به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از ایکنا، علی ویسی، مدیر گروه تلاوت و نغمات شبکه قرآن سیما، با اشاره به اینکه در فعالیت های قرآنی که در حال حاضر در کشور انجام می شود، سازمان ها به وظیفه خود به خوبی عمل می کنند، گفت: به خاطر تقدس قرآن هست که پرداختن به آن را یک وظیفه شرعی و تکلیفی می دانم و به همین خاطر است که به این موضوع دو سویه توجه می شود.
وی افزود: برآیند این کارها زمانی می تواند اثرگذاری بیشتری داشته باشد که کارهایی که سازمان ها با هم انجام می دهند، هم افزایی داشته و مکمل هم باشند، یا به عبارتی مشارکت ها بیشتر باشد، هر جا مشارکت دو یا چند سازمان با هم خوب است دیده می شود که همه احساس رضایت دارند.
ویسی با تأکید بر اینکه مسابقات قرآن برای جوانان کشورمان بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: روندی را که در سال های مختلف دیده ام، نشانگر افزایش انگیزه و نیز قدرت تسلط آنها بر آیات قرآن کریم شده است. این افزایشی را که نیز شاهد بوده ایم، نتیجه کارهای رسانه ای و فرهنگی که در ارگان های مختلف انجام می شود، بوده است.
این قاری قرآن در ادامه به بحث کاهش سن علاقه مندان به فعالیت های قرآنی اشاره و خاطرنشان کرد: شاهد هستیم که دوره های آموزشی که برگزار می شود، افراد کم سن و سالن در آنها زیاد به چشم می خورد و سن علاقه مندان حضور در آن دوره ها کاهش پیدا کرده است.
مدیرگروه تلاوت و نغمات شبکه قرآن سیما در بخش دیگری از صحبت های خود در این گفت وگو به بحث مسابقات قرآن در کشور اشاره کرد و گفت: مسابقات قرآن باید بهانه ای برای ورود نوجوانان و جوانان به عرصه فعالیت های قرآنی باشد و نه اینکه این مسابقات توقف گاه آنها باشد. البته امیدوارم این توقفی که گفته می شود، اینگونه نباشد.
وی در ادامه با اشاره به مفهوم یکی از بیانات مقام معظم رهبری که فرموده اند در هر زمینه ای که فعالیت می کنید از پوسته به سمت مغز حرکت کنید، گفت: این سخن خصوصاً در زمینه قرآن کاربرد بیشتری دارد، در بحث قرآن یکی از مباحثی که وجود دارد این است که مساجد را به نوعی فراموش کرده ایم، یعنی مساجد می توانند مرکز ثقل مسابقات باشند.
ویسی تصریح کرد: اگر مشارکتی که در ابتدای این کلام گفته شد بین سازمان های مختلف شکل بگیرد برآیند آن یک اثربخشی بسیار بالایی پیدا می کند که در رشد و علاقه مندی جوانان در زمینه قرآن کریم اثرگذار است. بنابر این یک سر موضوعی که قصد طرح آن را دارم امور مساجد، سازمان اوقاف، رسانه، سازمان دارالقرآن الکریم، ارشاد و هر سازمان دیگری که علاقه مند به مشارکت در این زمینه باشد، است.
وی در ادامه به طرحی که در این موضوع دارد اشاره کرد و افزود: طرحی که دارم این است که مسابقات کشوری که برگزار می شود، تعدادی وارد مرحله نهایی می شوند، هر کدام از این افراد از بهترین قاریان هستند، اما آسیبی که هست این است که می بینیم برخی از آنها شرکت می کنند تا به قله برسند. همین موضوع محل توقف شرکت کنندگان می شود.
ویسی بیان کرد: زمانی که ما این افراد را به مساجد وصل کردیم، در واقع هم زمینه را برای شلوغ تر شدن مساجد و رونق بخشیدن به کلاس های قرآن فراهم کرده ایم و هم اینکه به نوعی قاریان نوجوان را نیز تربیت می کنیم. یعنی محملی برای شناسایی چهره های نوجوان و جوان می شود.
این قاری قرآن خاطرنشان کرد: در این طرح ما باید بیائیم یک کرسی ثابت تلاوت در مساجد نمونه که شاخص های خوبی از لحاظ موقعیت و مکان دارند را در استان های مختلف مدنظر قرار دهیم و به جای اینکه در طول سال که مسابقه برگزار می کنیم و یک یا دو نفر ممتاز می شوند، افرادی که به فینال مسابقات می آیند و معمولاً ۱۰ نفر یا بیشتر هستند و ممکن است از استان های مختلف باشند را به مساجد به عنوان قاریان ممتاز معرفی کنیم.
وی اذعان کرد: در این طرح در سال حداقل ۱۰ قهرمان قرآنی شناسایی می شود و ۱۰ استان قهرمان قرانی خواهند داشت، اگر در ۳۰ سال گذشته این کار صورت می گرفت، تاکنون بیش از ۳۰۰ قهرمان قرآنی در کشور تربیت کرده بودیم.
ویسی در بخش دیگری از صحبت های خود به ارائه یک تعریف از قاری ممتاز پرداخت و گفت: قاری ممتاز قاری ای است که همیشه ممتاز بماند و نه در آن لحظه که رتبه را به دست بیاورد، قاری ممتاز قاری ای است که شاگردپروری کند. ما حتی می توانیم شعاع را بازتر کنیم و افرادی که به مرحله کشوری مسابقات راه پیدا می کنند و حداقل ۳۰ درصد آنها در سطح بالایی هستند را جزء این طرح قرار دهیم، می توان آنها را در مساجد مختلف صاحب کرسی کنیم که البته در این زمینه تنها بحث اعتماد کردن به آنها مطرح است.
این قاری قرآن در ادامه در تبیین طرح ابتکاری خود گفت: انتخاب مساجد در این طرح می تواند کار امور مساجد باشد، رسانه ای کردن و تبلیغات این موضوع می تواند کار رسانه باشد، بحث رسیدگی و انتخاب افراد نیز می تواند از طرف اوقاف باشد، در واقع هر کدام از نهادها می توانند یک وظیفه را به عهده بگیرند که این کرسی ثابت تلاوت تنها برای استماع باشد. این موضوع که کرسی های تلاوتی تنها برای استماع قرآن داشته باشیم، دغدغه مقام معظم رهبری نیز هست و فرمودند که جلساتی را تشکیل دهیم تنها برای استماع قرآن بدون هیچ تشریفات دیگر.
وی افزود: در این طرح اطلاع رسانی باید به گونه ای باشد که مرم بدانند اگر خواستند تلاوت یک قاری ممتاز را بشنوند، فلان قاری در روزی خاص از هفته آنجا تلاوت دارد. اگر یک علاقه مند بخواهد فرزندش را به جلسه ثابت تلاوت ببرد، اطلاع رسانی توسط رسانه صورت گرفته و می دانیم در جای جای کشور این کلاس موجود است.
ویسی با تأکید بر اینکه عبور از قشر و پوسته مسابقات وصل شدن به مساجد است، گفت: زمانی که بخواهیم مساجد را از لحاظ کلاس های قرآنی احیاء کنیم، باید شاهد شکل گیری یک مشارکت چند وجهی باشیم، اگر می خواهیم در هر مسجد یک قاری ممتاز داشته باشیم و این موضوع به سیاست کار قرآنی تبدیل شود، به گونه ای که نهاهای قرآنی هم از نظر مالی و هم از نظر مسائل دیگر حمایت کنند.
نظر شما