خبرگزاری شبستان - یزد:
در هر جامعه برخی از عوامل می تواند در راستای پیشرفت جامعه و ارتقای فرهنگی مردم آن جامعه باشد که اشتغال و فعالیت های اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی میتواند در این راستا گام های اساسی بردارد.
اشتغال پایدار و سالم نیز میتواند بسیاری از تهدیدات فکری جوامع را کم کند و در جهت رفاه و زندگی سالم گام بردارد و جامعه را در جهت پرورش نیروی متعهد و فرزندانی سالم پیش ببرد.
در این راستا مشاغل به عواملی نیاز دارند تا بتواند به صورت پایدار عمل کنند و افراد نیروی انسانی را تحت پوشش خود قرار دهند.
بازار مناسب، نیاز سنجی مخاطبین، قرار گرفتن در مکانی مناسب، مدیریت مناسب از جمله عواملی است که می تواند در راستای شغل پایدار مناسب باشند.
کشور ما در وضعیت کنونی خود که با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم می کند بسیاری از فعالیت های تولیدی نیازمند حمایت و پشتیبابی از سوی دستگاه های مختلف و مسئولان هستند.
صنایع متعددی در کشور در این جهت گام برداشته اند و با توجه به نیاز مخاطبین خود سعی بر گسترش فعالیت خود دارند.
یکی از این صنایع تولید سیمان و فعالیت های وابسته به آن است که می تواند بسیار اثرگذار باشد و در جهت پیشگیری از رکود در جامعه گام بردارد.
در این جهت به سراغ یکی از کارخانه های سیمان در استان یزد رفته ایم که طی سال های گذشته با رکودهای فراوانی همراه شد و مشکلات متعددی را در خود دید.
کارخانه سیمان تجارت مهریز، مرکزی است که در مکانی دور از شهر و در فاصله 30 کیلیومتری شهرستان مهریز در استان یزد قرار دارد.
این کارخانه در منطقه ای است که فاصله از شهر دارد که مزایای خاصی را به خود اختصاص داده است و این دوری به نحوی مردم را با مشکل رو برو نمی کند و هیچگونه صدمه ای به شهر وارد نمی کند.
این واحد تولیدی ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و 80 هزار تن محصول میانی کلینکر و یک میلیون و 35 هزار تن سیمان را داراست و محصول تولیدی خود را علاوه بر مصرف داخلی در استانهای مختلف، به کشورهای افغانستان، پاکستان و ... صادر میکند.
در این واحد تولیدی با احتساب نیروهای پیمانکاری، برای 375 نیرو به طور مستقیم و بالغ بر 3 هزار نیرو به طور غیرمستقیم شغل ایجاد شده است.
عباسعلی معینیان، عضو هیئت مدیره سیمان تجارت مهریز گفت: در سال 94 نسبت به سال 93، صنعت سیمان کشور افت تولید و فروش داشت به نحوی که سال گذشته در تولید سیمان 11 درصد کاهش و در تولید کلینکر به عنوان یک محصول میانی کارخانه سیمان، 30 درصد کاهش داشتهایم اما ما در این بخش به نحوی مناسب ساماندهی و مدیریت داشتیم.
وی افزود: اما در سیمان تجارت مهریز به دلیل اقدام انجام شده در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، در زمینه فروش سیمان 15 درصد و در زمینه تولید کلینکر 9 و نیم درصد رشد داشتهایم که این بسیار اثر گذار در فعالیت های ما بود.
وی خاطرنشان کرد: امسال نیز همان شرایط سال قبل حاکم است و عقبتر از پارسال نیستیم اما در مجموع بازار سیمان مطلوب نیست و کارخانجات اغلب نمیتوانند از تمام ظرفیت تولید خود استفاده کنند.
معینیان با بیان اینکه در حال حاضر مشکل اغلب واحدهای تولیدی در استان و کشور فروش است، افزود: بنابراین آنچه در این شرایط به ما کمک میکند، ایجاد بازارهای جدید است.
در شرایطی که استانهای مختلف از جمله هرمزگان سیمان این کارخانه را خریداری کرده و برای تولید بتن مورد استفاده قرار میدهد، در استان یزد حتی برخی شهرداریها از سیمان تولیدی سایر استانها استفاده میکنند که این موضوع مورد انتقاد تولیدکنندگان سیمان استان یزد است.
ز جمله مشکلاتی که این کارخانه بزرگ تولید سیمان با آن مواجه است، بحث تکنولوژی این کارخانه است که به در حال قدیمی شدن است و الان خرد کردن سنگ در این کارخانه به دلیل عدم بهرهگیری از دستگاههای به روز با مصرف برق بالا انجام میشود و در مجموع نزدیک به ۲۰ مگاوات برق در این کارخانه مصرف میشود.
مصرف برق بالا در این کارخانه در صورتی که از دستگاههای به روز استفاده شود تا ۵۰ درصد کاهش پیدا میکند که البته برای نوسازی تکنولوژی نیاز به اعتبار بسیار بالایی است.
از دیگر مشکلاتی که در این کارخانه وجود دارد بحث سختی کاری است که کارگران با آن مواجه هستند اما در بیمه کاری کارگران این کارخانه سختی کار دیده نشده است.
اما آنچه که میتواند این کارخانه ها را از رکود خارج کند حمایت از آنها و استفاده از تولیدات آنها در استان و کشور است و در صورتی که این امر انجام شود بسیار در اقتصاد مقاومتی اثر گذار است.
در این کارخانه بحث از حضور مسئولان داخلی استان و کشور به میان آمد و مسئولان بیان می کردند که می توان از یا نطریق راه را برای تولیدات بیشتر هموار کرد و نیروی انسانی را فعال تر کرد.
نظر شما