به گزارش خبرنگار خبرگزاري شبستان از زاهدان، كامبيز مشتاق گوهري مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سيستان و بلوچستان امروز(18 آبان) در نشست شوراي راهبردي گردشگري استان بيان داشت: سيستان و بلوچستان به عنوان پهناورترين استان در جنوب شرق كشور و دستيابي به آبهاي آزاد نقش ژئوپولوتيك دارد.
وي افزود: سيستان و بلوچستان در كنار كشورهاي بي ثبات و ناامن افغانستان و پاكستان و خشكسالي پي در پي در جذب گردشگر ناموفق بوده و مي طلبد آگاهي بيشتر نسبت به ظرفيت هاي استان به گردشگران داده شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان ادامه داد: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در سال 67 در استان احداث شد و از آن زمان به بعد تلاش هاي بسياري انجام شد كه در سال تدبير و اميد بخشي از اين تلاش ها به ثمر رسيده است.
گوهري يادآور شد: اولين اثر طبيعي در سال 93 از محوطه باستان شناسي شهر سوخته زابل ثبت جهاني شد و امسال در حوزه ثبت، تلاش هاي ويژه و فعاليت هاي گسترده اي در زمينه افزايش ظرفيت ها طبيعي ميراث طبيعي منطقه سيستان و بلوچستان شكل گرفته است.
وي افزود: سيستان و بلوچستان در دوره هاي مختلف تاريخ نقش ويژه داشته و گواه اين ادعا گستره وسيع باستان شناسي و محوطه تاريخي آن در سطح ملي است.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان خاطرنشان كرد: امروزه آثار باستاني استان به عنوان يك ظرفيت و ذخيره هاي مهم به جهت معرفي در سطح ملي و بين المللي مورد توجه قرار گرفته است.
گوهري با تاكيد بر اينكه حصار، معرفي و ثبت آثار به صورت ملي و بين المللي در اولويت قرار دارد، گفت: به رغم تلاش ها به عمل آمده فقط دو اثر در سال گذشته ثبت جهاني شده و دو اثر ديگر براي ثبت جهاني آماده شده است.
وي، زايش شهرت و نيك نامي استان را به جهت برخورداري از ظرفيت هاي مهم تاريخي و طبيعي دانست و افزود: در حوزه مرمت و حفاظت از آثار تلاش هاي گسترده در سطح استان انجام شده كه از رهگذار توسعه جهشي استان در سواحل مكران و بخش هاي ديگر برخوردار است.
نظر شما