خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتحادیه بین المللی گاز (International Gas Union) در سال ۱۹۳۱ تأسیس شد. این اتحادیه یك سازمان غیر انتفاعی جهانی است كه در ویوو سویس ثبت شده است و دبیرخانه آن در شهر Hoer Sholm دانمارك قرار دارد. هدف از تأسیس آن ارتقای سطح فناوری و رشد اقتصادی در صنعت گاز است. برای رسیدن به این هدف IGU در زمینه های مختلف اقتصادی، فناوری، ایمنی، زیست محیطی، تجارت جهانی گاز، قانونمندی، مشتری مداری، ارتباط مؤثر و فعال بین اعضا و سازمان های وابسته فعالیت می کند.اعضای IGU انجمن ها و شركت های صنایع گاز از ۶۷ كشور می باشند. این اتحادیه با بسیاری از سازمان ها و نهادهای بین المللی همكاری و مشاركت نزدیك دارد.
بنابراین گزارش، سازمان كاری IGU تلاش می كند در تحقیقات خود تمامی ابعاد صنعت گاز از اكتشاف تا تولید گازطبیعی (در دریا و خشكی)، انتقال گازطبیعی با خط لوله یا حمل ونقل با تانكر، سیستم های توزیع و احتراق گاز در نقطه مصرف را مدنظر قرار دهد.(World Gas Confrence) از جمله فعالیت های این اتحادیه برگزاری كنفرانس جهانی گاز است كه هر سه سال یك بار در كشورهای مختلف برگزار می شود. اولین كنفرانس جهانی گاز در سال ۱۹۳۱ در لندن و بیست و دومین دوره آن نیز در ژوئن ۲۰۰۳ در توكیو ژاپن برگزار شد. در این دوره هشت نفر از نمایندگان شركت ملی گاز ایران شركت داشتند.
این گزارش می افزاید: کنفرانس IGRC پس از کنگره جهانی گاز (WGC) مهمترین و بزرگترین گردهمایی بین اللملی در سازمان IGU است که هر سه سال یکبار در یکی از کشورهای عضو برگزار می شود و قرار است نشست آتی آن به میزبانی ایران برگزار شود. شرکت ملی گاز ایران به نمایندگی از کشورمان در نشست اتحادیه بین المللی گاز، موفق به میزبانی کنفرانس علمی و پژوهشی این اتحادیه موسوم به IGRC در سال ٢٠٢٠ (١٣٩٩) شد. شرکت ملی گاز ایران به نمایندگی از کشورمان توانست در رقابت با سه کشور آلمان، عمان و اندونزی، میزبانی کنفرانس IGRC را در سال ٢٠٢٠ کسب کند. سعید پاک سرشت، مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی گاز ایران در این باره به شانا گفته است: "رای گیری برای تعیین میزبانی در کمیته اجرایی این اتحادیه طی سه مرحله انجام شد که در دور اول و دوم رای گیری، به ترتیب اندونزی و عمان از گردونه رقابت خارج شدند و ایران و آلمان به دور نهایی رسیدند."
یادآور می شود: براساس ماده واحده مصوب در هجدهم اردیبهشت 62 در مجلس شورای اسلامی به شركت ملی گاز ایران اجازه داده شد كه به عضویت خود در این اتحادیه ادامه دهد و حق عضویت مربوط را بپردازد. این قانون در بیستم اردیبهشت 62 به تأیید شورای نگهبان رسید. 30 نفر نیز به عنوان اعضای ایرانی كمیته های كاری و برنامه ریزی برای دوره ۲۰۰۶-۲۰۰۳ پس از دریافت حكم از سوی مدیریت شركت ملی گاز به اتحادیه بین المللی گاز معرفی شدند.
نظر شما