تروریسم تکفیری، دست پرورده شریعت وهابی و سیاست سعودی

خبرگزاری شبستان: گروه های تکفیری یکی از بارزترین نتایج مکتب وهابی سعودی هستند؛ پدیده شوم و سیاهی که اوضاع تیره و تار منطقه را تفسیر می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان؛ "الوهابیه.کام" در مطلبی آورد: گروه های تکفیری یکی از بارزترین نتائج مکتب وهابی سعودی هستند. این پدیده شوم و سیاه، ترسیم گر منطقه ای تیره و تار است که هزاران نفر از گروههای ملبس به لباس اسلام را در خود جای داده است.

محیطی که بذر تکفیر را در داخل و خارج «عربستان» می پاشد، ما را به درک دلایل پنهان پشت صحنه این موضوع دردناک که کشورهای غربی و عربی و اسلامی و مسیحی را در دریای خون غرق کرده است، سوق می دهد. ما قصد ورود به تشریح این دلایل پنهان را نداریم بلکه در پی تشریح بعد سیاسی و دینی جنبش های وهابی سعودی در منطقه پر از آشوب هستیم.

بعد سیاسی

بعد سیاسی نیز مانند بعد شرعی پیرو عقیده وهابیتی است که توسط «محد بن عبد الوهاب» تاسیس شد. بعد سیاسی با اجبار گروه های تکفیری و به نفع خود این گروهها در برابر دربار سعودی تسلیم شده و حاکم شرعی وهابی، فتواهای فراوانی در وجوب تبعیت از پیروان سلطان، چه نیک و چه فاجر صادر کرد و خروج بر خلیفه را حرام شمرد.

جدال بر سر ارتباط بین این دو کیان یعنی سعودی و وهابی همچنان تا امروز پا برجاست و بارزترین مصداق آن در دهه های اخیر، همان فتواهای سیاسی است که مفتی سعودی، «عبد العزیز آل شیخ سعود» چه در حمله به «یمن» با توصیف «اراده طوفان» به عنوان «اقدام مبارک و عمل صالح» و چه در مورد تصمیمات اخیر «ملک سلمان» صادر کرد؛ به گونه ای که مفتی وهابی، سعودی ها را از سرنوشت مشابه «یمن» و «سوریه» برحذر می دارد و نسبت به عواقب اعتراض به اوامر «ملک سلمان» و کسر حقوق تهدید می کند.

در حقیقت موضع «عبد العزیز» و قبل از او «محمد بن عبد الوهاب»  نسخه جدیدی از دستورهای سیاسی «ابن تیمیه» در وجوب اطاعت رعیت از حاکم شرعی است، هر چند با پیروان اندک!

بعد شرعی

بعد سیاسی برای استمرار ائتلاف سعودی و وهابی کفایت نکرده و به تبع ان، «عبدالعزیز» باید بعد شرعی را برای تکفیری ها تقویت کرده و در این راستا نقش روش های تربیتی دینی به کار می آید.

روش های دینی یکی از قوانین اصلی و مقدس در نظام آموزشی مدارس سعودی است. با مروری گذرا بر بارزترین مفاهیم روش های تعلیمی آل سعود، «بذرهای ایمان» که ال سعود در جان مردم «عربستان» می کارد، کاملا آشکار می شود.

یکی از بارزترین مصادیق این پدیده در روش های آل سعود، قوانین «توحید و حدیث» است که مورد انتقاد «دوایت بشیر» مدیر «پژوهش ها و سیاست های» آمریکا در امور ادیان جهان قرار گرفت که از کنگره خواست تمام احادیث و آموزش های خشونت بار وهابی را از میان بردارد. چه انتظاری می توان داشت از کسی که هنوز به سن تکلیف و شرعی نرسیده است و در معرض اندیشه های کتاب «توحید» «محمد بن عبد الوهاب» قرار گیرد؟ در دانشگاه ها، نیز نتایج اندیشه تکفیر، در پژوهش ها و پایان نامه های ارشد و دکتری در مورد روش های قتل و ذبح قانونی و مجازات «ترور دشمنان اسلام» آشکار می شود، همان گونه که امروز در «عراق» و «سوریه» از داعش و اصناف آن شاهد هستیم.

اکنون تروریسم در منطقه دارای دو بال سیاسی و دینی است که شکست هر یک به مفهوم شکست آن دیگری است.

کد خبر 586776

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha