به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، پژوهشگر علوم حوزوی در جمع عزاداران حسینی در بیت شریف آیت الله مرتضی صدوقی مازندرانی با اشاره به تفاوت ابتلا با فتنه و امتحان، اظهار داشت: به برکت ادله شرعیه معصوم(عليهم السلام) ایمن از فتنه است؛ معصوم از امتحان خدا خارج شد و به این دنیا آمد.
وي با بيان اينكه امام مفتون به دنيا نمي شود و امام امتحانش محنت نيست چرا كه امام ابتلا دارد، گفت: نتیجه فتنه بسته به همت و تلاش بشر ممکن منتهی به خیر یا شر بشود اما با مطالعه آیات ابتلا درمی یابیم همه موارد ابتلا عاقبت به خیری در پیش دارد.
حجت الاسلام صدوقي با اشاره به اينكه استخاره کردن در اسلام خیلی چیز تشویق شده ای نیست بخصوص استخاره علامت بی احترامی به عقل باشد، تصريح كرد: صفحه قرآن كريم را برگ مي زنيم و بسم الله الرحمن الرحيم مي آيد مي گوئيم استخاره خوب است اما آیه ابتلا آمد می گوئیم سختی دارد اما عاقبت آن به خیر ختم می شود.
وي با اشاره به اينكه ابتلا صورت مي گيرد برای اینکه انسان به احسن العمل برسد، افزود: مبتلا می کنیم تا معلوم بشود بر همه دنیا که چه كسي درجهاد مقاومت کرد.
حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه حضرت آدم بعد اخراج از جنت برای برگشت به سوی خدا این دعا را خواندند و از خداوند خواستند که توبه او را بپذیرد« يَا حَمِيدُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ يَا عَالِي بِحَقِّ عَلِيٍّ يَا فَاطِرُ بِحَقِّ فَاطِمَةَ يَا مُحْسِنُ بِحَقِّ الْحَسَنِ وَ الْحُسَيْنِ وَ مِنْكَ الْإِحْسَانُ»، گفت: پنج تن برای آدم ابوالبشر نازل شد؛ این جملات برای آدم خاصیت توبه دارد.
اين پژوهشگر علوم حوزوي اظهار داشت: شیعه زماني در مقام ادعا است و زماني هم شیعه در مقام تثبیت است كه براي ناب شدن از مقام تثبيت عبور مي كند.
وی با اشاره به حدیث امام صادق(علیه السلام) انا نحب من شیعتنا من کان عاقلا، فهما، فقیها، حلیما، مداریا، صبورا، صدوقا، وفیا، گفت: حلم، مدارا و صبر علامت شیعه ناب محسوب مي شوند.
حجت الاسلام صدوقي با تاكيد اينكه شيعه باید عاقل باشد «در زندگی شخصی اش مهار احساسات به نفع فایده داشته باشد» فهمیده باشد «در روابط اجتماعی» فهم دین داشته باشد«در تعبد و عبودیت خدا»، تصريح كرد: شيعه كه حلم، مدارا و صبر را پيشه مي كند اگر مبتلا شد به خوف، جوع و نقص در اموال، به مقام صابرین می رسید چرا كه در لحظات مصائب همه چیز را از آن خدا می داند و «انا لله و انا الیه راجعون» را با اعتقاد قلبي برزبان جاري مي نمايد.
وي با اشاره به مقام صبر، اظهار داشت: در نماز می گوییم «إِیَّاکَ نَعْبُدُ وَ إِیَّاکَ نَسْتَعینُ» بدين جهت كه فقط استعانت و یاری را از خدا می جوییم.
حجت الاسلام صدوقي با بيان اينكه صبر در فارسی به معنای بردباری است اما به برکت کلام امام صادق(عليه السلام) كه قبل از صبر حلم و مدارا را بعنوان صفات شيعه مطرح نموده در اينجا صبر معناي مقاومت كردن را مي رساند، گفت: در قرآن کلمه صبر به خدا نسبت داده نشد اما حلیم نسبت داده شد.
وي با اشاره به آيات 2و3سوره عصر« إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ» خاطرنشان كرد: یکی از کارهایی که جبران خسارت برای انسان می کند اینکه دیگران را تشویق و وصیت به صبر کردن كه مقاومت اجتماعی است، كنند.
حجت الاسلام صدوقي با اشاره به توانايي زن در دلداري دادن و صبر پيشه كردن به خانواده به ويژه همسر در فراز و نشیب هاي زندگی، تصريح كرد: حضرت زینب کبری(سلام الله عليها) درمواجه با مصائب كربلا به درجه ای از مقام صبر رسید که ملائکه آسمان متحير و سرگشته شدند.
وي با بيان اينكه ابتلا همیشه با عاقبت به خیری همراه است، گفت: حضرت علی اکبر(عليه السلام) از امام حسين(عليه السلام) پرسید مسیر و هدف قيام مسیر حق است، امام (عليه السلام) فرمودند بله و حضرت علی اکبر(عليه السلام) با همین منطق آمد اذن میدان گرفت و با سپاه دشمن مقابله كرد تا در آينده بگويند امام حسین(عليه السلام) براي حفظ دين ابتدا از خودش و فرزندش شروع کرد و بعد جوان مردم را به میدان فرستاد.
نظر شما