خبرگزاری شبستان_ اهواز
مرحله استانی یازدهمین دوره مسابقات قرآنی مدهامتان، پنج شنبه(13 آبان) در حسینیه امام رضا(ع) موقوفه مدنیان اهواز با حضور بیش از 200 نفر شرکت کننده در دو بخش خواهران و برادران و در رشته های قرائت، حفظ کل، حفظ 20 جزء، ترتیل و اذان برگزار شد.
این مسابقات را سید کریم موسوی، قاسم مقدمی، ناجی حیدری و سید حسن شوکی، محسن مزرعاوی، احمدرضا درخشان، ناصر دغاغله و سید عدنان موسوی در بخش برادران و ایمان تمیمی، نرگس سالمی، زهرا عساکره و فخریه سیلاویان داوری کردند.
خوزستان آمادگی لازم را در بخش قرآنی دارد
سید کریم موسوی، داور رشته قرائت و ترتیل، با تقدیر از برگزاری چنین مسابقاتی، سطح مسابقات را بسیار خوب ارزیابی کرد و گفت: تقسیم رتبه ها در میان کل استان و بارز بودن برخی شهرها در این دروه از مسابقات نشان از این دارد که همه استان مستعد و آمادگی لازم را در بخش قرآنی دارد.
وی با بیان اینکه تصور ما این بود که اهواز به نسبت بقیه شهرها رتبه های بیشتری دریافت کند ولی شهرهای شوش، خرمشهر و کارون بسیار قوی بودند و این خیلی قابل تکریم و تقدیر است، افزود: اگر بتوان دوره های قرآنی مستمر به صورت ماهانه برای شرکت کنندگان در استان بگذاریم می توانیم به ایده آل هایی که مدنظرمان است به ویژه در دورشته حفظ و قرائت برسیم.
مسابقات مدهامتان جایگاه خود را در سطح کشور پیدا کرده است
احمدرضا درخشانی، داور رشته حفظ و اذان، هم اظهار کرد: با اینکه سابقه برگزاری مسابقات مدهامتان مثل مسابقات معتبر نیست ولی خوشبختانه جایگاه خود را در سطح کشور پیدا کرده و ما شاهد حضور ممتازان در رشته های مختلف در این مسابقات هستیم.
وی با اشاره به اینکه به نظر می رسد زمان برگزاری مسابقات محدود کم است و اگر فرصت بیشتری به متسابقان داده شود بهتر می توانند هنرشان را به نمایش بگذارند، اضافه کرد: با این کار طبیعتا داوری هم با عدالت بهتری انجام می شود و به لحاظ شکلی می توان سطح مسابقات را بالاتر برد.
وی با تاکید بر اینکه ارگان هایی که متولی برگزاری چنین برنامه هایی هستند بعد از مسابقات هیچ برنامه ای برای شرکت کنندگان بعد از مسابقه ندارند، تصریح کرد: در حال حاضر متسابقان فقط سطح معلومات خود را به نمایش می گذارند و باید در طول سال کارگاه های را برگزار و با آنها در ارتباط باشیم.
نظم و ساماندهی مسابقات مدهامتان الگوی بسیار خوبی برای سایر مسابقات قرآن کریم است
قاسم مقدمی، داور قرائت و ترتیل، هم اذعان داشت: با توجه به اینکه برای کیفی سازی برنامه ها هیئت کارشناسی وجود دارد، امسال مسابقات به نسبت سال های گذشته به لحاظ اجرایی، کیفیت، نظم و شناخت استعدادهای شهرستان ها از سطح بسیار خوبی برخوردار بود و این نویدبخش آینده بسیار خوبی برای استان است.
وی با اشاره به اینکه در این مسابقات خوشبختانه بحث بومی بودن اساتید و متخصصان مورد توجه بوده و این نکته خیلی مثبتی است، ابراز امیدواری کرد: این نظم و ساماندهی مسابقات قرآن کریم مدهامتان الگوی بسیار خوبی برای سایر مسابقات در سطح استان باشد.
تجربیان گذشته مسابقات مدهامتان باعث شد که این دوره نتیجه مثمرثمرتری بدهد
همچنین سید حسن شوکی، داور رشته قرائت و ترتیل، با بیان اینکه این دوره از مسابقات از معدود دوره هایی است که هم رقابت تنگاتنگ بود و هم مسابقات از کیفیت و سطح بالایی برخوردار بود، عنوان کرد: تجربیان گذشته این مسابقات باعث شد که این دوره نتیجه مثمرثمرتری بدهد که البته باید توجه داشت هنوز جایی برای بهتر شدن دارد که تحقق آن مستلزم ایجاد همدلی و کارهای فنی است.
وی ادامه داد: می توان با دعوت کردن از افراد خبره و کارشناسان استانی و کشوری، باعث ترغیب و تشویق علاقه مندان و به ویژه شرکت کنندگان و بالا رفتن سطح آنها شد و چه بسا اگر کارگاه های آموزشی برای این افراد و به خصوص برگزیده ها برگزار شود اصولی تر خواهد بود.
امسال به لحاظ استقبال متسابقین و کیفیت برگزاری، مسابقات سطح خوبی داشتند
ناجی حیدری، داور قرائت و ترتیل، با بیان اینکه امسال به لحاظ استقبال متسابقین و کیفیت برگزاری، مسابقات سطح خوبی داشتند، یاد آور شد: نکته اصلی که در این مسابقات این بود که استعدادها زیاد بود اما پشت این صداهای خوب باید پشتکار باشد جوان مستعد ما بتوانند قله های ترقی را طی کنند.
وی اظهار داشت: لازم است علاقه مندان به شرکت در چنین مسابقاتی اگر می خواهند به سطح بالایی برسند باید وقت بگذارند و در طول سال تمریناتی داشته باشند و تنها به این برنامه ها به عنوان یک مسابقه نگاه نکنند.
فعالیت بیشتر بانوان در بخش های قرآنی نیازمند امکانات مالی است
نرگس سالمی، بخش خواهران این دوره از مسابقات، با بیان اینکه مسابقات بخش خواهران با توجه به اینکه به تازگی شکل گرفته و نوپاست، نیاز به تقویت بیشتری دارند، اظهار کرد: مسابقات بخش خواهران تنها در رشته های حفظ و قرائت برگزار شده که امیدواریم در آینده به این بخش وسعت بیشتری داده شود و شاهد برگزاری مسابقاتی با کیفیت بالاتر باشیم.
وی به اشاره به اینکه برای فعالیت بیشتر بانوان در بخش های قرآنی نیازمند امکانات مالی هستیم، اضافه کرد: با دست خالی نمی توان در این بخش پیشرفت کنیم و نیاز به برگزاری دوره های تخصصی قرآن داریم که در استان این دوره ها تنها در حد یک کارگاه برگزار می شود.
لزوم برگزاری کارگاه های تخصصی در مسابقات قرآن
سید عدنان موسوی، رشته حفظ و اذان، هم با بیان اینکه سطح مسابقات مدهامتان بسیار بالاست و بسیاری از جوانان علاقه مند به شرکت در این جشنواره قرآنی هستند، خاطر نشان کرد: لزوم برگزاری کارگاه های آموزشی در کنار این مسابقات احساس می شود.
وی گفت: برخی از جوانان در نقاط دور، دسترسی به کارگاه های آموزشی ندارند و چون تعدادشان کم است برای مسئولان امکان برگزاری دوره تخصصی نیست، این رو لازم است کارگاه های آموزشی با حضور شرکت کنندگان و اساتید برگزار شود تا متسابقان بتوانند از آن بهره مند شوند.
نظر شما