی این مسئله مطرح می شد فرصتهای بهتری فراهم می آمد.

 

حجت‌الاسلام ملکوتی‌تبار درباره وظیفه دستگاههای مرتبط در این عرصه گفت: این موضوع با مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در تهران و استانداری در مشهد پیگیری می شود که در ذیل آنها کمیته عمرانی با محوریت معاونت عمرانی استانداری، کمیته شهری با محوریت شهرداری مشهد، کمیته برنامه ریزی با محوریت اداره کل ارشاد استان و کمیته بین الملل با محوریت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی استان تعریف شده است.

 

وی همچنین ابراز کرد: از سال گذشته تا کنون 800 برنامه طرح ریزی شده است که از این تعداد تا کنون 300 برنامه نهایی و 100 برنامه در حال اجرا خواهد بود، این برنامه ها در سطوح مختلف استانی، ملی و بین المللی پیش بینی شده اند.

 

رئيس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خراسان رضوی در تشریح اقدامات کمیته بین المللی برنامه مشهد 2017 گفت: در طول این سال از شخصیتهای مطرح فرهنگی بین المللی در شهر مشهد دعوت بعمل خواهد آمد و علاوه بر این میزبانی از سازمان اسلامی، آموزشی، علمی و فرهنگی (آیسسکو) و برگزاری هفته های فرهنگی شهر مشهد در کشورهای مختلف در دستور کار خواهد بود، برای نمونه در آذرماه سال جاری در شهر حیدرآباد هند نخستین برنامه هفته فرهنگی شهر مشهد اجرا خواهد شد.

 

وی در ادامه افزود: در طول سال 2017 برنامه هایی از قبیل جشنواره بین المللی امام رضا(ع) با همکاری بنیاد بین المللی امام رضا(ع) در کشورهای مختلف، جشنواره بین المللی صنایع و هنرهای اسلامی، برپایی نمایشگاه قرآن و نسخ خطی، اجلاس بین المللی خادمان رضوی، همایش گفتگوی علم و دین و برگزاری همایش فارغ التحصیلی 500 نفر از دانشجویان زبان آموز فارسی پیش بینی شده است.

 

حجت‌الاسلام ملکوتی‌تبار درباره زمان و نحوه افتتاحیه برنامه مشهد 2017 اظهار داشت: در تاریخ 4 الی 6 بهمن ماه سال جاری این برنامه با حضور 150 نفر از شخصیتهای برجسته جهان اسلام افتتاح خواهد شد که تا کنون حضور صد نفر از آنها نهایی شده است.

 

وی در پایان صحبتهای خود مهم ترین دستاورد این برنامه را معرفی شهر مشهد کشور ایران به جهان دانست و افزود: وجود امام رضا(ع) ظرفیت عظیمی برای جهان اسلام دارد منتهی عمده کار در این عرصه بر عهده رسانه ها ست.

 

کد خبر 587419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha