به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، ایرج حریرچی، قائم مقام وزیر بهداشت و سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری در غرفه این وزارتخانه در نمایشگاه مطبوعات با بیان مطلب فوق گفت: تنها 28 درصد مردم ایران دارای وزن ایده آل هستند و 2 درصد مردم نیز لاغر هستند در حالی که 70 درصد مردم از چاقی و عوارض مربوط به آن رنج می برند.
حریرچی با تاکید بر اینکه ما در حوزه بهداشت و درمان در دوره گذار اپیدمولوژیک هستیم، گفت: تا 70،80 سال گذشته قسمت عمده مرگ و میرها ناشی از بیماری های عفونی و تغذیه بود ولی با بهبود اقتصادی مردم در دنیا مقابله با بیماری ها بهتر و راحت تر شده است.
وی افزود: قبلا مردم یا چربی مصرف نمی کردند و یا اینکه فعالیت های بدنی زیادی داشتند در حالی که هم اکنون با وجود اینکه طول عمر افراد بیشتر شده است شاهد ظهور و بروز بیماری های قلبی و عروقی، سرطان، دیابت و بیماری های روانی هستیم.
قائم مقام وزیر بهداشت در ادامه افزود: با توجه به این که مقابله با عوامل خطر و تغییر رفتارها خیلی سخت است و بیماری های غیرواگیر پرهزینه هستند لذا سیستم های بهداشتی درمانی باید منطبق با این گذار اپیدمیولوژیک تغییر کنند و زیرساخت هایشان را اصلاح کنند.
دکتر حریرچی گفت: هیچ جای دنیا نتوانستند مجموع کل هزینه های سلامت خود را کاهش بدهند زیرا اصلاح زیر ساخت ها هزینه بر است .اگرچه هزینه های سلامت افزایش پیدا کرده است ولی انسان هایی با طول عمر و سالم در جامعه بیشتر شده است.
وی گفت: 32 تا 35 درصد رشد اقتصادی یازده کشور صنعتی جهان از حوزه سلامت حاصل شده است.
حریرچی با بیان اینکه طرح تحول سلامت توانسته نقش خوبی را در سلامت مردم جامعه ایفا کند، گفت: ۷۲ درصد بستری های کشور در طرح تحول سلامت صورت گرفته است که بیانگر دربرگیری این طرح در تمام کشور است.
وی درخصوص حادثه تروریستی سامرا گفت: مجروحین این حادثه با همکاری مدیر اورژانس به تهران منتقل شدند و مجروحان در بیمارستان های تهران مورد رسیدگی قرار گرفتند که امیدواریم شاهد حوادث مشابهی نباشیم تا راهپیمایی اربعین به صورت گسترده برگزار شود.
حریرچی درخصوص طرح تجمیع بیمه ها گفت: این طرح باید طبق ماده ۳۸ انجام شود چراکه طبق سیاست های کلی تعریف بسته های خدمات بیمه ای باید توسط وزارت بهداشت صورت گیرد.
وی افزود: اعتبارات مربوط به حوزه سلامت که توسط سازمان های بیمه ای اخذ می شود باید برای سلامت و در حوزه درمان سلامت آن سازمان هزینه شود درحالیکه هم اکنون بسیاری از هزینه هایی که توسط سازمان های بیمه گر هزینه می شو چندان مرتبط با حوزه بهداشت و درمان نیست و طبق سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری، وزارت بهداشت به عنوان تولیت باید به درستی هزینه کرد در حوزه سازمان های بیمه گر بپردازد.
نظر شما