ارسال لایحه جامع انتخابات به کمیسیون شوراها/ ادامه پیگیری پرونده شهدای منا

خبرگزاری شبستان:ارسال لایحه جامع انتخابات به کمیسیون شوراها، تشکیل کمیسیون همکاری مجلس و دولت، تکذیب خبر جابجایی نهاوندیان و وزرای اقتصادی، ادامه پیگیری پرونده شهدای منا برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، ارسال لایحه جامع انتخابات به کمیسیون شوراها، تشکیل کمیسیون همکاری مجلس و دولت، تکذیب خبر جابجایی نهاوندیان و وزرای اقتصادی، ادامه پیگیری پرونده شهدای منا برخی از سرتیترهای اخبار دولت در هفته گذشته بود. ادامه اخبار و رویدادهای این حوزه را در گزارش زیر بخوانید:

سیستان و بلوچستان؛ امن ترین استان کشور

علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان با حضور در غرفه شبستان در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات در رابطه با تمهیدات در استان سیستان و بلوچستان برای مقابله با داعش به خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان گفت: آقای روحانی به یک نکته بسیاری خوبی اشاره کردند که موصل اگر با وجود قدرت عراق سقوط کرد به دلیل این بود که از پایتخت گریزان بود اما ما در کشورمان هیچ نقطه ای از کشور و هیچ مردمی را نداریم که از دولت و کشورش گریزان باشد و اگر این نوع مزرعه ای در کشور وجود داشته باشد مستعد رویش خار و آتش افروزی است خوشبختانه مزرعه ما از این حیث مصون است.

وی گفت: ما به برکت همین نگاهی که در مردم وجود دارد از توان نظامی و بالایی برخورداریم و پشتوانه دفاعی ما ظرفیت ارزشمندی را برای امنیت کشور ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه در سطح منطقه مشارکت مردم بومی را در تولید امنیت می تونیم مشاهده کنیم گفت: ما در کنار نیروی نظامی و انتظامی توانستیم با بهره گیری از توان مردم بومی در استان سیستان و بلوچستان توانستیم امروز به یک امنیت خوب و پایدار برسیم و همین موضوع به دولت خلق فرصت های بزرگ را می دهد.

اوسط هاشمی تصریح کرد: ما در استان سیستان و بلوچستان 1600 کیلومتر مرز مشترک با افغانستان و پاکستان داریم و با توجه به شرایطی که در پاکستان و افغانستان می گذرد امروز می توانم به عنوان مسئول امنیتی استان سیستان و بلوچستان بگویم که این استان امن ترین کشور استان کشور است.

فعالیت خبرگزاری شبستان در حوزه دین مفید است

محمدحسین مقیمی قائم مقام وزیر کشور با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات در رابطه با تمهیدات این وزارتخانه برای امنیت مراسم اربعین حسینی در داخل کشور و همچنین امنیت زائرین ایرانی حاضر در عراق به خبرنگار شبستان گفت: آن چیزی که درداخل کشور است این است که ما تا خوشبختانه تا این لحظه امروز هیچ حرکت تروریستی از آنها ندیده‌ایم و نیروهای نظامی و انتظامی و امنیتی ما اجازه هیچ تحرکی را به آنها تا این لحظه نداده‌اند.

وی گفت: در خارج از کشور و در کشور عراق طبق قوانین خودشان و با تمهیدات مسئولان عراقی امنیت برقرار می شود و اگر جایی از ما کمک بخواهد ما دریغ نمی کنیم و به آنها کمک می کنیم ولی امنیت زوار در کشور عراق به عهده خودشان است.

مقیمی تصریح کرد: ما هر کاری که به امنیت زوار کمک شود را انجام می‌دهیم ولی باید بپذیریم که ما درکشور دیگر این مراسم را برگزار می کنیم و باید تابع ضوابط آن کشور باشیم ولی هر کمکی از ما آنها بخواهند برای اینکه امنیت بیشتر را در ان کشور برقرار شود ما آنها را انجام می‌دهیم.

قائم مقام وزیر کشور خاطرنشان کرد: زائران ایرانی باید به توصیه هایی که ستاد اربعین و وزارت کشور از طریق رادیو اربعین اعلام می کند توجه کنند.

وی در پایان در ارزیابی خود از فعالیت خبرگزاری شبستان گفت: من چه در زمانی که نماینده مجلس بوده ام و چه زمانی که در اراک بوده ام و چه در حال حاضر که در وزارت کشور مسئولیت دارم فعالیت این وزارتخانه را رصد می کردم و معتقدم این وزارتخانه فعالیتهای خوب و مفیدی در حوزه دین داشته است که باید برای تقویت این فعالیتها مورد حمایت قرار گیرد.

لایحه جامع انتخابات به صورت رسمی به کمیسیون شوراها ارسال شده است

محمدحسین مقیمی قائم مقام وزیر کشور صبح امروز دوشنبه 17 آبان در نشست خبری در غرفه ایسنا در رابطه با لایحه جامع انتخابات گفت: سه سال قبل ما لایحه جامع انتخابات را تهیه کرده بودیم که با توجه به اینکه پیش نویس سیاستهای کلی انتخابات در مجمع تشخیص مصلحت نظام بود لذا ما این لایحه را به وزارت کشور برگشت دادیم که این لایحه براساس سیاستهای کلی انتخابات تدوین کنند.

وی اظهار کرد: در انتخابات 7 اسفند سال 94 کمبودهایی هم از سوی شورای نگهبان و هم برگزارکنندگان انتخابات و هم هیئت نظارت احساس می شد و انتظار همه این بود که این قانون اصلاح شود و ما برای انتخابات بعدی اصلاحاتی را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بعد از برگزاری انتخابات 7 اسفند هیئتی مسئول بررسی لایحه جامع انتخابات شده اند بیان کرد: این لایحه قبلاً تهیه شده بود و با توجه به سیاستهای کلی انتخابات که قبلاً در مجمع تصویب شده بود و هنوز به تایید رهبری نرسیده بود یک پیش نویسی تهیه شد و ما منتظر شدیم که سیاستهای کلی ابلاغ شود که سیاستهای کلی در 18 ماده ابلاغ شد.

مقیمی بیان کرد: ما لایحه را به دولت فرستادیم و باز جلسه ای تشکیل دادیم که بررسیهایی انجام شود که آیا این 18 ماده در سیاستهای کلی لحاظ شده است یا نه؟ و این جلسه شنبه همین هفته برگزار شد و در این جلسه وزیر کشور و معاون حقوقی و رئیس کمیسیون شوراها و رئیس مرکز پژوهشها حضور داشتند.

مقیمی گفت: ما لایحه را در این جلسه با سیاستهای کلی انتخابات مرور کردیم و خوشبختانه همه موارد سیاستهای کلی در لایحه دولت دیده شده بود و قرار شد که هر چه سریعتر این لایحه در دولت به تصویب برسانیم و برای تصویب به مجلس ارایه دهیم.

وی بیان کرد: ما این لایحه را به صورت غیررسمی به کمیسیون شوراها و مرکز پژوهشها داده ایم به صورت رسمی نیز زمانی که در دولت این لایحه به تصویب رسید ان را به مجلس ارایه می دهیم.

قائم مقام وزیر کشور همچنین در رابطه با تعرفه های پیشنهادی وزارت کشور به شورای نگهبان گفت: ما در برگزاری انتخابات یک برنامه زمانبندی داریم که کارها طبق برنامه زمانبندی انجام می شود و فرستادن تعرفه ها یک زمانی دارد و شورا برای تایید نیز زمان دارد و چاپ تعرفه ها نیز یکی از کارهای اجرایی ماست.

وی در رابطه با اخرین تمهیدات ستاد اربعین و وزارت کشور در این رابطه گفت: ما هماهنگی های لازم را از طریق سفارت ایران در عراق انجام داده ایم و همه تمهیدات اندیشیده شده است که زائران ما با امنیت و آسایش بیشتر این زیارت را انجام دهند.

این مقام مسئول در وزارت کشور همچنین در مورد برخی زمزمه ها مبنی بر تغییر استاندار اصفهان نیز گفت: در مورد تغییر استانداران تا زمانی که استانداران در مستند کار هستند و امورات آن منطقه را پیش می برند ما تغییری نخواهیم داشت ولی هر زمان در دولت تغییر استانداری به تصویب برسد ما این تغییرات را انجام می دهیم.

وی همچنین در مورد اینکه آیا در لایحه پیش نویس قانون جامع انتخابات نظر احزاب پرسیده شده است گفت: نظرات احزاب قبلاً در لایحه گرفته شده بود و الان نیز اگر نظر خاصی داشته باشند می توانند به دولت منعکس کنند.

مقیمی همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر نظارت بر نمایندگان توسط شورای نگهبان در طول 4 سال نمایندگی شان گفت:‌بعد از جلسه ای که ما در مجلس هشتم خدمت مقام معظم رهبری رسیدیم وی فرمودند در ارتباط با فعالیت نمایندگان نظارت انجام شود که بعد از آن آیین نامه ای تصویب کردیم که رفتار نمایندگان براساس آن ارزیابی شود و به بررسی رفتار نمایندگان در حال حاضر طبق ان آیین نامه است و همانطور که می دانیم آیین نامه های مجلس قانون است و ما الان در این زمینه قانون داریم و اگر این قانون نیاز به اصلاح داشته باشد می توانیم لایحه و طرح ارایه دهیم.

تغییر وزراء بنا به صدای جامعه مخاطبین بود/تشکیل کمیسیون همکاری مجلس و دولت

حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در نشست خبری در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات کشور درخصوص ایجاد فضای باز رسانه ای از سوی دولت یازدهم گفت: دولت تدبیر و امید در سال 92 وعده هایی داده که در تلاش است از طریق ایجاد آگاهی بیشتر توسط رسانه ها گسترش آزادی اندیشه و آزادی رسانه ها و ارتقای سطح تعاملات با مردم به این وعده ها عمل کند.

وی با اظهار اینکه با توجه ویژه دولت روحانی به فضای رسانه ای کشور همه رسانه ها با ذوق و ذائقه های متفاوت سیاسی در این نمایشگاه حضور دارند افزود: در سه سال گذشته آقای جنتی برنامه های رئیس جمهور در حوزه فرهنگ و ارشاد اسلامی و منویات رهبری در این خصوص را در حال تحقق بوده‌اند و آقای صاحل یامیری نیز در حوزه فرهنگ و رسانه آینده خوبی را ایجاد خواهند کرد.

امیری با اشاره به تغییر وزراء در کابینه دولت یازدهم گفت: ترمیم کابینه به منظور تقویت است و باز تغییر وزیر جهتگیری در دولت تغییر نمی یابد و رئیس جمهور تاکید کرده اند که ترمیم سه وزارتخانه برای تقویت رویکرد دولت بوده است.

وی تصریح کرد: طبق اظهارات رئیس جمهور تغییر وزرای سه وزارتخانه بنا به صدای جمعیت مخاطب وزارتخانه ها بوده و تقویت رویکرد نیز بنا به خواست مخاطبان بوده است و ثبات در مدیریت اصل دولت است و این تغییر جزء استثناها بود.

معاون پارلمانی روحانی راجع به دیدارهای رئیس جمهور با اعضای فراکسیونهای امید و مستقلین توضیح داد: در این دو دیدار فضای بسیار خوبی حاکم بود و بحث اشتغال اقتصاد و معیشت مردم مطرح شد که رئیس جمهور نیز با اشاره به کاهش شدید قیمت نفت از محدودیت‌های اقتصادی ایجاد شده گفتند و گفتند که با این وجود ایران تنها کشوری است که مشکل مالی پیدا نکرده و بلکه به صندوق ذخیره ارزی از درآمدهای نفتی هم واریز شده است.

