پیاده روی اربعین نمایش قدرت اسلام سیاسی در همگرایی اقوام و جریان ها است

خبرگزاری شبستان: پیاده روی چندمیلیون نفری اربعین، توان انقلاب اسلامی برای همگرایی جهان اسلام با امام معصوم(ع) در عرصه بین المللی را نشان می دهد که اسلام سیاسی توانسته فرهنگ، اقوام و جریان های مختلف را در یک نقطه معنوی متمرکز کند.

حجت الاسلام سید محمدحسین متولی امامی، مدیر مسئول موسسه مطالعات تمدن اسلامی(متا) در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به ظرفیت عظیم پیاده روی اربعین، اظهار کرد: ما اگر به پیاده روی اربعین از یک سو به عنوان یک پدیده و نه صرف زیارت و از سوی دیگر به عنوان پدیده فرهنگی و تمدنی نگاه کنیم به خوبی این مهم را درک خواهیم کرد که این همایش حسینی دارای سطوح مختلف است و صرفا زیارت خام و تک بعدی نیست.

 

وی ادامه داد: در مورد زیارت اربعین در روایات آمده است که از علائم مومن به شمار می آید. بنابراین چنین جایگاه و مساله ای در مورد زیارت اربعین می تواند دلالت هایی را در عرصه بین المللی برای انسانیت به همراه داشته باشد؛ البته توجه داشته باشیم که تمدن اسلامی اساسا سطوح مختلفی را از زیست بشر تامین کرده است که ما بر آن اساس برنامه های زندگی خود را تنظیم می کنیم که این موضوع در مقیاس کوچکتری در پیاده اربعین به خوبی دیده می شود، به بیان دیگر پیاده روی اربعین می تواند ظرفیت معنوی-تمدنی را در مقیاس بشریت نوید دهد.

 

حجت الاسلام متولی امامی با بیان اینکه دلالت های سیاسی این پدیده (پیاده روی اربعین) تداوم انقلاب اسلامی در عرصه بین الملل است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی توانسته است یک همگرایی معنوی را میان تمامی فرق مختلف جهان اسلام با مرکزیت امام معصوم به همراه داشته باشد. پیاده روی اربعین چندمیلیون نفری، توان انقلاب اسلامی را برای همگرایی جهان اسلام با امام معصوم(ع) در عرصه بین المللی نشان می دهد به این معنا که اسلام سیاسی توانسته است فرهنگ، اقوام و جریان های مختلف در جهان اسلام را در یک نقطه معنوی متمرکز کند.

 

این محقق با بیان اینکه این حضور عظیم پدیده ای نوین به حساب می آید که در دوران مدرن بی نظیر است، ابراز کرد: دلالت سیاسی این همایش، وحدت جهان اسلام و ایجاد جبهه ملل در برابر تفکر مادی و سیاست سکولار و لیبرال است، ضمن اینکه ما در حوزه دلالت نظامی می توانیم با تعبیه یک رزمایش و حرکت جمعی پیامی داشته باشیم. صورت نظامی این پیام از یک سو مقابله با جریان های تکفیری و داعش است که جهان اسلام را نیز به کشتن دعوت می کنند و از سوی دیگر این همایش می تواند حرکت سیاسی نظامی مقابل زیاده خواهی های کشورهای سلطه گر و حضور نظامی آمریکا در منطقه باشد.

 

حجت الاسلام متولی امامی گفت: در آموزه های دینی داریم که می فرماید: «عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُم» (دشمن خدا و دشمن خود را بترسانید). این همگرایی عظیم که در پیاده روی اربعین صورت می گیرد یعنی ما به عنوان مسلمان در زیارت اربعین، توان همراهی امام جامعه اسلامی را داریم، بنابراین، پیاده روی اربعین از جهت دیگر سطوح تقابل با جوامع غربی و جریان های تکفیری و از سوی دیگر حمایت از جامعه اسلامی را نشان می دهد.

 

وی با اشاره به دلالت های اقتصادی موجود در پیاده روی اربعین اظهار کرد: جامعه اسلامی در این همایش عظیم حسینی بدون هیچ چشمداشتی، تمام زندگی اش را در اختیار زایران حضرت(ع) می گذارد که نگرشی مخالف جریان سرمایه داری است. مردم آنچه که دوست دارند را در این حرکت عظیم انفاق می کنند چنانچه در آیات قرآن نیز آمده است: «لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ؛ هرگز به نيكوكارى نخواهيد رسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد و از هر چه انفاق كنيد قطعا خدا بدان داناست.»

 

حجت الاسلام متولی امامی با بیان اینکه شیعیان عراق در جریان زیارت اربعین هستی خود را به حراج می گذارند و در اختیار زایران امام حسین(ع) قرار می دهند، افزود: این رویکردی مقابل جریان سرمایه داری است. در واقع تمام ابزارهای مدرن در جریان زیارت اربعین برای رسیدن به حرم امام معصوم(ع) در اختیار زوار و انسان هایی که پای پیاده در حال حرکت به سوی حرم آن حضرت(ع) هستند، قرار می گیرد.

 

وی با اشاره به برخی ابعاد معنوی پیاده روی اربعین خاطرنشان کرد:  زائر در این مسیر قدم به قدم به سمت حرم حضرت سیدالشهداء(ع) حرکت می کند و ساعت به ساعت خود را تعالی می بخشد و این اتفاق از سوی انسان هایی است که اتفاقا در دوران مدرن هم زندگی می کنند. پس خروج از کمیت به سمت کیفیت را شاهد هستیم.

 

کد خبر 587283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha