مسعود حمیدی نژاد، معاون فرهنگی اداره کل ارشاد اسلامی خوزستان، در حاشیه نمایشگاه علوم قرآنی با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: تدبر در قرآن موضوعی است که در صورت رسیدن به آن، بسیاری از مشکلات جامعه بشری حل می شود زیرا قرآن در تمامی آیات خود چگونه زندگی کردن را به ما آموخته است و اگر قرآن را وارد زندگی کنیم، روش درست زیستن را خواهیم آموخت.
وی در پاسخ به این سوال که جوانان چگونه می توانند به شناخت کیفی از قرآن برسند، عنوان کرد: نسل جوان ما به سمتی پیش رفته که برای به دست آوردن نیازهای خود در تمامی زمینه ها آسان ترین راه را بر می گزیند؛ این موضوع در خصوص رسیدن به شناخت کیفی از قرآن نیز صدق می کند و همچون نسل گذشته به سراغ تفاسیر هجیم و سنگین قرآن سوق پیدا نمی کند از این رو باید با ایجاد سطح بند در ارتباط برقرار کردن با قرآن، جوانان را نسبت به این سمت سوق داد.
حمیدی نژاد، افزود: متأسفانه کارکرد مساجد و کانون های فرهنگی در زمینه جذب جوانان برای رسیدن به شناختی درست از قرآن کم رنگ است؛ هدف از تشکیل کانون های فرهنگی و هنری ارتباط برقرار کردن با نسل جوانی بود که بنا به دلایلی علاقه مند به حضور در مسجد نمی باشند؛ گسترش ارتباط با جوانان از سوی کانون های فرهنگی و مساجد راهگشای این مشکل بوده و شناخت کیفی قرآن نیز از تبعات این ارتباط است.
وی در خصوص جذب جوانان و نوجوانان به سمت مسائل دینی بیان کرد: برای جذب جوانان و نوجوانان به جامعه دینی نباید برخورد تند و قهرآمیز را در خصوص جوانانی که تفکرات غلطی از دین و خدا دارند اتخاذ کرد؛ فاصله بین شک و یقین در مسائل دینی بسیار زیاد است به همین منظور می توان با به کارگیری از نیروهای معتقد، فهیم و اندیشمند و صد البته دارای فن بیان، شک این جوانان را به یقینی تبدیل کرد که در آن حضور خدا و ائمه اطهار نمایان باشد.
معاون فرهنگی داره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، ادامه داد: برای آوردن قرآن در میان خانواده ها نباید خواندن و ارتباط برقرار کردن با آن را سخت و امکان ناپذیر جلوه دادهمه قادر به خواندن تفسیر المیزان نمی باشند اما تفسیر آسان قابل فهم تر برای خانواده ها به ویژه جوانان می باشد؛ با توضیح چنین مسائلی می توان قرآن را به میان خانواده ها آورد.
وی در خصوص نقش رسانه ها در این زمینه تصریح کرد: رسانه ها نقش بسیار مؤثری در این زمینه دارند اما متأسفانه از تمام ظرفیت خود استفاده نکرده اند، در استان خوزستان تعداد کمی از نشریات و خبرگزاری ها به مسائل دینی و اعتقادی مردم می پردازند که در صورت استفاده از تمامی ظرفیت های موجود در جامعه اطلاع رسانی، بی شک قرآن و مباحث دینی و اعتقادی به شکل بهتر و سریعتری گسترش و انتقال خواهد یافت.
حمیدی نژاد، با اشاره به برپایی نمایشگاه علوم قرآنی خاطر نشان کرد: تجربه به دست آمده از سال گذشته در بحث معرفت افزایی ماه مبارک رمضان، سیستم اداره کل ارشاد استان را بر آن داشت که نمایشگاه قرآن امسال را با قدرت و توان بیشتری برگزار کند.
وی اضافه کرد: مردم ما به لحاظ مسلمان بودن و اعتقاداتی که به آن پایبند هستند، همه ساله در ماه مبارک رمضان روزه دار می شوند اما دنیای مدرن امروز و نسل جوان ما که در حال دانش افزایی است نیازمند رسیدن به شناخت عمقی و کیفی از مسائل دینی است.
وی اذعان داشت: به تعبیر روایت ها در ماه مبارک رمضان درهای رحمت باز است و بسیاری از انسان ها بیش از گذشته رو به سوی خدا می آورند و این فرصت مناسبی است که می توان از آن استفاده و معارف دینی را در جامعه گسترش دهیم، نمایشگاه علوم قرآنی با همین تفکر و اندیشه در سال گذشته شکل گرفت و امسال تلاش شد پر بارتر از سال گذشته به آن پرداخته شود.
معاون فرهنگی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان، یاد آور شد: امسال هماهنگی های مختلف با ناشرین سراسر کشور در دستور کار قرار گرفت و توانستیم هفت هزار عنوان کتاب فارسی در علوم بخش علوم دینی و قرآنی را عرضه کنیم، سال گذشته کمبود اختصاص غرفه هایی به بخش کتب عربی احساس شد و به همین منظور با هماهنگی و پیگیری های صورت گرفته با ناشرین داخلی و خارجی، حدود یک هزار و 300 عنوان کتاب عربی در بخش مجزا در حال عرضه هستند.
وی عنوان کرد: ارتباط برقرار کردن با قرآن و عترت موضوع مهمی است که سعی شد در این نمایشگاه با توان بیشتری به آن پرداخته شود و با توجه به ایجاد شبهاتی در خصوص موضوع ظهور امام عصر(عج)، غرفه ویژه مهدویت که مباحث مرتبط با این موضوع را دنبال می کند راه اندازی شد.
پایان پیام/
نظر شما