به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، نشست نرم نویسی در رسانه ها با حضور دکتر زهرا کورانی در تالار گفت و گوی شماره 4 در نمایشگاه مطبوعات برگزار شد.
بر پایه این گزارش، کورانی در ابتدای مباحث خود با بیان ویژگی های جذابیت در یک خبر و گزارش اظهار کرد: اساسا آنچه که امروز یک مخاطب را تشویق به مطالعه و تشنه خبر می کند نوع نگارش خبرنگار است، اینکه خبرنگار با چه نوع سبک و ادبیاتی خبر یا گزارش خود را بنویسد و سوژه خود را از کجا شروع کند و تا کجا ادامه دهد.
وی ادامه داد: امروزه 2 نوع سبک خبرنویسی داریم که شامل خبرنویسی سخت و نرم می شود. نوشتارهای امروز مطبوعات ما به ویژه نشریات کاغذی به سمت نرم نویسی می رود و این در حالی است که خبرنگاری که به دنبال نوشتن گزارش در قاب سخت نویسی است هرگز مانند همتای خود که سبک خبری او نرم نویسی است نمی تواند مطالب خود را گسترده ارایه کند.
کورانی با بیان اینکه تصویرسازی خبرنگار ذیل نرم نویسی خبر اهمیت دارد، افزود: کسی که در مطبوعات سبک نرم نویسی را انتخاب می کند باید در مورد چرایی و چگونگی اتفاقی که قرار است از آن بنویسد، صحبت کند و تصویری از آنچه که رخ داده به مخاطب منتقل کند.
این پژوهشگر رسانه تصریح کرد: در خبر سخت زمان اهمیت دارد در حالی که در گزارش نرم قرار است تا خبرنگار در مورد چگونگی یک حادثه بنویسد و باید از قبل سناریو و هدف را مشخص کرده باشد بنابراین زمان به خبرنگاری که می خواهد نرم نویسی داشته باشد، اهمیت ندارد.
این پژوهشگر حوزه رسانه گفت: در خبر نرم خبرنگار باید مصاحبه های مختلفی ارایه دهد و از مسئولان حاضر در یک رخداد خبری از شاهدان یک اتفاق و از کسانی که می توانند اطلاعات مختلفی را ارایه کنند، مصاحبه بگیرد و آنها را به درستی در خبر خود بگنجاند به نوعی جذابیت را ایجاد کند.
وی در پایان گفت: آنچه که در نرم نویسی اهمیت دارد آن است باید مرگ خبر را از بین ببریم تا خواننده احساس زنده بودن رویداد را داشته باشد و خود را جزوی از آن بداند.
نظر شما