خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: احتمال سفر مسئولان مصری در آینده نزدیک به ایران، تحویل اس-300 به ایران، تناقضی با روابط روسیه و اسرائیل ندارد، تحریمهای ضدایرانی پیپال دردسرساز شد، علاقمندی صربستان و ایران برای همکاری های دانشگاهی از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
رأی الیوم: احتمال سفر مسئولان مصری در آینده نزدیک به ایران
پایگاه خبری «رأی الیوم»، به نقل از منابع دیپلماتیک آگاه گزارش داده که سفر وزیر نفت مصر به عراق علاوه بر توافقهای نفتی اهداف دیگری نیز داشته است.
بر اساس این خبر اولین دلیل این سفر پیدا کردن منابع نفتی برای جایگزین کردن عربستان است اما با توجه به روابط استوار ایران و بغداد در شرایط فعلی هدف دوم از این سفر ایجاد کانالهای ارتباطی با ایران از طریق عراق است.
پایگاه رأی الیوم گزارش داده که این سفر با هدف مقدمه چینی سفر مسئولان مصری در آینده نزدیک به ایران صورت گرفته و بعید نیست که وزیر نفت مصر پیامی را در این باره از طریق مسئولان عراقی به ایران داده باشد.
بر اساس این گزارش هنوز مشخص نیست وزیر نفت مصر در جریان سفرش به عراق با مسئولان ایرانی دیدار کرده یا خیر، اما منابع رأی الیوم دیدار احتمالی با مسئولان ایرانی را بعید ندانستهاند.
باشگاه خبرنگاران جوان:
مدودف: تحویل اس-300 به ایران، تناقضی با روابط روسیه و اسرائیل ندارد
«دیمیتری مدودوف» نخست وزیر روسیه امشب با خبرنگار اینترفاکس در خصوص روابط مسکو با دولتها و رژیمهای موجود در خاورمیانه سخن گفت.
مدودوف ابتدا به روابط موجود با ایران و نظر دشمن قسمخورده منطقهای ایرانیان یعنی اسرائیل در این خصوص صحبت کرد و به یکی از حساسیتهای پیشین تلآویو یعنی استقرار سامانه پدافندی اس-300 که زمانی از مدرن ترین سامانهها به شمار می رفت، اشاره کرد.
نخستوزیر روسیه در این خصوص گفت: تحویل اس-300 به ایران تناقضی با روابط روسیه و اسرائیل ندارد. مسکو قصد ندارد تنشها را در منطقه تشدید کند و در عین حال، روابطش را با همه شرکایش توسعه میدهد.
مدودوف سپس به سوریه جنگ زده رفت و موضع کشورش را در خصوص این کشور که به جولانگاه تروریستهای چندملیتی تبدیل شده، روشن و صریح گفت.
مدودوف در خصوص موضوع داغ این روزها یعنی محاصره تروریستها و البته مردم در حلب پرداخت؛ مردمی که به رغم اعلام مهلتهای چند ساعته یا چند روزه، از ترس اعدام توسط تروریستها جرأت نمیکنند پای در مسیر خروج از شهر بگذارند.
نخست وزیر گفت: مسئله محاصره حلب مربوط به دولت سوریه است و روسیه در این ماجرا فقط به ارتش سوریه کمک می کند.
وی در خصوص بالاترین مقام دولت مشروع سوریه یعنی «بشار اسد» گفت: اسد رئیس جمهور مشروع سوریه است و این مردم سوریه هستند که باید در خصوص آینده وی تصمیم بگیرند. هیچ کس نمیتواند بر سر ماجرای سوریه، بین ما و اسرائیل اختلاف جدی ایجاد کند.
نخست وزیر روسیه در انتهای مصاحبه به نبرد اقتصادی با اروپا و آمریکا بر سر الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه پرداخت و در موضعی نه چندان تهاجمی گفت: مسکو قصدی برای اقدام تلافی جویانه بیشتر علیه کشورهای تحریم کننده سوریه ندارد.
مدودوف در خصوص روابط با آمریکا نیز خاطرنشان کرد آمادهایم یخ موجود در روابطمان با آمریکا را ذوب کنیم ولی همه چیز به موضع دولت جدید آمریکا بستگی دارد.
نخست وزیر روسیه تصریح کرد انتظار نداریم تا زمانی که اوباما در کاخ سفید است، روابط با آمریکا از این بدتر شود.
تحریمهای ضدایرانی پیپال دردسرساز شد؛
شرکت آمریکایی پیپال به تازگی یک کافی شاپ مراکشی در «برانزویک،» واقع در حومه ملبورن، را وادار کرده بلیطهای رزرو شده برای مراسم بزرگداشت فرهنگ ایرانی را به مشتریانش بازگرداند.
پیپال از آن بیم دارد که رویداد مذکور نقض تحریمهای اقتصادی علیه ایران باشد. این مراسم قرار است بیستم نوامبر و همزمان با انتشار شماره جدید «مجله ژولاند» برگزار شود. این شماره به بازگشت فرهنگ و هنر ایرانی به جامعه بینالملل در پی لغو تحریمهای اقتصادی اختصاص دارد. این در حالی است که همین تحریمها باعث ایجاد مشکل در پرداخت اینترنتی برای خرید بلیطهای این مراسم شده است.
«کوین موری،» سردبیر مجله ژولاند، میگوید پیپال روز پنجشنبه بازگرداندن وجوه پرداختی را آغاز کرده است. مقامات این شرکت آمریکایی در پاسخ به اینکه چرا پیپال باعث توقف فروش بلیطهای مراسم شده است، به موری گفتهاند دلیل این اقدام، قوانین «دفتر کنترل سرمایههای خارجی» و ترس از مجازاتهای احتمالی این نهاد آمریکایی است.
دفتر کنترل سرمایههای خارجی، یکی از ارگانهای تحت نظر وزارت خزانه داری آمریکاست. این دفتر بر اساس اهداف و سیاستهای خارجی واشینگتن علیه دولتها، سازمانها و افراد غیر آمریکایی تحریمهای اقتصادی و بازرگانی اعمال میکند.
در رایانامه این شرکت آمریکایی آمده است: پیپال موظف به پیروی از قوانین "دفتر کنترل سرمایههای خارجی" است. طبق قانون، پیپال اجازه هیچگونه نقل و انتقال مالی را به کشورهای تحت تحریم این نهاد [آمریکایی] ندارد.
پیپال یک شرکت آمریکایی است که در زمینه تجارت الکترونیکی و سامانه انتقال وجه الکترونیکی آن فعالیت میکند. سامانه پیپال پرداخت و انتقال وجه را از طریق اینترنت و بصورت آنی ممکن میسازد و جایگزین مناسبی برای شیوههای سنتی نقل و انتقال وجه نقد همانند چک و حواله پولی است. پیپال یکی از بزرگترین شرکتهای پرداخت الکترونیکی در سرتاسر جهان است.
یک حساب پیپال میتواند از طریق حساب بانکی، دفاتر خدمات مالی و یا کارت اعتباری شارژ شود. دریافتکنندگان از طریق پیپال نیز میتوانند پول خود را از طریق چک، واریز به حساب خود در پیپال و یا واریز به حساب بانکی دریافت کنند.
ایرنا:
علاقمندی صربستان و ایران برای همکاری های دانشگاهی
جمعی از استادان علوم سیاسی و جامعه شناسی دانشگاه پیام نور ایران در نشستی با مسئولین دانشگاه ها و مراکز فرهنگی ملی صربستان برای همکاری های عملی و دانشگاهی بین دو طرف ابراز علاقمندی کردند.
هیات متشکل از اساتید دانشگاه پیام نور در طی 3 روز اول اقامت خود در صربستان با مسئولین کتابخانه ملی این کشور نشست داشتند که در آن راه های همکاری مورد بررسی قرار گرفت.
'غلامرضا سالار کیا'، 'علیرضا قاضی زاده'، 'خیراله مجیدی'، 'اکبر اله وردی'، 'میر قاسم بنی هاشمی'، 'کریم کشکولی' اعضای هیات دانشگاه نور را تشکیل می دهند.
این هیات همراه در ابتدای سفر خود به صربستان با 'محسن سلیمانی' رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بلگراد و 'آنا میلوتینوویچ' معاون روابط بینالملل کتابخانه ملی صربستان از قسمت های مختلف کتابخانه ملی این کشور از جمله سالن مطالعه، بخش های آرشیو، موزه بقایای کتاب های نابود شده در جنگ جهانی دوم، مخزن بزرگ کتابخانه، محل ترمیم کتاب ها، بخش دیجیتال کتابخانه بازدید کردند و با مسئولان کتابخانه درباره مسائل مختلف از جمله نحوه نگه داری کتاب ها و آرشیو و نحوه گسترش کتابخانه به گفت و گو و تبادل نظر پرداختند.
اعضای هیات دانشکده نور نیز در ادامه سفر خود در نشستی با 'ویولتا راشکوویچ' رئیس دانشکده دانشکده دیپلماسی و امنیت دانشگاه نیکولا تسلا و تنی چند از استادان علوم سیاسی، دفاعی و امنیتی این دانشکده دیدار و درباره مسائل مختلف آموزشی، اداری و پژوهشی در این دانشکده به بحث و گفت و گو پرداختند.
طرفین همچنین در این دیدار در خصوص راه هایی برای توسعه همکاری های علمی پژوهشی با یکدیگر از جمله تبادل تحقیقات، استاد و دانشجو گفت و گو و تبادل نظر کردند.
همچنین مسئولین و اساتید دانشگاه پیام نور کشورمان با رئیس و دیگر مسئولین و استادان دانشکده رسانه، مدیریت و بازرگانی دانشگاه خصوصی جان نزبیت دیدار گفت و گو کردند.
در این نشست مسائل دانشجویی، آموزشی، کارهای پژوهشی ملی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و در پایان از بخش های اداری، کلاس های مجهز آن و اتاق استادان این دانشکده دیدن بعمل آورده شد.
دانشگاه جان نزبیت بزرگ ترین و مجهزترین دانشگاه خصوصی صربستان با بیش از 18 هزار دانشجو است.
دانشکده آرشیو ملی اسناد یوگسلاوی در بلگراد نیز از دیگر مراکز مورد توجه اساتید دانشگاه پیام نور بود که در این دیدار با معاون بین الملل این دانشکده و کارشناس ارشد آن در باره مسائلی از جمله تعداد اسناد، نحوه ارتباط بین این موزه و آرشیو اسناد ادارات، نحوه نگهداری اسناد و نحوه استفاده از آنها در تحقیقات، میزان دیجیتالی شدن اسناد گفت و گو و تبادل نظر شد.
هیات شش نفره استادان دانشگاه پیام نور نیز در پایان روز سوم از اقامت چند روزه خود در صربستان از دانشکده علوم سیاسی دانشگاه بلگراد دیدار کردند.
اعضای دانشگاه پیام نور در این دانشکده با 'دارکو نادیچ' معاونت توسعه آموزشی و دو تن از استادان علوم سیاسی این دانشکده درباره مسائل سیاسی اجتماعی و دیدگاه های استادان درباره نحوه تحلیل مسائل و نیز نحوه اداره دانشکده، مسائل دانشجویی، نحوه جذب دانشجو، نوشتن پایان نامه و دوره های کارشناسی تا دکترای این دانشکده گفت و گو کردند.
نظر شما