به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از مشهد، دهمین نشست سالانه آموزشی و ترویجی همکاری دبیران ستادی و استانی آموزش و پرورش و مدیران حوزه های علمیه کشور امروز (18 آبان) در سالن همایش های آستان قدس رضوی برگزار شد.
در ابتدای مراسم، دکتر علیرضا کاظمی، مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی با بیان اینکه هر یک از شما میهمانان شخصیتهای ارزشمند نظام تعلیم و تربیت کشور هستید یادآور شد: آنچه که به عنوان مأموریت در نظام آموزش و پرورش در غالب سند تحول به ما ارائه شده است پشتوانه علمی اش حوزه های علمیه و هدف نهایی اش دست یابی به حیات طیبه و قرارگرفتن در مسیر هدایت است.
کاظمی با اشاره به اینکه تحقق مفاد سند زمانی است که همکاری ها تداوم یابد، بیان کرد: ما برای اینکه به حیات طیبه دست پیدا کنیم نیازمند تعلیم و تربیت تمام ساعته هستیم؛ شش ساعت تربیتی دارای یک ساحت اعتقادی ست که بایستی به سمتش حرکت کنیم و بر این اساس دانش آموزانی معتقد و متدین به جامعه تحویل دهیم.
وی با بیان اینکه ساحت دینی بایستی بر ساحتهای دیگر حاکم باشد اظهار کرد: آموزش و پرورش به تنهایی این رسالت سنگین را نمی تواند به سر منزل مقصود برساند زیرا علاوه بر این نهاد روحانیت و حوزه های علمیه هم بیشترین تأثیر را در سند تحول آموزش و پرورش داردند، مواردی از این دست با یک برنامه ریزی راهبردی میسر می شوند و در غیر این صورت دچار مشکل شده و از مسیر بازخواهیم ماند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی درباره محور تعمیق نماز و گسترش آن بین دانش آموزان گفت: در 90 درصد مدارسی که مشمول برگزاری نماز جماعت هستند این امر محقق می شود که از این بین، 50 درصد روحانیون حضور داشته و باقی به وسیله کادر مدارس اجرا می شود؛ به برکت حضور این قشر در مدارس بین دانش آموزان بصیرت افزایی صورت گرفته است.
وی در ادامه افزود: یکی از برنامه های آینده دیدار دانش آموزان با علما و مراجع تقلید است که 400 نفر دانش آموز در این طرح پوشش خواهند یافت.
کاظمی در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیت های حاکم بر فضای مجازی در جامعه گفت: خلأهای بسیاری در این زمینه موجود است و بایستی بوسیله برنامه ریزی های جدی و محتوایی در این عرصه آموزش و پرورش نیز فعالیت های مکملی را انجام دهد.
در ادامه مراسم، آیت الله عباسعلی سلیمانی، نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان با اشاره به چالشهای موجود در جامعه گفت: بایستی پذیرفت که این چالشها نشأت گرفته از نبود آمادگی در بین نوجوانان نیست بلکه محصول کوتاهی های ما ست زیرا همانطور که منابع دینی تأکید کرده اند این قشر ظرفیت و پذیرش مناسبی نسبت به دریافت منابع دینی دارند؛ به عبارت دیگر سرمایه گذاری در این دوره سنی بهینه و پایدار و در سنین بالاتر نقش زدن بر روی آب است.
آیت الله سلیمانی با بیان اینکه همکاری بین روحانیت و آموزش و پرورش بایستی به صورت عمیق تداوم داشته باشد، یادآور شد: آن اندازه ای که روابط صمیمانه در کلاس ها موثر است روابط بخشنامه ای تأثیری ندارد، ما تداوم ارتباط مستمر بین نهاد آموزش و پرورش و حوزه های علمیه را خواستاریم برای نمونه اگر دانش آموز نخبه و برتری مقام می آورد بایستی در مکانهایی چون نمازجمعه از او تقدیر شود.
وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان روحانی خیز نیست، اظهار داشت: در داخل استان ما با موانعی روبرو هستیم که آن ها در سایر استانها نیست برای نمونه اگر دیداری با علمای شیعه صورت پذیرد باید مانندش برای علمای اهل سنت آنجا هم ترتیب داده شود، علاوه بر این در استان سیستان و بلوچستان 18 پایگاه نماز جماعت متعلق به شیعیان و قریب به 300 پایگاه متعلق به اهل سنت آنجا می باشد بر همین اساس بایستی کارهای فرهنگی با ظرافت انجام گیرد.
نماینده ولی فقیه در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اقتضائات بومی این منطقه گفت: ما نبایستی به روحانیون و مداحانی که تخریب کننده اعتقادات اهل سنت هستند اجازه فعالیت بدهیم، در همین سال جاری تعدادی از این افراد از این منطقه اخراج شدند، متأسفانه گاهی اوقات این حرکات از بیوت برخی مراجع تقلید هدایت می شود که من در دیداری که با برخی از آنها داشته ام این مسئله پذیرفته بودند.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش در استان سیستان و بلوچستان با جهاد کبیر فعالیت می کند، ادامه داد: در فرهنگ عمومی استان، شیعیان و اهل سنت فرهنگشان در همه جا با یکدیگر همخوانی ندارد و در برخی جاها با حس بدبینی به یکدیگر باهم مواجه می شوند این حس روز به روز بیشتر می شود و یا در برخی از جاهای استان برخی که قبلاً غذای امام حسین(ع) را متبرک می دانستند امروز شرک می دانند.
