حجتالاسلام حمیدرضا سلیمانی، دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در ایلام، اظهار کرد: استان ایلام چند سالی است که موفق به اجرا و برگزاری طرح ملی علمدار کربلا در مرکز این استان در دو بخش شعر و عکس شده است.
وی، بابیان اینکه استان ایلام باید علمدار نشر معارف حضرت ابوالفضل(ع) در ایران اسلامی باشد، تصریح کرد: استان ایلام با توجه به ظرفیتهای عظیمی که در اختیار دارد ازجمله ظرفیتهای عظیم نیروی انسانی و معنوی تا ظرفیت عظیم مرز مهران که دروازه عتبات عالیات و کربلاست نهتنها در ایران اسلامی، بلکه بهصورت بینالمللی، میتواند علمدار نشر معارف عاشورایی و حضرت ابوالفضل(ع) باشد.
دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، ابراز کرد: طرح ملی علمدار کربلا، رسالتهای بسیار مهمی به دوش دارد و مهمترین رسالت آن باید تلاش در جهت شناساندن بیشازپیش جایگاه رفیع و عظیم حضرت عباس(ع) در بین آحاد جامعه بهویژه نسل جوان باشد.
حجتالاسلام سلیمانی، گفت: حضرت ابوالفضل(ع)، دارای سجایای اخلاقی بسیار فراوانی بودند که این سجایای اخلاقی اگر مورد بهدرستی در جامعه تبیین و منتقل شود، میتواند بسیاری از گرههای اخلاقی و معضلات اجتماعی را مرتفع کند، حضرت ابوالفضل(ع) مظهر ادب بودند و اگر همه ما بهعنوان دوستداران آن حضرت، فقط از همین یک خصلت به معنای واقعی تبعیت کنیم، بسیاری از معضلات اجتماعی، اختلافات، تنشها و نزاعها در جامعه خاتمه پیدا میکند.
وی، بیان کرد: جامعهای که ادب و احترام بین آحاد مردمش، بروز و ظهور داشته باشد، آن جامعه منطبق با جامعهای است که خود را دوستدار حضرت ابوالفضل(ع) معرفی میکند و جامعهای دوستدار حضرت ابوالفضل(ع) است که ادب حرف اول را در آن جامعه بزند، ازخودگذشتگی حرف اول را بزند و مهر و محبت و دوستی حرف اول را در آن جامعه بزند.
دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، گفت: جامعهای مدعی دوستداری حضرت ابوالفضل(ع) است که ولایتپذیری حرف اول را در آن جامعه بزند و جامعهای میتواند دوستدار آن حضرت باشد که فضایل اخلاقی در آن جامعه موج میزند و پیرو آن حضرت باشند.
حجت الاسلام سلیمانی، ادامه داد: جامعه ما محبین بسیار زیادی دارد و خود را محب حضرت ابوالفضل(ع) میدانند ولی این جامعه میتواند خیلی بهتر از اینها باشد، بسیاری از آسیبهای اجتماعی که با آن مواجه هستیم میتواند مرتفع شود و در سایه عمل به فرمایشات و منویات حضرات معصوم(ع) این امر محقق خواهد شد، اگر جامعه به سیر زندگانی حضرت ابوالفضل(ع) نگاه کرده، درس بگیرد و در رفتار خود پیاده کند، بهطورقطع در مسیره رستگاری گام برمیدارد.
وی، تصریح کرد: رسالت علمدار کربلا این است که باید بهخوبی تلاش کند با استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و هنری، زوایای پیدا و پنهان در زندگانی حضرت ابوالفضل(ع) را شناسایی و به جامعه معرفی کند و تلاش کند با استفاده از مساجد که پایگاههای نشر معارف اسلامی هستند این معارف، به مردم منتقل و بازگو شود.
دبیر ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، گفت: طرح ملی علمدار کربلا باید برای همه اقشار جامعه ازجمله کودکان و بزرگسالان، جوانان و نوجوانان برنامه داشته و از همه ظرفیتها در زمینه شعر و عکس و سایر هنرها ازجمله تئاتر، سرود، نمایشنامهنویسی، فیلم کوتاه و حوزههای مختلف کتابخوانی و پژوهش بهرهگیری کند.
حجتالاسلام سلیمانی، یادآور شد: انتظار میرود که در سالهای آینده رشتههای مختلف هنری در زمینه شناساندن بیش از پیش جایگاه رفیع حضرت ابوالفضل(ع) موردتوجه در اجرای طرح ملی علمدار کربلا قرار گیرد و هرسال یکرشته به بخشهای این طرح افزوده شود بهطوریکه بعد از 10 سال این طرح تولیدات بسیاری داشته که در همه حوزهها بتواند گزارش موفقی به جامعه عرضه کند و طبیعی است که تلاش شود ضریب اثرگذاری این طرح بیش از گذشته بالاتر رود.
وی، در پایان با اشاره به اینکه ولایت مداری در اوج صفات و فضایل اخلاقی حضرت ابوالفضل(ع) قرار دارد، خاطرنشان کرد: آن حضرت قدم از قدم بر نمیداشت مگر با دستور امام خودش که آن حضرت در زمان حضرت علی(ع) و حضرت امام حسن مجتبی(ع) این ولایتپذیری را داشت و در زمان حضرت امام حسین(ع) و درصحنه کربلا این ولایتپذیری را به اوج خود رساند.
نظر شما