قاسم شمیری، کارشناس قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: متأسفانه ارتباط قرآن و کودک در خانواده ها کم رنگ است و علت آن را می توان در ارتباط کم رنگ خود والدین با این کتاب آسمانی جست، والدین می توانند خلقیات و رفتار اسلامی را از طریق قرآن به فرزندان خود آموزش دهند.
وی ادامه داد: والدین باید در خانه به عنوان نخستین محیط تربیتی و مهم ترین کانون پرورش استعدادهای فطری کودک، فرزند خود را با دین آشنا ساخته و او را با آداب اسلامی پرورش دهند و با اخلاق، رفتار و گفتار خویش محیطی مناسب و مطلوب برای وی پدید آورند و تغذیه مناسب و امنیت روحی اش را تضمین کنند.
وی افزود: کودک نیازمند خوراک معنوی است و با آموزش قرآن می توان آن را تأمین و نسبت به آموزش اخلاق دینی به کودکان موفق عمل کرد؛ مهدهای کودک ها نیز می توانند با داشتن برنامه های مدون و به روز خانواده ها را در این زمینه یاری رسانند اما بار اصلی تربیت اسلامی و دینی یک کودک بر دوش خانواده می باشد.
شمیری، تصریح کرد: رسانه های غربی ذهن کودکان ما را مورد هدف قرار داده و برای آن برنامه ریزی کرده اند لذا خانواده ها و در کنار آن سیستم آموزشی باید با برنامه ریزی هدفمند ذهن خلاق کودکان ما را به شکل اسلامی پرورش دهد، قرآن باید در قالب های مختلف از جمله هنر و موسیقی به کودکان عرضه تا جذب آنها آسان تر شود.
وی عنوان کرد: سیستم آموزشی ما باید در این زمینه فعال تر ظاهر شود چراکه نظام اسلامی ما نظامی مبتنی بر قرآن است از این رو پرداختن به قرآن و آموزه های آن باید به صورت تخصصی در سیستم آموزشی مورد توجه قرار گیرد، فرزندان ما باید هم راستا با دیگر آموزش ها، آموزش اصولی و کاربردی قرآن را فرا گیرند چراکه تربیت اسلامی کودکان ما پشتوانه داشتن جامعه ای سالم است.
وی اضافه کرد: کودک با آمادگی فطری خود، آماده پذیرش هر گونه کمال است و یکی از حقوق او، پرورش همین آمادگیهای ذاتی است تا آنچه خداوند به صورت یک امانت در وجود نهاده، پرورش یابد، والدین باید محیط خانه را چنان سازند که رشد ذهنی و استعدادهای کودک شتاب پیدا کند.
کارشناس قرآنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، یادآور شد: والدین ما باید باور داشته باشند اگر کودکان با شیوهای سالم تربیت شوند، جامعه سالمتری خواهیم داشت و اگر با سلامت و عزت نفس، آرامش و اطمینان کامل تربیت شوند محیط اطراف خود را به آرامش و سلامت سوق می دهند.
پایان پیام/
نظر شما