به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، حجت الاسلام محمد رضایی تهرانی، استاد حوزه علمیه طی سخانی پیش از خطبه های نمازجمعه مشهد با اشاره به در پیش بودن ایام اربعین و پیاده روی زائران حسینی به سمت کربلا گفت: نهضت امام حسین(ع) طبق فرموده خودشان برای ایجاد اصلاح در امت اسلامی رقم خورده است و اگر چنین حرکتی نبود فسادی که به جان امت افتاده بود امت اسلام را نابود می کرد.
حجت الاسلام رضایی تهرانی درباره ضرورت این حرکت اظهار کرد: این اصلاحیه بایستی به مردم می رسید و اگر چنانچه در کربلا مدفون می شد یا از بین می رفت، یا تحریف می شد و یا توجیه می گشت.
وی با بیان اینکه حرکت سیدالشهدا(ع) با دو اقدام تدوینی و تبلیغی محقق شده است، ابراز کرد: تدوین و مدیریت این نهضت بوسیله خود امام حسین(ع) و تبلیغ آن بوسیله امام سجاد(ع) محقق شد؛ در این راه مردان بخش نخست و بانوان بخش دوم را همراهی و یاری کرده اند.
استاد حوزه علمیه در باره چرایی حضور اهل بیت امام حسین(ع) در ماجرای کربلا یادآور شد: هیچ گاه فردی بدون برنامه ریزی قبلی خانواده خود را به جایی نمی برد بنابراین حضور آنها در این سفر نه تنها از سر بی برنامگی نبود بلکه برای خلق حماسه و ابلاغ آن به همه انسان ها و اعصار بود؛ حضرت سیدالشهدا(ع) با خود یارانی را آورد که دشمن آنها را به درستی شناسایی نکرده و از ایشان رودست خورده بود.
وی همچنین بیان کرد: آنها در طول نهضت شاهد شکل گیری پیام ایشان بودند چراکه بلافاصله پس از کربلا به کوفه و از آنجا به شام برده شده و در طی این مسیر در 40 منزل مستقر شده بودند؛ نتیجه این حرکت در نهایت به اینجا ختم می شود که سالها پس از این ماجرا افرادی که شاهد حضور آنها در طی این مسیر بودند ماجرای کاروان اسرای کربلا و همچنین سخنرانی زینب کبری(س) را برای نسلهای پس از خود تعریف می کردند.
حجت الاسلام رضایی تهرانی با بیان اینکه امام حسین(ع) در طول نهضت خود، نترسیدن از مرگ در راه خدا را هدفگذاری کرده است، ابراز کرد: این هدف توسط کاروان اهل بیت ایشان منتشر شد به طوری که هنگام خروش زینب کبری(س) در برابر ابن زیاد کوفه زیر و رو گشت و مردم مرید و فدایی این خاندان شدند بر همین اساس او حکم قتل حضرت زینب(س) را صادر کرد.
وی با بیان اینکه اربعین بازگشت پیروزمندانه اسیران آل الله به کربلا برای ابلاغ پیام عاشورا ست، افزود: یزید در همان لحظه ای که با اسرای کربلا مواجه شد همه چیز حتی وحی را منکر شد اما وقتی که این روشنگری توسط اهل بیت امام حسین(ع) انجام گرفت او به انکار نقشش در داستان کربلا پرداخت و تقصیرها را به گردن ابن زیاد انداخت و ابن زیاد هم عمربن سعد را مقصر دانست.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بنی امیه قصد محو نام رسول الله(ص) را داشتند، گفت: اهل بیت(ع) تمام تلاش خود را برای تثبیت نام پیامبر اکرم(ص) انجام دادند به طوری که حضرت سجاد(ع) خطاب به یزید گفت: اگر در وقت اذان یا هنگام اقامه نماز به حقانیت و نبوت جدم، رسول الله(ص) شهادت دهی نشان دهنده پیروزی ما است.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه امام حسن عسگری (ع) یکی از نشانه های مومن را زیارت اربعین برشمرده اند، افزود: در این روز نهضت حسینی تثبیت شده است؛ راهپیمایی و زیارت این روز، در زمان حال که حج عمره و واجب به محاق رفته است، مفهوم این جمله را که زیارت سیدالشهدا(ع) بالای 90 حج و عمره ثواب دارد بهتر منتقل می کند.
نظر شما