امیری در ادامه با اعلام این خبر که کمیسیونهای تخصصی مجلس نیز به زودی با رئیس جمهور دیدار خواهند داشت خبر داد: کمیته ای مشتمل بر تعدادی از نمایندگان و اعضای هیئت دولت برای تعامل بیشتر دولت و مجلس با نام کمیسیون همکاری دولت و مجلس طبق خواست فراکسیون امید و فراکسیون مستقلین تشکیل خواهد شد.

رساندن لایحه جامع انتخابات به انتخابات ۹۶، به مجلس بستگی دارد

حسینعلی امیری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در نشست خبری در 22 امین نمایشگاه مطبوعاتی کشور در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان راجع به زمان ارایه لایحه جامع انتخابات کشور به مجلس از سوی دولت گفت: نظام انتخاباتی کشور معیوب است و در انتخابات 94 خوشبختانه معیوب بودن نظام انتخاباتی برای همه هویدا شد و در آن زمان در وزارت کشور با کارشناسان مختلف در زمینه انتخابات برای اصلاح نظام انتخاباتی کشور به مطالعه پرداختیم.

امیری با اشاره به تهیه پیش نویس لایحه جامع نظام انتخاباتی کشور از سوی وزارت کشور و ارایه آن به کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت افزود: پس از آنکه سیاستهای کلی نظام جامع انتخاباتی کشور از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد کمیته ای با متشکل از وزرای کشور دادگستری و معاونین حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور مامور تطبیق پیش نویس لایحه نظام جامع انتخابات کشور با سیاستهای کلی ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری شدند که روز گذشته اولین جلسه این کمیته برگزار شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر این نکته که دولت تلاش می کند هر چه زودتر این تطبیق انجام شده و پیش نویس در هیئت دولت به مصوبه و لایحه نهایی نظام جامع انتخاباتی کشور تبدیل شود گفت: همچنین کولیوند نماینده مجلس نیز تلاش می کند که مجلس هم بتواند در اسرع وقت به این لایحه توجه ویژه داشته باشد.

امیری در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان مبنی بر اینکه آیا این لایحه تا انتخابات 96 به قانون تبدیل شود اظهار داشت: تلاش این است که در اسرع وقت در دولت و مجلس این لایحه مورد بررسی قرار بگیرد اما اینکه به انتخابات برسد یا نه به تراکم کاری مجلس و دولت ارتباط دارد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگر شبستان مبنی بر اینکه لایحه بودجه 96 طبق اظهارات سخنگوی دولت قرار بود اواسط آبان به مجلس ارایه شود توضیح داد: کارهای کارشناسی درخصوص بودجه در سازمان برنامه و بودجه در حال انجام است و سعی دولت بر این است که لایحه بودجه 96 هر چه زودتر به مجلس تقدیم شود اما باید دید در برنامه توسعه ششم به دولت چه وظایفی اعلام می شود که لایحه بودجه 96 بر طبق آن همان وظایف برنامه ششم تدوین و برنامه ریزی شود.

تکذیب خبر جابجایی نهاوندیان و وزرای اقتصادی/ادامه پیگیری پرونده شهدای منا

حجت الاسلام مجید انصاری معاون حقوقی رئیس جمهور در نشست خبری در 22 امین نمایشگاه مطبوعات کشور گفت: رسانه ها دولت را نقد منصفانه کنند و با پیشنهادهای اسلامی به انتقاد منصفانه بپردازند و دولت یازدهم نیز از ابتدا عمل به اصل آزادی بیان را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

وی در ادامه این نشست خبری خبر مربوط به تغییر محمد نهاوندیان رئیس دفتر رئیس جمهور تکذیب کرد و اظهار داشت: تغییر جدید در دستور کار دولت مبنی بر آقای نهاوندیان و وزرای اقتصادی وجود ندارد.

انصاری در ادامه ضمن انتقاد از برخی رسانه ها که خبر کذب تغییر نهاوندیان را با چاشنی دو تابعیتی بودن وی مخلوط کرده بودند را افزود: طبق اعلام وزیر اطلاعات هیچ مدیر دو تابعیتی در مجموعه دولت وجود ندارد.

معاون حقوقی رئیس جمهور در ادامه از شکایت دولت تعداد انگشت شماری از رسانه ها خبر داد و گفت: همچنین در شکایت از برخی روحانیون که به شخص رئیس جمهور کرده بودند دولت تاکنون دو شکایت به ثبت رسانده است.

انصاری در مورد شکایت حسین فریدون از یکی از نمایندگان توهین کننده به وی اعلام کرد: این شکایت به ثبت نرساندیم و قرار شده است که نظارت بر نمایندگان مورد بررسی قرار خواهند داد.

این معاون رئیس جمهور در ادامه راجع به قانون جامع انتخابات گفت: لایحه قانون جامع انتخابات در وزارت کشور تدوین و به کمیسیون سیاسی دولت ارایه شد که پس از ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری کمیته ای متشکل از وزرای کشور و وزیر دادگستری، معاون حقوقی رئیس جمهور، معاون پارلمانی رئیس جمهور به تطبیق این لایحه با سیاستهای کلی بپردازند و پس از تدوین لایحه قانون جامع انتخابات با این سیاستها دولت لایحه را به مجلس ارایه دهند و با توجه به اینکه با مشورت مرکز پژوهشهای مجلس و تعدادی از نمایندگان این لایحه تدوین شده پیش بینی می شود مجلس هم سریعتر به روند تصویب این لایحه کمک کند.

انصاری در مورد گزارش دولت از املاک نجومی گفت: این در حیطه وظایف دولت نیست و ستاد مبارزه با مفاسد با حضور روسای سه قوه این مساله را بررسی می کند.

معاون حقوقی رئیس جمهور راجع به دستاوردهای برجام نیز اعلام کرد: دستاوردهای برجام با بدعهدیهای امریکا متفاوت است و بخشی از امنیت این روزهای کشور مدیون برجام است و برجام بزرگترین دستاورد حقوقی نظام بوده است و رسانه هایی که با تیترهای درشت برجام را هیچ می خوانند آب به آسیاب دشمن می ریزند.

وی تاکید کرد: بدعهدی های امریکا همیشه ادامه داشته و قرار نبوده که با امضای برجام امریکا خوش عهد شود.

معاون حقوقی رئیس جمهور در مورد پیگیری حقوقی حق خانواده های شهدای منا نیز گفت: این پیگیریهای ادامه دارد اما به دلیل قطع مراوده با عربستان عدم امکان حضور وکلا و خانواده شهدا در عربستان مشکلات پیگیری را ایجاد کرده که وزارت خارجه به دنبال وکلای بین المللی برای حل این مساله هستند.

حجت الاسلام انصاری درخصوص رسیدگی به مشکلات به وجود آمده از صندوق ذخیره فرهنگیان اعلام کرد: دولت به جد درخصوص مبارزه با مفاسد اقدام می کند و اطلاعات به دست امده از تخلفات در صندوق ذخیره فرهنگیان را در اختیار قوه قضاییه قرار داده است.

امنیت آفرینی در گرو امنیت اصحاب فرهنگ و رسانه است

حجت‌الاسلام حسن روحانی روز شنبه در مراسم آغاز بکار بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات ‏و خبرگزاری‌ها با شعار «شفافیت و ‌صداقت» در مصلای امام خمینی(ره)، گفت: بی‌تردید رسانه‌ها، مطبوعات و ‏اصحاب آن، اصحاب فرهنگ و وسیله‌ای برای ارتباط افکار مردم با حاکمیت و انتقال نظر حاکمیت به مردم  و ‏فراهم آوردن زمینه برای توسعه جامعه در کشور هستند.‏

رییس‌ جمهوری ادامه داد: رسانه‌ها یکی از عوامل اصلی توسعه بوده و توسعه نیز وسیله‌ای برای گسترش فعالیت ‏رسانه‌ها، هستند.‏

روحانی با تأکید بر اینکه وظیفه رسانه‌ها و مطبوعات در شرایطی که امروز در آن قرار داریم بیش از هر ‏زمان دیگری سنگین است، گفت: امروز در منطقه شرایط پیچیده‌ای داریم و نیازمند امنیت در منطقه هستیم.‏

رییس‌ جمهوری ادامه داد: شاید در رابطه با نحوه برقراری امنیت در منطقه تعابیر مختلفی ارایه شود و عده‌ای ‏معتقد باشند، امنیت در سایه هنرمندی سیاست خارجی یک کشور، تضمین می‌شود و جمعی دیگر بگویند ‏نیروهای مسلح توانمند و قدرت بازدارندگی امنیتی می‌تواند امنیت را برای جامعه تضمین کند.‏

روحانی خاطر نشان کرد: واقعیت آن است که معضلات امنیتی به مفهومی که منطقه با آن مواجه است در ‏قالب تروریسم و گروه‌هایی است که با افکار جاهلی و رنگ و لعاب دینی و با عصبانیت و فهم نادرست از اسلام و ‏جهاد اسلامی به جان اسلام و مسلمانان در منطقه افتادند.‏

رییس‌ جمهوری اظهار داشت: در چنین شرایطی و در برابر چنین تهدیدی آنچه می‌تواند منطقه را از ناامنی‌ها، ‏حفاظت کرده و جامعه امنی را بوجود آورد، آن است که در کشور، گوش شنوایی برای افراط و ندای تروریسم ‏نباشد.‏

روحانی تأکید کرد: اگر تروریسم در جامعه جاذبه داشته باشد و مردم ندای تروریست ها را بپسندند نه سیاست ‏خارجی و نه قدرت نظامی نخواهد توانست امنیت را تأمین کند.‏

رییس‌ جمهوری گفت: بی‌تردید آنچه در کشور ما امنیت را آفریده، بیداری، هوشیاری، آگاهی و انسجام داخلی ‏است.‏

روحانی با بیان اینکه شهر موصل در عراق با یک و نیم میلیون نفر جمعیت و دارا بودن نیروهای مسلح ‏قدرتمند بخاطر دارا بودن تروریست‌ها از سلاح مدرن و قدرتی بیشتر از ارتش سقوط نکرد، بلکه ارتباط عاطفی و ‏سیاسی مردم با بغداد قطع شده بود و نه تنها داعش بلکه هر گروه دیگری با یک پرچم می‌توانست بر موصل فائق ‏آید و در این شرایط بود که سیاست خارجی و ارتش عراق نمی‌تواند موصل را حفظ کند.‏

رییس‌ جمهوری تأکید کرد: ما نباید در فهم مسایل امنیتی در منطقه و جهان دچار اشتباه شویم. درست است که ‏نیروهای مسلح کشور ما نیرویی بازدارنده و قدرتمند در برابر تجاوز بیگانگان بوده و سیاست خارجی ایران عاملی ‏برای پیشگیری از جنگ و نزاع بوده اما آنچه در برابر معضل امروز امنیتی در کشور کارساز است، انسجام، وحدت، ‏یکپارچگی جامعه و گوش جان سپردن همه به ندای توسعه ایران عزیز خواهد بود.‏

روحانی خاطر نشان کرد: اگر نظام جمهوری اسلامی ایران به اقلیت‌ها احترام نمی‌گذاشت و بر وحدت دینی ‏همت نمی‌گمارد و جایگاه اهل سنت در کشور محترم شمرده نمی‌شد و دولت در فکر تعادل توسعه‌ای در ‏کردستان، سیستان و بلوچستان، بخشی از هرمزگان و خراسان جنوبی و اقصی نقاط کشور نبود و همچنین اگر ‏امروز اقلیت‌های قومی و مذهبی کشور، دل به نظام، ‌رهبری، قانون اساسی و دولت نبسته بودند، داعش و القاعده ‏در اینجا هم راه داشت.‏

رییس‌ جمهوری تأکید کرد: اصحاب رسانه و دنیای فرهنگ و هنر باید برای جامعه امنیت آفرین باشند.‏

روحانی با بیان اینکه اگر اصحاب رسانه امنیت نداشته باشند و دل‌نگران امنیت، راه، شغل، خط و قلم خود ‏باشند، نمی‌توانند در جامعه امنیت بیافرینند، گفت: از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته نیست.‏

 

کد خبر 586926

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha