عاشورا نتیجه عدم درک ولایت بود/درک عید فطر و قربان استواری دین را درپی دارد

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام صدوقی مازندرانی، از فرهنگ سازی عاشورابعنوان ثمره سیدالشهدا یاد کردو گفت: امام سجاد(ع) در مسجد اموی در مقوله ولایت علی(ع) سخنرانی کرد چون اهل شام خدا، قبله، پیامبر و... داشتند اما معرفت به ولایت نداشتند که عاشورا رقم خورد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، پژوهشگر علوم حوزوی در جمع عزاداران حسینی در بیت شریف آیت الله مرتضی صدوقی مازندرانی با بیان اینکه به دنبال کلمه ایمان، امتحان قرار داد، گفت:ائمه معصومین(علیهم السلام) در این دنیا امتحان و فتنه ندارند.

 

وی با اشاره به اینکه انسانهابه تفاوت جایگاه علمی و موقعیت شان در این دنیا مفتون می شوند، افزود: وجود معصوم از فتنه و امتحان مصون است و ابتلا دارد.

 

حجت الاسلام صدوقی اظهار داشت: در زیارت جامعه کبیره آمده معصوم(علیهم السلام) ایمن از فتنه است و همچنین در زیارت خاصه حضرت زهرا(سلام الله علیها) دارد قبل از این نشئه دنیا، وجود حضرت زهرا(سلام الله علیها) امتحان شد و آن حضرت امتحان شده به این دنیا آمد.

 

وی با اشاره به اینکه ابتلا نتیجه اش خیر است، تصريح كرد: در ابتلا به مقام مجاهدین وعده داده می شود و مبتلا می شوید تا صفت جهاد و صابرین در شما محقق بشود.

 

حجت الاسلام صدوقی با بيان اينكه فرق ابتلا، امتحان و فتنه در نتیجه و عاقبت است، افزود: فتنه ممکن عاقبت به شری و يا عاقبت به خیری داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه آیات قرآن،عاقبت به خیری ابتلا را متذکر می شوند، گفت: خداوند در آیات 155و156سوره بقره انسان را به اموال، اولاد، ثمرات و...مبتلا می کند و کسی که با نیت قلبی انا لله و انا علیه الراجعون را برزبان جاری نماید به مقام صابرین و حسن العمل می رسد.

 

حجت الاسلام صدوقی با بیان اینکه امام در ظهر عاشورا به آداب نماز خوف، نماز ظهر را اقامه داشتند، افزود: همچنین امام (علیه السلام) در واقعه کربلا به نقص در اموال به واسطه غارت اموال توسط سپاه یزیدیان مبتلا شدند.

 

وی با بیان اینکه هم جان و هم ثمرات درزندگی مورد ابتلا قرار می گیرد، گفت: امام حسین(علیه السلام) در عاشورا برای هدایت بشریت، جان خویش را تقدیم کرد و تسلیم قضا و قدر الهی شد.

 

این پژوهشگر علوم حوزوی خاطرنشان كرد: اگر از ته دل «انا لله و انا الیه راجعون» بگوئیم سه ثواب و مژدگانی خدا «رحمت، سلام وهدایت» تضمین مي شود.

 

وی با بیان اینکه اوج غربت امام حسین(علیه السلام) لحظه شهادت حضرت علی اصغر بود، تصریح کرد: سیدالشهدا(علیه السلام) برای حفظ و احیای اسلام خون خویش را اهدا و ایثار کرد.

 

حجت الاسلام صدوقی درخصوص نقص در ثمرات، عنوان داشت: ثمرات آن چیزی که می تواند ازانسان به یادگار بماند و محصول زندگی انسان باشد نظیر تولیدات اقتصادی، فرزند، آثار علمی، سنت حسنه که در تمام این ها، آفت و ابتلا وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه امام حسین(علیه السلام) نقص در انفس و ثمرات دارد، گفت: مصداق بارز نقص در ثمره اینکه امام از فرزندان خویش دل می کندو اذن ورود به میدان نبرد حضرت علی اکبر را می دهد.  

 

حجت الاسلام صدوقی ضمن یادآوری اینکه امام حسین(علیه السلام) در برابر منطق حضرت علی اکبر قرار گرفت، گفت: حضرت علی اکبر(عليه السلام) از امام حسين(عليه السلام) پرسید مسیر و هدف قيام مسیر حق است، امام (عليه السلام) فرمودند بله و حضرت علی اکبر(عليه السلام) با همین منطق آمد اذن میدان گرفت و با سپاه دشمن مقابله كرد تا در آينده بگويند امام حسین(عليه السلام) براي حفظ دين  ابتدا از خودش و فرزندش شروع کرد و بعد جوان مردم را به میدان فرستاد.

 

وی با بیان اینکه امام حسین(علیه السلام) از خداوند متعال خواست، محروم شدن امت از درک عید فطر و قربان مجازات به شهادت رساندنش باشد، اظهار داشت: عدم درک این اعیاد که شروع و خاتمه سال را بیانگر هستند موجبات شک و تردید در تقویم را به وجود می آورد و این به صلاح جامعه دینی نیست.

 

حجت الاسلام صدوقی با تاکید اینکه اگر تقویم درست بشود دین استوار درست شده است، بیان داشت: یوم الشک یعنی خاطر جمع به تقویم مذهبی و دینی خویش نیستیم.

 

وی با بیان اینکه یکی از ثمرات امام حسین(علیه السلام) همین عاشورا با رهبری و هدایت امام سجاد(علیه السلام) استف گفت: عاشورا ماندگار است به زحمت امام سجاد(علیه السلام) و فداکاری های زینب کبری(سلام الله علیها).

 

این پژوهشگر علوم حوزوی با اشاره به اینکه ثمره مهم و ماندگار امام حسین(علیه السلام) فرهنگ سازی عاشورا است، اظهار داشت: امام سجاد(علیه السلام) در مسجد اموی شام در مقوله توحید و رسالت و نبوت خیلی صحبت نکرد امام(علیه السلام) در ولایت علی(علیه السلام) مانور داد چون اهل شام خدا، قبله، پیامبر، نماز و روزه را داشتند اما معرفت به علی (علیه السلام) را نداشتند که امام سجاد(علیه السلام) با این سخنرانی چند دقیقه ای، شهر شام را علی شناس کرد

 

 

 

کد خبر 587166

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha