طرفداران برجام نگران «روحانی و ظریف» هستند/بررسی همکاری نفتی ایران و روسیه

خبرگزاری شبستان:طرفداران برجام نگران «روحانی و ظریف» هستند، تمامی طرفین توافق هسته‌ای به برجام پایبند باشند، گفتگوی تلفنی ترامپ با رئیس‌جمهور فرانسه در مورد توافق هسته‌ای با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: طرفداران برجام نگران «روحانی و ظریف» هستند، تمامی طرفین توافق هسته‌ای به برجام پایبند باشند، گفتگوی تلفنی ترامپ با رئیس‌جمهور فرانسه در مورد توافق هسته‌ای با ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

بلومبرگ: طرفداران برجام نگران «روحانی و ظریف» هستند

شبکه خبری بلومبرگ در تحلیلی از وضعیت توافق هسته‌ای ایران و 1+5 پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا و پس از اشاره به رویکردهای احتمالی وی نسبت به برجام نوشت: «حامیان توافق هسته‌ای ایران نگران شده‌اند که چنین رویکردی (رویکرد ترامپ) می‌تواند رئیس‌جمهور ایران و وزیر خارجه‌اش را به خطر اندازد که حامی توافقی هستند که در دروان حاکمیت ایران برای آن مذاکره کردند. بدون تلاش‌های فوق‌العاده‌ای نظیر تلاش‌های اوباما، ایران وسوسه می‌شود که کلا از توافق خارج شود.»

بلومبرگ در انتهای گزارش خود که به قلم «الی لیک» به رشته تحریر درآمده نوشته است: «دونالد ترامپ به عنوان رئیس‌جمهور به احتمال زیاد این فرضیه را تست خواهد کرد. اما این سوال ارزش پرسیدن دارد که اگر ایرانی ها به‌خاطر فشارهای رئیس‌جمهور آمریکا از توافق خارج شوند، چه کسی باید مورد سرزنش قرار گیرد؟ ترامپ میراث سیاست خارجی آمریکا را نابود کرده است یا ترامپ؟»

دونالد ترامپ که برجام را بدترین توافق تاریخ آمریکا می‌داند، در انتخابات روز 18 آبان به عنوان رئیس‌جمهور آینده ایالات متحده برگزیده شد.

اتحادیه اروپا: تمامی طرفین توافق هسته‌ای به برجام پایبند باشند

یک مقام ارشد اتحادیه اروپا اعلام کرد، این اتحادیه انتظار دارد که توافق چندجانبه در خصوص برنامه هسته‌ای ایران که سال‌ها میان ایران و 6 کشور به مذاکره گذاشته شده بود و در نهایت مهر تأیید شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا و شورای امنیت سازمان ملل را نیز بدست آورد، پس از ورود «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید نیز همچنان اجرا شود و تمامی طرفین این توافق به آن پایبند باشند.

بنا بر گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، این مقام ارشد اتحادیه اروپا امروز جمعه در بروکسل در گفت‌وگو با خبرنگاران تأکید کرد، «انتظار نداریم که برجام با ورود ترامپ به کاخ سفید آنچنان که قبلا در رسانه‌ها مطرح شده بود، کنار گذاشته شود».

وی افزود: «چرا که این توافق یک توافق چندجانبه است و شورای امنیت سازمان ملل و همچنین شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا آن را تأیید کرده اند».

دونالد ترامپ در زمان رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا در موضع‌گیری خود درباره توافق هسته‌ای ایران (برجام) اعلام کرده بود که این یک توافق بد است و عواقب خطرناکی به دنبال خواهد داشت. وی در ماه جولای در جمع هوادارانش در یکی از شهرهای ایالت کانادا مدعی شد که توافق هسته‌ای با ایران مردم آمریکا را تحقیر کرده است. «مایک پنس» گزینه دونالد ترامپ برای پست معاونت ریاست جمهوری آمریکا نیز در ماه اکتبر اعلام کرد، در صورت پیروزی نامزد جمهوریخواه در انتخابات، دولت او برجام را پاره خواهد کرد.

