خبرگزاری شبستان ـ گروه مسجد و کانونهای مساجد: شناخت مدیران کانونهای فرهنگی هنری و ائمه جماعات اثرگذار در سطح مساجد و پیرو آن، جامعه، علاوه بر معرفی الگوهای نیک به افراد، میتواند مشوقی برای مدیران و ائمه جماعات جوان تر در مدیریت هر چه بهتر کانون ها و خانه های خدا باشد.
خبرنگاران ما طی سلسله گزارش هایی به معرفی تعدادی از ائمه جماعات با سابقه و اثرگذار در محیطی که در آن قرار داشته یا دارند، پرداخته است که در ادامه این سلسله گزارشها، به معرفی تعدادی از مدیران کانونهای فرهنگی هنری مساجد که عمدتا ائمه جماعات هستند، میپردازد.
در این نوبت، حجتالاسلام و المسلمین یونس ستاری؛ مدیر کانون فرهنگی هنری آل نبی (ع) و امام جماعت مسجد حضرت رقیه (س) کیانشهر معرفی میشود.
آغاز زندگی
ستاری متولد 1311 (ه.ش) در روستای «بال سین» شهر میانه، فراگیری قرآن و علوم دینی و کتبی مانند نصاب، گلستان و تاریخ المعجم را نزد حاج میرزا کاظم معماری در همان روستا آغاز کرد و سپس مقدمات طلبگی را در روستای مجاور «اشلق» فرا گرفت و در 18 سالگی روانه شهر مقدس قم شد.
وی 4 سال در مدرسه علمیه فیضیه و 3 سال در مدرسه حجتیه، علوم دینی را فرا گرفت و از استادانی مانند حضرات آیات، سید روح الله خمینی، سید شهاب الدین مرعشی نجفی، ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، سید موسی شبیری زنجانی، سید محمدرضا گلپایگانی، سید محمدباقر سلطانی طباطبایی و مجاهدی تبریزی بهرهمند شد.
مدیر کانون فرهنگی هنری آل نبی (ع) همچنین در «درس تفسیر» آیتالله سید محمد حسین طباطبایی و «فلسفه» شهید مرتضی مطهری شرکت میکرد و همچنین در زمان آیتالله سید حسین بروجردی (ره) با موفقیت در امتحان درس خارج شرکت کرد.
روزگار تبلیغ
ستاری سال ها پنج شنبهها و جمعه ها برای تبلیغ از قم رهسپار تهران میشد و در مسجد موسی بن جعفر (ع) واقع در شمیران، سخنرانی مذهبی میکرد، همچنین در برخی مساجد جنوب و غرب تهران مانند مسجد صاحب الزمان (عج) و مسجد امام حسین (ع) نیز در ایام مختلف سال برای تبلیغ حاضر میشد.
سالهای تدریس
وی 5 سال در مسجد جامع حضرت رقیه (س) برای 50 بانوی طلبه، علوم دینی از جمله شرح لمعه تدریس میکرد، البته این مسجد دارای حوزه علمیه نیز شد تا اینکه به دستور ستاری، طلاب به سایر مدارس علمیه تهران رفتند.
مدیر کانون فرهنگی هنری آل نبی (ع) به دنبال خوابی که در قم دید، روانه تهران و سرپرستی مسجد جامع حضرت رقیه (س) شد، در حالی که این مسجد هیچ نشانی از گستردگی و وسعت بسیار فعلی خود نداشت و در واقع یک چهار دیواری با فرشهای مندرس داشت و به آن «هیات حضرت رقیه (س)» میگفتند.
روند و رویدادهای ساخت مسجد حضرت رقیه (س)
ستاری درباره چگونگی ساخت و گسترش مسجد جامع حضرت رقیه (س) می گوید: ابتدا به وزارت مسکن رفتم و گفتم «برای هر شهر و شهرکی با کمکهای مردمی، بیمارستان، مسجد و سایر اماکن عمومی میسازند. وضعیت شهرک هجرت (کیانشهر) چگونه است؟ آنان پاسخ دادند برای ساخت مسجد در این شهرک نیز اقداماتی صورت گرفته است، تا اینکه انقلاب شد و نظام اسلامی ساخت اماکن عمومی را مشروط به تشکیل دولت کرد.
وی ادامه می دهد: شرکت پلیمر نقشه ساخت دو مسجد «حضرت رقیه (س)» و «شهید بهشتی» را به من داد و من به مدیر آن شرکت، نامه نوشتم که شما یک مهندس ناظر برای ساخت این مساجد اعزام کنید؛ حقوقش را نیز خودمان می دهیم. آنها نیز چنین کردند.
وقف نامهای که به تایید آیات غیوری و ایروانی رسید
امام جماعت مسجد جامع حضرت رقیه (س) خاطرنشان کرد: وزارت مسکن سه هزار متر برای ساخت این مسجد اختصاص داد و پس از نگارش وقف نامهای با امضای آیات سید علی غیوری و عبدالمجید ایروانی و مسئولان وزارت مسکن و اداره اوقاف و امور خیریه و هیات امنا با مسئولیت من، کار ساخت مسجد شروع شد و مدتی بعد آیتالله سید علی غیوری، کلنگ ساخت محراب مسجد را بر زمین زدند.
وی با بیان اینکه در ساخت این مسجد با کمکاری شهرداران و حمایتهای وزارت مسکن روبرو بوده ایم، می افزاید: کار ساخت مسجد به برکت حضورِ آیتالله غیوری و مهم تر از همه، کرامات حضرت رقیه (س) به خوبی انجام شد.
درآمد اصلی مسجد را اداره اوقاف دریافت می کند
مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری آل نبی (ع) با بیان اینکه چند مغازه در جوار مسجد حضرت رقیه (س) ساختیم که تحت نام بازارچه حضرت رقیه، تجمیع و جزو مستقلات مسجد شدند اما اداره اوقاف مدیریت این مغازهها را از ما گرفت، گفت: سرقفلی مغازهها برای ما است اما اجارهها را اوقاف دریافت میکند، بنابراین درآمد اصلی به این اداره میرسد، به همین دلیل موضوع را با برخی آیات عظام، مانند مکارم شیرازی و فاضل لنکرانی طرح کردیم که آنها فرمودند باید طبق وقف نامه عمل شود.
ستاری با بیان اینکه انقلاب اسلامی از مساجد شروع شد و به تعبیر امام خمینی (ره) مساجد سنگر است بنابراین آنها را پر کنید، ادامه می دهد: ائمه جماعات و مسئولان فرهنگی با برگزاری برنامههای مختلف و جذاب زمینه ساز حضور مستمر و گسترده جوانان، نوجوانان و کودکان در خانههای خدا شوند.
وی هر روز سه نوبت در مسجد جامع حضرت رقیه (س) اقامه نماز جماعت میکند و با فعالیت جوانترها، کانون فرهنگی هنری آل نبی (ع)، پایگاه بسیج امام جعفر صادق (ع)، کتابخانه و ... را به این مسجد اضافه کردند.
سخن آخر
وی اینک در 84 سالگی و با قلبی عمل کرده، همه روزه در مسجد حضرت رقیه (س) حاضر می شود و علاوه بر اقامه نماز جماعت و ایراد سخنرانی، شخصا مدیریت و نظارت بر برنامههای مسجد را بر عهده دارد.
نظر شما