تکمیل پالایشگاه آناهیتا با سرمایه سه میلیارد دلاری

خبرگزاری شبستان:پالایشگاه آناهیتا کرمانشاه با مشارکت سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشور و شرکت ملی پالایش وپخش فراورده‌های نفتی ایران احداث شده است که با رایزنی های صورت گرفته، عملیات اجرایی آن با شتاب بسیار بیشتر دنبال می شود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پالایشگاه آناهیتا کرمانشاه با مشارکت سازمان تامین اجتماعی، صندوق بازنشستگی کشور و شرکت ملی پالایش وپخش فراورده‌های نفتی ایران با ظرفیت ۱۵۰ هزار شبکه در روز در زمینی به مساحت ۵۸۰ هکتار و با اعتباری بالغ بر سه میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان در سال ۱۳۹۱ به بهره برداری رسید. با بهره برداری از این پالایشگاه روزانه ۸٫۲ میلیون لیتر بنزین و ۶٫۸ میلیون لیتر گازوئیل به ظرفیت کشور اضافه شد.

 

بنابراین گزارش، احداث پالایشگاه آناهيتا در جهت جلوگیری از خام فروشی و تبدیل آن به فرآورده های با ارزش افزوده بیشتر و به منظور رفع نیاز منطقه غرب کشور به فرآورده های نفتی صورت پذیرفته است . بعلاوه به دلیل قدمت و فرسودگی واحدهای پالایشگاه موجود کرمانشاه، موقعیت این پالایشگاه دردرون شهر و لزوم جابجایی آن به دلیل الزامات زیست محیطی، پالایشگاه آناهیتا با ظرفیت تولید ۱۵۰ هزار بشک ، مد نظر مسئولان قرارگرفت و در 5 دی ماه 85 به تصویب هیئت وزیران رسید. این طرح علاوه بر ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم برای هزاران نفر از جوانان این منطقه محروم و تامین نیازهای مواد نفتی منطقه غرب، امکان صادرات به کشور های همسایه غربی را نیز در بر خواهد گرفت.

 

این گزارش می افزاید: در حال حاضر با پیگیری ها و رایزنی های صورت گرفته، عملیات اجرایی پروژه پالایشگاه آناهیتا با شتاب بسیار بیشتر دنبال می شود. روابط عمومی و امور بین الملل استانداری کرمانشاه در این زمینه به نقل از اسدالله رازانی، استاندار کرمانشاه نوشته است: "پروژه پالایشگاه آناهیتا در مسیر اجرایی بسیار خوبی قرار گرفته است، مجموعه شستا و صندوق تأمین اجتماعی هر کدام 33 درصد از سهام این مجموعه را در اختیار دارند و 34 درصد مابقی نیز به صندوق بازنشستگان کارکنان وزارت نفت و شرکت پخش فرآورده های نفتی تعلق دارد. تا پیش از این، اجرای پروژه به دلیل برخی مشکلات مدیریتی از روند قابل قبولی برخوردار نبود اما با انتخاب مدیرعامل جدید شستا و انتخاب یک مدیرعامل جدید برای پالایشگاه و همچنین تغییرات مثبت در ترکیب هایت مدیره، شاهد تحولی چشمگیر در وضعیت این پروژه خواهیم بود."

 

یادآور می شود: این پالایشگاه برای تکمیل نیازمند سه میلیارد دلار سرمایه گذاری است. 15 درصد از این مبلغ یعنی معادل 20 هزار میلیارد ریال آورده سهام داران خواهد بود که قرار است طبق جدول زمانی مشخص پرداخت شود. زمان ساخت این پالایشگاه پنج سال است و سهام داران باید هر سال چهار هزار میلیارد ریال بپردازند و 85 درصد مابقی نیز از محل صندوق توسعه ملی تأمین خواهد شد که با توجه به دستور رئیس جمهور در سفر کرمانشاه، این صندوق در این زمینه همکاری خواهد کرد.

کد خبر 585658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha