پیگیری سیاست های کلی در بخش های مختلف به توسعه پایدار می انجامد

خبرگزاری شبستان: آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: تمام سیاست های کلی در بخش های مختلف باید همچون سیاست های کلی محیط زیست دنبال شود تا به توسعه پایدار دست یابیم.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، آیت الله هاشمی رفسنجانی، در همایش سیاست های کلی محیط زیست، نظارت و اجرا که امروز در ساختمان قدیم مجلس برگزار شد، گفت: خوشحالیم که می بینیم یکی از سیاست های کلی که مجمع تشخیص مصلحت تصویب کرده به طور جدی پیگیری می شود.

 

رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: اگر سایر سیاست های مصوب مجمع را مسئولان با همین روند اجرایی می کردند ایران را جور دیگری می دیدید.

 

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که اصل 44 قانون اساسی را با تفسیر درستی که سیاست های مقام معظم رهبری در آن وجود داشت با همین رویکرد پیگیری شده بود، اقتصاد در کشورمان کاملا رقابتی بود و صحبت از بیکاری و گرانی به فراموشی سپرده شده بود اما متاسفانه این گونه نیست و بسیاری از مباحث فقط در قالب نوشته ها باقی مانده است.

 

وی با بیان اینکه افراد زیادی در تهیه و تصویب سیاست های کلی محیط زیست تلاش کرده اند و کار مهمی است، خاطرنشان کرد: سیاست های کلی محیط زیست در زمان مناسبی انجام شده است.

 

وی ادامه داد: اگر زمان اینجوری نبود و دنیا نفهمیده بود چه بر سرش می آید و چه آینده بدی انسان با اعمال خود برای این کره خاکی و آبی به وجود آورده بود این شکلی پیش نمی رفت.

 

وی با بیان اینکه دنیا با ما در حوزه محیط زیست همگام است و یا اندکی جلوتر، تصریح کرد: خوشبختانه امروز دنیا متوجه شده بین طبیعت و اوضاع آفرینش که برای ما خلق کرده است گاهی تا کارها به نقطه خطر نرسد جامعه اقدام نمی کند.

 

آیت الله هاشمی با بیان اینکه هر وقت دیدید بلاها متراکم شد و پشت سر هم آمد و انبوه شد منتظر رفع بلا باشید، اظهار داشت: در زمانی که بلاهای زیادی به وجود می آید همه به فکر می افتند و راهکار پیدا می کنند.

 

وی ادامه داد: خشکسالی های اخیر و ضربه هایی که به تالاب ها خورد و کویرزایی اتفاق افتاد و هوای آلوده ای که مرتب از زمین گرد و غبار به آسمان می فرستد مردم را قانع کرده که باید به فکر چاره باشیم.

 

وی با بیان اینکه آب و هوا مهمترین عنصر حیاتی برای بشر است و اگر کیفیت و یا کمیت آنها دچار خدشه شود خطرناک است، تصریح کرد: حفظ محیط زیست و منابع طبیعی مباحثی است که در قرآن موج می زند.

 

وی با بیان اینکه خداوند به بسیاری از زیبایی هایی که به محیط زیست مربوط می شود می نازد و در حالی که ما قدر آنها را نمی دانیم و در زمانی که هوا آلوده شد و یا دچار خشکسالی و کمبود آب شدیم به ارزش واقعی محیط زیست و منابع طبیعی پی می‌ بریم.

 

آیت الله هاشمی گفت: اگر این سیل ها و طوفان هایی که در سال های اخیر اتفاق افتاده است دنیا به این راحتی متوجه وضعیت نمی شد و بیشتر دست به تخریب محیط زیست می زد.

 

هاشمی گفت: مجموعه شرایط به گونه ای است که امروز دنیا برای حفاظت از محیط زیست اجماع کرده است و مهمترین پیروزی پیوستن آمریکا به این اجماع جهانی است.

 

وی با اشاره به برگزاری اولین اجلاس توسعه پایدار در آرژانتین و همزمان با روی کار بودن دولت سازندگی اظهار داشت: متاسفانه موضوع توسعه پایدار جدی گرفته نشد و امروز با پیمان پاریس به صورت جدی تر توسعه پایدار مورد توجه قرار گرفته است و البته پیمان های دیگری نیز لازم است.

 

آیت الله هاشمی با بین اینکه من به عنوان یک روستایی که در کویر کرمان و رفسنجان زندگی می کردم می دانم که ارزش آب چقدر مهم است، ادامه داد: امروز روشن شده است که بهم زدن وضع طبیعی آفرینش و دستکاری نظام طبیعت باعث از بین رفتن زندگی انسان می شود بنابراین برای آنکه انسان خود را حفظ کند باید به حفاظت از محیط زیست بپردازد که البته این کار دشواری است.

 

وی خاطرنشان کرد: البته کار سختی است و اگر می دانستیم آلودگی هوا چه بر سر ما می آورد، اجازه نمی دادیم موتورسیکلت هایی که به اندازه یک اتوبوس آلودگی ایجاد می کنند، حرکت کنند یا خودروهایی تولید کنیم که این همه سوخت مصرف و آلودگی تولید می کنند.


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: با این شکل که در حال حاضر انرژی تولید می کنیم یعنی با سوخت فسیلی و آن هم ناقص، خطر ایجاد می کنیم؛ دنیا به فکر افتاده که از منبع انرژی استفاده کند که آلودگی نداشته باشد.

 

آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان اینکه امروز دنیا متوجه شده است که محیط زیست را نمی توان به صورت منطقه ای حفظ کرد، اظهار داشت: برای حفاظت از محیط زیست باید به صورت جهانی اقدام کنیم بنابراین با این روند دنیا به دهکده کوچکی تبدیل شده است که همه آثار محیط زیست و آلودگی محیط زیست در دنیا مشهود است.

 

وی با بیان اینکه موضوع آب امروز به یکی از مسایل جدی تبدیل شده است و باید فکری بکنیم تا آب به صورت ارزان در اختیار بیشتر افراد قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: امروز همه دانشگاه ها و متفکران و محققان وظیفه دارند تا در حوزه های مربوط به محیط زیست پژوهش انجام دهند.

 

آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: در کشورهایی که دائم بارندگی و منابع آبی دارند مشکل آب خیلی محسوس نیست، در حال حاضر همه کشورها فهمیده اند که محیط زیست را نمی توان منطقه ای حفظ کرد، ما هر چه محیط زیست خود را حفظ کنیم، وقتی همسایگان ما آلوده باشند، این آلودگی به ایران منتقل می شود یعنی دنیا از این نظر هم دهکده کوچکی است و کم کم دنیا برای آلوده کردن مجازات هم تعیین می کند.

 

رییس هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی همچنین گفت: این دانشگاه از لحاظ وظیفه دانشگاهی به فکر افتاد در خصوص مسایل محیط زیست سیاست گذاری کند و در راه های حفظ محیط زیست گام های بزرگی برداشته است که یکی از این گام ها مساله انرژی است.

 

رییس مصلحت نظام با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در راه حفاظت از محیط زیست طرح ها و برنامه هایی داشته است، اظهار داشت: این دانشگاه سیاست گذاری هایی انجام داده و برخی اقدامات برای انجام کارهای پژوهشی در حوزه محیط زیست انجام می شود.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر چند کشور پیشرفته دنیا شریک شده اند و با این شعار که خورشید را روی زمین بیاوریم، ادامه داد: امروز هشت کشور پیشرفته ایران تلاش می کنند تا با مشارکت هم دانشی را عملیاتی سازند به نام صنعت ایتر در قالب این فناوری نیروگاه 500 مگاواتی در جنوب فرانسه در حال ساخت است. در صنعت ایتر از گداخت و جوش هسته ای برای تولید انرژی عظیمی مشابه انرژی خورشید استفاده خواهند کرد.

 

آیت الله هاشمی ادامه داد: در دانشگاه آزاد اسلامی نیز ما کار روی پلاسما آغاز کرده ایم و امروز دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه پلاسما در سطح کشور حرف اول را می زند و امسال اولین نیروگاه کوچک پلاسما را در کشور راه اندازی می کنیم.

 


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: این همه زباله که علاوه بر تنگ کردن محیط برای ما خطرهای میکروبی درست می کنند را همین ‌طور زیر خاک می کنیم اما با این روش از دست میکروب ها به خصوص میکروب های بیمارستانی راحت نمی ‌شویم.

 

وی با بیان اینکه امروز قالب یکی از دغدغه ها و معضلات کشور به ویژه در شهرهای شمالی تبدیل شده است، گفت: موضوع زباله در شهرهای شمالی یکی از بلاهای کشور است چرا که خطرات میکروبی زیادی برای انسان به ویژه در حوزه میکروب های بیمارستانی به دنبال دارد البته برخی زباله های بیمارستانی سالم سازی می شوند اما سالم سازی همه زباله های بیمارستانی امکان پذیر نیست.


آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: بیمارستان ها هر روز این میکروب ها را تولید می کنند، ما به فکر افتادیم برای مقابله با خطر این میکروب ها از پلاسما استفاده کنیم. کافی است یک موتور کوچک داشته باشند و زباله ها را در آن بسوزانند و هیچ میکروب و ویروسی نمی ماند و پسماندش را هم می توانیم به عنوان کود استفاده کنیم.


وی ادامه داد: امسال یک نمونه یک تنی افتتاح می شود و دومین نمونه را که 100 تنی است با شهرداری آمل قرارداد بسته ایم؛ زیرا آنجا هم کوهی از زباله جمع شده که امیدواریم آن نمونه 100 تنی را هم آنجا اجرا کنیم. در حال حاضر در تهران زباله سوز داریم اما خیلی گران است در حالی که پلاسما اینطور نیست.


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: در گذشته فکرهایی برای مساله آب کرده بودیم که متاسفانه ماند و از دست ما رفت. یکی از راه های بسیار ارزان، آبخوان‌ داری است که من نمی دانم چرا این سیاست آبخوان ‌داری فراموش شد.


آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: باید آبخوان داری را احیا کنیم البته راهکار فوری تر در حال حاضر آن است که مصرف آب را کاهش دهیم.


وی ادامه داد: در حال حاضر باید دانشگاه ها و محققان و متفکران وارد مسایل صنعتی و اجرایی شوند تا شرایطی فراهم شود که آب و هوایمان را حفظ کنیم.


رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این که محیط زیست را با کم آبی نمی توان حفظ کرد، گفت: جنگل ها مشکل پیدا می کند، منابع گیاهی کشور دچار مشکل می شود، کویرزایی ما بالا می رود و کویرزدایی متوقف می شود، آبخیزداری که کار آسانی است و همه می توانند انجام دهند، آنچنان جدی گرفته نمی شود.


آیت الله هاشمی رفسنجانی افزود: سیاست های کلی که در بخش های مختلف ابلاغ شده باید همانند سیاست های کلی محیط زیست پیگیری شود. تمام سیاست ها عالمانه تهیه شده و اگر همه این سیاست ها را مبنا قرار دهیم آن زمان است که توسعه پایدار خواهیم داشت.


وی تاکید کرد: توسعه پایدار تنها با سیاست های کلی محیط زیست نمی شود و خیلی چیزها را باید رعایت کنیم تا به توسعه پایدار برسیم.

 

 

 



 

کد خبر 586097

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha