خانواده اولین مدرسه عشق و ایثار است

خبرگزاری شبستان:کارشناس دینی و فرهنگی لرستان، با بیان اینکه خانواده جایگاه تبادل افکار و اندیشه هاست، گفت: خانواده اولین مدرسه عشق و ایثار است.

حجت الاسلام قاسم متقی نیا، کارشناس دینی و فرهنگی لرستان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، با اشاره تعلیم و تربیت از دیدگاه قرآن، گفت: اولین فضای مساعد یادگیری و انتقال عقائد و ارزش ها، کانون خانواده است.

 

وی با بیان اینکه مدیریت کانون خانواده به عهده پدر و مادر است، افزود: خانواده اولین جایگاه کشف و ظهور استعدادهای انسان هاست.

 

حجت الاسلام متقی نیا، با بیان اینکه خانواده نخستین محیط تجربه، شکست و پیروزی است، اظهار داشت: نقش پدر و مادر در شناسایی معادن استعدادها و استخراج استعدادهای اعضای خانواده، نقشی اساسی است.

 

وی با اذعان به اینکه افراد جامعه اولین تجربیاتشان را داخل خانواده به دست می آورند، بیان کرد: فرزندان اولین شکست ها را در درون خانواده می بینند و تجربه می کنند و اولین پیروزی ها را در داخل خانواده می بینند و این پدر و مادرند به واسطه نقشی که در تربیت اعضای خانواده دارند زمینه تجربیات موفق و تجربیات ناموفق، شکست ها و پیروزی ها را فراهم می کنند.

 

حجت الاسلام متقی نیا، ادامه داد: محیط خانواده اولین مدرسه عشق و ایثار است، کما اینکه مستحضرید خانواده هایی که در کربلا و در حادثه عاشورای حسینی ماندگار شدند و ابدی شدند و اسوه و الگو برای همه زمان ها قرار گرفتند، تمرین عشق به خدا، تمرین عشق به امام زمان، و تمرین ایثارگری را در خانواده های خود فرا گرفته بودند و باز، نقش معلم این خانواده، یعنی پدر و مادر، پررنگ، اساسی و گران سنگ است.

 

این کارشناس فرهنگی ومذهبی، ادامه داد: خانواده اولین سازمان برخورداری از مددکاری و تعاون در دین انسان هاست.  

 

وی با بیان اینکه خانواده جایگاه تبادل افکار و اندیشه هاست، خاطرنشان کرد:تربیت عقلی و تربیت عقلانی و رشد شناختی اعضای خانواده با مدیربت پدر و مادر در درون خانواده شکل اولیه به خود می گیرد و خانواده مهم ترین پایگاه تامین نیاز های جسمی، روحی، عقلی، معنوی، عاطفی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی افراد عضو خانواده است.

 

حجت الاسلام متقی نیا، افزود: به همین جهت از دیدگاه آیات کریمه قرآن کریم، نقش پدر و مادر بعد از خدای متعال به عنوان مهم ترین نقش تربیتی دیده شده است.

 

وی تصریح کرد: خدای متعال می فرماید بعد از اینکه به توحید سفارش می کند، "ان لا تعبدون الا الله"، جز خدا پرستش کسی را نکنید، خدای توحید، واحد و یکتا بعد بلافاصله دومین سفارشش به همین مربی خانواده است یعنی پدر و مادر؛ "بالوالدین احسانا".

 

این کارشناس دینی و فرهنگی، ادامه داد: هر کدام از پدر و مادر نقشی دارند باید این نقش را در خانواده ایفا کنند، اگر جایگاه پدر و مادر در خانواده آسیب ببیند تربیت آسیب می بیند، عبادت آسیب می بیند، بندگی به سرانجام نمی رسد، انتقال عقائد و ارزشها درست صورت نمی گیرد، استعدادها ظهور پیدا نمی کند، عشق و ایثار ها در خانواده تمرین نمی شود؛ به عبارتی تکامل اتفاق نمی افتد.

 

وی افزود: پدری که در خانواده جایگاهش را از دست داده باشد و حرفش و فرمانش و توصیه اش بر زمین بماند آن خانواده قبل از اینکه به پدر آسیب رسانده باشد به خودش آسیب رسانده است.

 

حجت الاسلام متقی نیا، افزود: آن مادری که در خانواده جایگاه همسرش یعنی پدر خانواده را تضعیف کرده این مادر خودش آسیب می بیند و کار به جایی می رسد آنچه با همسر کرده فرزندان با او می کنند؛ یعنی بی احترامی.

 

وی بیان کرد: دومین کاری که بر پدر و مادر یعنی هر دو بعد از احترام و احسان و تکریم صورت می گیرد؛ باید کمک مالی کنید، انفاق کنید.

 

حجت الاسلام متقی نیا، ادامه داد: سوم اینکه فقط با قول کریم با آن ها صحبت کن، وجود مقدس رسول گرامی اسلام، حضرت محمد صلی الله علیه می فرمایند قول کریم این است که کوچکترین لفظ و عبارتی که بیانگر بی احترامی باشد راجع به پدر و مادر مبادا داشته باشید.

کد خبر 586301

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha