حجت الاسلام عبدالحسین خسرو پناه با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات در گفت و گو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد این خبرگزاری با اشاره به برنامه هایی که در راستای به روز کردن ائمه جماعات باید مورد توجه قرار گیرند، گفت: امروز هر سازمانی برنامه ای در راستای به روز کردن و ارتقای معرفت و دانش افزایی مدیران خود دارد و حتی برای اعضای هیئت علمی دانشگاه ها هم چنین برنامه هایی برگزار می شود، بنابراین برای ائمه جماعات هم باید برنامه دانش افزایی برگزار شود.
وی بیان کرد: نمی توان نسبت به رشد و بالندگی ائمه جماعات بی توجه بود، بسیاری از ائمه جماعات ممکن است فرصت یا دغدغه مطالعه نداشته باشند بنابراین باید برنامه هایی برای آنان در نظر گرفت و کتبی به آنان معرفی کرد تا در مسیر رشد علمی و دانش افزایی قرار گیرند و پاسخگوی سوالات مردم باشند.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، با اشاره به توصیه مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه مساجد نباید سکولار باشند، اظهار کرد: مسجد نهاد مقدس اسلام است و اسلام دین جامعی است که به رابطه انسان با خدا، خود و طبیعت پرداخته است، بنابراین ماهیت آن، ضد سکولار است و نمی تواند سکولاریسم را بپذیرد و مسجد هم نهاد اسلام است و نمی تواند سکولار باشد.
خسروپناه ادامه داد: اما گاهی اوقات برخی از ائمه جماعات می گویند که ما با سیاست، کاری نداریم، ممکن است ائمه جماعاتی دخالت حزبی نداشته باشند، اما نمی توانند بگویند که من با سیاست کاری ندارم زیرا اسلام و مسجد نمی تواند کاری با سیاست نداشته باشد.
وی با بیان اینکه دانش افزایی راهی است برای آنکه مساجد ما گرایش به سکولاریسم پیدا نکنند، ادامه داد: در برخی از مساجد گرایش های مختلفی از احزاب وجود دارند، بنابراین ائمه جماعات نباید اینگونه در سیاست دخالت کنند، بلکه باید برخوردی پدرانه داشته باشند، زیرا دین از سیاست جدا نیست.
این استاد حوزه و دانشگاه، افزود: اگر امام جماعت از حزب خاصی دفاع کند این موجب آسیب می شود، از این رو دانش افزایی، بر طرف کننده بسیاری از آفت هایی است که متوجه آنان است.
نظر شما