امام جمعه زاهدان در پایان سخنان خود ضمن انتقاد از برخی ناهماهنگی های موجود در بین حوزه های علمیه و طلاب کشور گفت: مدتی قبل حدود هزار نفر از طلاب مشهد و قم به منطقه سیستان و بلوچستان اعزام شدند اما از آنجایی که با دست اندرکاران استان هماهنگی های لازم صورت نگرفته بود آن فضای لازم برایشان فراهم نبود.
همچنین در ادامه مراسم، علیرضا نخعی، مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان با اینکه متأسفانه وضعیت جامعه تعلیم و تربیت با همه تلاشهای انجام شده در حد مطلوبی نیست اظهار کرد: طی پژوهشی در بین دانش آموزان دوم متوسطه شهر زاهدان شش درصد از دانش آموزان اهل سنت در این منطقه به اهل تشیع بدبین بوده و گمان می بردند که شیعیان قصد دارند آنها را بکشند، این بدان خاطر است که 12 شبکه ماهواره ای شبانه روز به این دسته از مردم منطقه القا می کند شما در ایران پذیرفته نشده و در تبعیض هستید.
نخعی با بیان اینکه تبلیغات بیگانگان سعی دارد تا این قشر از مردم را یا از مام میهن جدا کند و یا آنها را نسبت به نظام جمهوری اسلامی بدبین کنند، اظهار داشت: در کنار مسائلی از این دست بایستی موضوع اعتماد ملی را تقویت کنیم، برای نمونه چندی قبل که در استان پنج معلم به شهادت رسیدند من به اداره اطلاعات استان رفته و با یکی از ترورکنندگان صحبت کردم متوجه شدم که او فردی ست که ترک تحصیل کرده و بنابر دستوری که می گفت ملا داده است اقدام به چنین کاری کرده بود، ملای دستوردهند معتقد بود که شیعیان دشمنشان بوده و قصد دارند دین و مذهب را از آنها بگیرند.
مدیرکل آموزش و پرورش استان سیستان و بلوچستان طی درخواستی از حوزه های علمیه گفت: ما تقاضا داریم در این عرصه برخی از طلاب شیعی مستعد با اهل سنت آنجا ارتباط بگیرند و از آنها بخواهند که مطابق با همان سیره رسول الله(ص) یک سنی معتقد باشید، چندی قبل یکی از طلاب یکی از دانش آموزان اهل سنت این منطقه را پیش نماز مدرسه کرد و همین اقدام موجب اعتماد به آن طلبه شد باید این مطلب جا بیفتد که شیعیان دوستدار اهل سنت هستند و نه دشمن آنها.
در ادامه مراسم، حجت الاسلام مجتبی ملکی، مشاور وزیر آموزش و پرورش طی سخنانی با اشاره به دغدغه های امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب پیرامون مسائل آموزشی و تربیتی در کشور گفت: با استناد به بند دوم از ماده سوم اساسنامه دانشگاه فرهنگیان بر ضرورت استفاده از ظرفیت حوزه های علمیه تأکید شده است اما شاه بیت اصلی کار ما سند تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش است که همه اشخاص حقیق و حقوقی در تحقق این سند نقش دارند.
حجت الاسلام ملکی همچنین بیان کرد: ثمره همکاری بین حوزه های علمیه و وزارت آموزش و پرورش بایستی در پایبندی دانش آموزان به میراث امام خمینی(ره) و شهدا یعنی نظام جمهوری اسلامی ایران متجلی باشد، جامعه آموزش و پرورش بالغ بر 45 میلیون مخاطب دارد و در این فرصت عظیم بایستی هر دو طرف خودشان را آماده کنند.
وی در ادامه با اشاره به طرح مبلغ وظیفه گفت: آن دسته از مبلغان که می خواهند دوره نظام وظیفه خود را طی کنند می توانند با استفاده از این طرح این دوره را سپری کنند، ما بیش از چهار سال پیگیر این طرح بودیم که با عنایت رهبر معظم انقلاب بخشنامه اش در مردادماه جاری ابلاغ و طی آن مقرر شد تا این دسته از طلاب در مدارس شبانه روزی مشغول به خدمت شوند.
مشاور وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در حال حاضر 270 نفر از روحانیون در نهاد آموزش و پرورش اشتغال دارند، یادآور شد: اکثر این افراد شأن طلبگی شان به فعلیت نرسیده و یا به فراموشی سپرده شده است بر همین اساس طی آخرین تصمیم گیری ها مقرر شد دوره هایی به جهت توانمندسازی این افراد درنظر بگیریم.
نظر شما