مهر:

«برجام» توافق دو جانبه آمریکا با ایران نیست

«فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با رد احتمال پاره کردن توافق هسته ای بین ایران و قدرت های جهانی از سوی «ترامپ» گفت برجام یک توافق دو جانبه بین آمریکا و ایران نیست بلکه یک توافق چند جانبه است که به تایید شورای امنیت سازمان ملل هم رسیده است.

موگرینی در پاسخ به سوال کریستین امانپور خبرنگار شبکه سی ان ان که از وی پرسید آیا رئیس جمهور آمریکا می تواند بطور یکجانبه برجام را ملغی کند، گفت: توافق هسته ای با ایران یک توافق دوجانبه بین ایران و آمریکا نبوده است.

وی در ادامه گفت: برجام یک توافق چند جانبه است که ما درباره آن مذاکره کرده ایم. من خودم شخصا در آن مسئولیت دارم تا از اجرایی شدن آن توسط تمامی طرف ها اطمینان حاصل کنم. این مسئله در چهارچوب قطعنامه شورای امنیت است.

دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب آمریکا بارها در مبارزات انتخاباتی خود وعده پاره کردن برجام را داده بود.

باشگاه خبرنگاران جوان:

گفتگوی تلفنی ترامپ با رئیس‌جمهور فرانسه در مورد توافق هسته‌ای با ایران

دونالد ترامپ کارش را از حالا شروع کرده و در اولین تماس تلفنی به‌ عنوان رئیس‌جمهور منتخب امریکا با فرانسوا اولاند، رئیس‌جمهور فرانسه، درباره برخی مسائل منطقه‌ای و جهانی از جمله توافق هسته‌ای با ایران گفتگو کرد.

بر این اساس، منابعی در دفتر ریاست جمهوری فرانسه، ضمن اعلام این خبر افزودند: هدف از این گفتگو، بیشتر «تشریح مواضع» دو طرف در مورد برخی مسائل بالقوه مناقشه‌برانگیز بوده است.

ترامپ در تبلیغات انتخاباتی خود بارها توافق هسته‌ای با ایران را «احمقانه‌ترین توافق در تمام دوران» توصیف کرده و گفته بود آن را پاره می‌کند.

آمریکا و فرانسه از امضاکنندگان توافق هسته‌ای با ایران هستند. این توافق 23 تیر سال گذشته میان ایران و کشورهای گروه 1+5 شامل آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آلمان در وینِ اتریش امضا و نتیجۀ آن برنامۀ جامع اقدام مشترک (برجام) شد که طرفین متعهد به اجرای آن شدند.

به گفتۀ این منابع، ترامپ و اولاند در این گفتگوی 8 - 7 دقیقه‌ای دربارۀ توافق هسته‌ای با ایران، مبارزه با تروریسم، نبرد علیه داعش، درگیری‌ها در شرق اوکراین و پیمان آب و هوایی پاریس به تبادل‌نظر پرداختند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دو طرف در این گفتگو برای «همکاری با یکدیگر ابراز تمایل کرده‌اند.»

یک منبع آگاه در دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه گفت: اولاند و ترامپ در این گفتگو به دنبال زمینه‌های مشترک بودند و بر دوستی میان امریکا و فرانسه تأکید کردند.

در دوران مبارزات انتخاباتی امریکا، اولاند تمایل خود را به پیروزی هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها پنهان نکرده و اظهارات افراطی ترامپ را تهوع‌آور توصیف کرده بود.

روز چهارشنبه و در پی اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا، رئیس‌جمهور فرانسه هشدار داد پیروزی ترامپ آغاز «دوره‌ای از عدم قطعیت است».

اولاند گفته بود: «دونالد ترامپ انتخاب شده است. وظیفه من این است که اطمینان حاصل شود که ما بهترین روابط را داشته باشیم، اما بر اساس صراحت و شفافیت.»

در انتخابات سه‌شنبه، دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌‌خواه به‌عنوان رئیس‌جمهور آتی ایالات‌متحده انتخاب شد. وی توانست با کسب بیش از 270 رأی موردنیاز در مجمع برگزینندگان، هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات خود را شکست دهد و وارد کاخ سفید شود.

ایرنا:

گسترش همکاری نفتی ایران و روسیه در مسکو بررسی شد

برنامه های توسعه همکاری های نفتی و گازی ایران و روسیه در نشست امیرحسین زمانی نیا معاون امور بین الملل و بازرگانی وزارت نفت و پاول زاوالنی رئیس کمیته انرژی دوما در مسکو بررسی شد.

در این دیدار که روز جمعه در حاشیه روز پایانی چهارمین اجلاس بین المللی سالانه نفتی برگزار شد، راههای همکاری های بیشتر ایران و روسیه در صنایع نفتی به ویژه اکتشاف، استخراج و تولید بررسی شد.

بنا به اعلام بخش دیپلماسی رسانه ای سفارت ایران در مسکو، زمانی نیا در این مذاکرات گفت: اکنون با توجه به طرح های توسعه ایران در صنایع نفت و گاز، فرصت های بسیاری برای شرکت های روسی فراهم شده است که می توانند در این عرصه حضور یابند.

وی افزود: با توجه به سابقه همکاری شرکت های نفتی روسی با ایران و آشنایی قبلی همراه با هم مرز بودن دو کشور می توان زمینه های بیشتری برای توسعه روابط در این عرصه پیدا کرد.

زاوالنی رئیس کمیته انرژی دومای روسیه نیز اظهار کرد: علاقه و توان بسیاری برای حضور شرکت های روسی در ایران و همکاری در صنایع انرژی وجود دارد که می توان از آن بهره گرفت.

وی ادامه داد: روسیه از امکانات لازم برای افزایش همکاری های نفتی و گازی برخوردار است و تجربه لازم را نیز در این حوزه دارد که با توجه به سطح خوب روابط سیاسی می توان در این زمینه اقدام کرد.

همچنین معاون وزیر نفت با مالاتسوف معاون وزارت انرژی روسیه، مدیران شرکت گاز پروم و شرکت های تات نفت، زاروبژنفت و روس گئولوگیا دیدار و مذاکره کرد.

دراین دیدارها راهکارهای گسترش همکاری ها و همچنین مذاکرات لازم برای رسیدن به تفاهم و سندهای اولیه همکاری بررسی شد.

توسعه منابع نفتی، مایع سازی گاز (ال.ان.جی)، اجرای پروژه های مختلف در این صنعت، سرمایه گذاری، انتقال فناوری و سواپ نفتی از جمله محورهای همکاری با شرکت های روسی است.

در جریان نشست سه روزه بین المللی نفتی مسکو با محور استخراج، تولید و فناوری ها، مقام ها و کارشناسان ارشد کشورهای مختلف نفتی و غیرنفتی، مسائل مختلف در این حوزه را بررسی کردند و در حاشیه آن نیز مذاکرات دو جانبه انجام دادند.

زمانی نیا در سخنان خود در این نشست اعلام کرد: برنامه های جمهوری اسلامی ایران برای توسعه صنایع نفت و گاز متکی به توانمندی بومی و بهره گیری از فناوری های روز در این عرصه است.

افزون بر نشست مسکو، شرکت در چهاردهمین سمینار آموزشی منطقه ای، همایش انرژی ایران و روسیه، دومین گنگره بین الملی صنعت نفت و گاز و مذاکره با مقام های شرکت نفتی و گازی روسیه نیز در برنامه کاری سفر سه روزه هیات ایرانی به مسکو قرار داشت.

کد خبر 587252

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha