بی اخلاقی های انتخاباتی در آمریکا بازتعریف رسوبات علوم انسانی جدا از وحی است

خبرگزاری شبستان: خرمشاد با اشاره به دلایل نبود اخلاق در سیر مناظرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا علی رغم ادعاهای بسیار گفت: در واقع این رویکرد حاصل رسوبات فکری غرب است که امروز در این میدان بازتولید و بازتعریف می شود.

دکتر محمدباقر خرمشاد، رئیس کارگروه علوم سیاسی شورای تحول علوم انسانی در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان با اشاره به جولان بی اخلاقی ها در سیر تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از سوی دو کاندیدای اصلی، اظهار کرد: طبیعتا پاسخ های متعددی را می توان نسبت به این مساله بیان کرد اما در رویکرد کلی می توان گفت آنچه که شاهدیم معلول دو علت کلان در روندهای فکری است که در غرب پدید آمده و این طرز رفتار در واقع حاصل آن روندها است.

 

وی در تشریح این عوامل گفت: اولین مساله اینکه غرب در قرون اخیر به ویژه بعد از اعلام یکی از متفکران خود مبنی بر مرگ خدا، انسان را جای خدا نشاند و همه امور را بر اساس انسان گرایی شکل داد و عملا با این رویکرد، اخلاق که نوعا با بنیادهای دینی و مذهبی است به کنار گذاشته شد، بعد از این مساله بود که در عمل قانون جایگزین اخلاق شد.

 

این پژوهشگر حوزه علوم سیاسی تصریح کرد: بر این اساس در غرب اینگونه رویه ای ایجاد شد که قانون به تنهایی ما را کفایت می کند. این مساله سبب شد تا ارزش های انسان زیر سوال برود، از اخلاق فرو کاسته و به یکسری قراردادهای اخلاقی فی مابین بسنده شود. این وضعیت نوعی روح زدایی از اخلاق را ایجاد کرد و بعدها خود قانون نیز در طول زمان اصطلاحا لاغرتر شد و این رویه تا امروز ادامه دارد در نتیجه می بینیم که امروز در مناظرات و رقابتی که در آمریکا برای کسب رای بیشتر برای ریاست جمهوری وجود دارد چنین بی اخلاقی هایی دیده می شود، چون باوری به اخلاق ندارند.

 

خرمشاد در تبیین دومین علت کلان در رواج بی اخلاقی در غرب ابراز کرد: وقتی گفتند خدا مرده است، ماده و انسان را جایگزین کردند و انسان پذیرفت جهانی جز این جهان نیست و باوری به ماوراء ندارد. بنابراین، فقدان اعتقاد به ماوراء و در نقطه مقابل اهمیت دادن به اصالت لذت سبب می شود تا حتی در مناظراتی در این سطح مباحث ضداخلاق بیان شود. این وضعیت در واقع ماندگاری رسوبات فکری دوره های گذشته در غرب است.

 

وی در پاسخ به پرسشی بر این مبنا که چه قدر آموزه های علوم انسانی ارایه شده در دانشکده های غربی سبب شده است تا فارغ التحصیلان غربی امروز در مقام نامزد انتخاباتی این گونه رفتارهایی را داشته باشند، تصریح کرد: باور کلانی که ابتدا به آن اشاره داشتم در سیستم های مختلف جامعه بازتولید و بازتعریف می شود از جمله در مساله آموزش در روابط اجتماعی، اخلاقی و سیاسی که خود را در عمل بازتعریف می کند.

 

رئیس کارگروه علوم سیاسی شورای تحول علوم انسانی ادامه داد: این نفوذ وقتی در باب آموزش نمود یافته و پایا شود، طبیعتا فارغ التحصیلان و کسانی که این آموزه ها در اندیشه شان درونی شده است با پروای کمتر و بی محاباتر وارد عمل می شوند و در سخنان و عملکرد خود اخلاق را رعایت نمی کنند. چنان که چندی قبل وزیر امور خارجه ایالت متحده آمریکا ابراز تاسف کرد که چرا پول در انتخابات آمریکا تا این اندازه اثرگذار است!

 

وی در پایان تاکید کرد: اثرگذار بودن پول در سیر سیاسی این کشور طبیعتا نتیجه آن باورهایی است که به آنها اشاره کردم. وقتی منفعت طلبی حرف اول را بزند قطعا کسی که ثروت بیشتری دارد ارزشمندتر می شود و نهایتا رویکردهای سیاسی به این ایستگاه می رسد که به نام مصالح عمومی و آسیب های جامعه به بدترین شکل علیه دیگران سخن بگویند.

 

               

 

 

 

کد خبر 585706

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha