امکان سرمایه گذاری خارجی در ۸۰ طرح صنعت پتروشیمی ایران

خبرگزاری شبستان:سرمایه گذاران خارجی می توانند در ٣٠ طرح در دست مطالعه و ٥٠ طرح در حال اجرای پتروشیمی با همکاری شرکت های ایرانی مشارکت داشته باشند. این ٨٠ طرح شامل ٣٠ طرح جدید است که در برنامه ششم پیش بینی شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: ايجاد صنعت پتروشيمي در ايران قدمتي 50 ساله دارد و به دهه 1330 شمسي بر مي‏گردد. در اواخر اين دهه، وزارت اقتصاد وقت به منظور گسترش صنعت پتروشيمي در كشور، بنگاه شيميایي كشور را تأسيس کرد و این شركت در سال 1337 طرح احداث كارخانه كود شيميایي مرودشت فارس را به اجرا گذاشت. ليكن از آنجا كه رشد اين صنعت نيازمند فعاليتهاي تخصصي گسترده تر و هماهنگ با صنعت نفت و گاز بود، به زودي ضرورت ايجاد سازماني براي توسعه و هدايت صنعت پتروشيمي مشهود شد و به همين سبب در سال 1342 شركت ملي صنايع پتروشيمي با مالكيت دولت و تحت پوشش شركت ملي نفت ايران تأسيس شد و كليه فعاليتهاي مرتبط با ايجاد و توسعه صنايع پتروشيمي در اين شركت متمركز شد.

 

بنابراین گزارش، وزارت نفت در این زمینه به نقل از مرضیه شاهدایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی نوشته است: "سرمایه گذاران خارجی می توانند در ٣٠ طرح در دست مطالعه و ٥٠ طرح در حال اجرای پتروشیمی با همکاری شرکت های ایرانی مشارکت داشته باشند. این ٨٠ طرح شامل ٣٠ طرح جدید است که در برنامه ششم پیش بینی شده است، طرحهای تازه ٤٩ میلیون و ١٠٠ هزار تن ظرفیت دارند و نیازمند ٣٩ میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار سرمایهگذاری هستند. ٥٠ طرح در حال اجرا نیز با ظرفیت ٤١ میلیون و ٣٠٠ هزار تن ، به ٣٢ میلیارد و ٣٠٠ میلیون دلار سرمایه نیاز دارد."

 

این گزارش می افزاید: ایران از لحاظ اقتصادی و میزان جمعیت، دومین کشور مطرح در منطقه به شمار می رود و برخورداری از ذخایر فراوان نفت و گاز از مزیتهای سرمایه گذاری در ایران به شمار می رود. توسعه میدانهای نفت و گاز موجود در کشور؛ فرصت های مستعد جذب سرمایههای خارجی در صنعت پتروشیمی ایران است. قیمت رقابتی گاز در ایران از عواملی است که سرمایه گذاران را به حضور و مشارکت در صنعت پتروشیمی ایران سوق می دهد.

وی با بیان اینکه نقش شرکت ملی صنایع پتروشیمی پس از خصوصی سازی تغییر کرد و هم اکنون بر روند تولید و اختصاص زمین و خوراک به طرحهای مختلف بخش خصوصی نظارت دارد، اعلام کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی تلاش می کند تا از انحصار در کشور جلوگیری و برای بخش خصوصی به منظور سرمایه گذاری در طرح ها و حتی زیرساختهای صنعت انگیزه ایجاد کند.

 

یادآور می شود: ظرفیت موجود صنعت پتروشیمی تا پایان سال ٢٠١٥ حدود ٦٣ میلیون تن بوده است که این مقدار تولید با اجرایی شدن طرح های در حال اجرا و نیز طرح های مطالعاتی تا سال ٢٠٢٠ به ١٣٠ میلیون تن در سال و در سال ٢٠٢٥ به ١٨٠ میلیون تن در سال خواهد رسید.

کد خبر 586909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha