ابتلا منتهی به خیر می شود/اختلاف در آفرینش انسان ها برای حفظ حق انتخاب بشر است

خبرگزاری شبستان:حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، با اشاره به اینکه ابتلا نتیجه اش خیر است اما در امتحان و فتنه معلوم نیست نتیجه خیر حاصل بشود، گفت: تمام آیات ابتلا منتهی به خیر خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ساری، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی(سعید) صدوقی مازندرانی، پژوهشگر علوم حوزوی در جمع عزاداران حسینی در بیت شریف آیت الله مرتضی صدوقی مازندرانی با بیان اینکه انسان در این دنیاامتحان دارد، عنوان داشت: این امتحان در سه قسم فتنه، محنت و ابتلا خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه وجود معصوم از فتنه و امتحان مصون است و ابتلا دارد، افزود: در زیارت جامعه کبیره آمده معصوم(علیهم السلام) ایمن از فتنه است و همچنین در زیارت خاصه حضرت زهرا(سلام الله علیها) دارد قبل از این نشئه دنیا، وجود حضرت زهرا(سلام الله علیها) امتحان شد و آن حضرت امتحان شده به این دنیا آمد.

 

حجت الاسلام صدوقی با اشاره به اینکه ابتلا نتیجه اش خیر است  اما در امتحان و فتنه معلوم نیست نتیجه خیر حاصل بشود، گفت: فتنه ممکن است منتهی به عذاب و عاقبت به شر شود.

 

وی با بیان اینکه در ابتلا به مقام مجاهدین وعده داده می شود و مبتلا می شوید تا صفت جهاد و صابرین در شما محقق بشود مبتلا می شوید تا احسن العمل از شما جلوه پیدا کند، ادامه داد: نتیجه ابتلا همیشه خیر است.

 

حجت الاسلام صدوقی با اشاره به آیه 5 سوره علق«عَلَّمَ الإنْسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ» انسان را آنچه را که نمی دانست یاد داد، تصریح کرد: شعاع نداستن انسان قابل اندازه گیری نیست؛ خدا در قرآن می فرماید توپیامبر را به آنچه که نمی دانستید آگاه کردیم و پیامبر هیچ نقطه جهلی ندارد.

 

وی با بیان اینکه یکی از شئون عصمت مقام خلافت است و معصوم خلیفه الله است، گفت: در آیه 30سوره بقره ذات اقدس الهی خطاب به ملائک می فرماید «انی جاعل فی الارض خلیفه» من می خواهم خلیفه در زمین بیآفرینم.

 

 این پژوهشگر علوم حوزوی با اشاره به اینکه ملائک در مواجه با اینکه خدا خلیفه الله در اینجا مراد«آدم» است را خواست برای زمین قرار دهد، در مقام انتقاد و اعتراض برآمدند، افزود: خداوند متعال با جواب اغنایی ومطابق آیه 31سوره بقره «وَ عَلَّمَ آدَمَ الْأَسْماءَ کُلَّهاثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلائِکَةِ فَقالَ أَنْبِئُونی‏ بِأَسْماءِ هؤُلاءِ إِنْ کُنْتُمْ صادِقینَ» به ملائک می فرماید: آنچه را که نمی دانید تبدیل علم می شود.

 

حجت الاسلام صدوقی اذعان داشت: خدا خلیفه آفرید اما مصداق خلیفه غیر معصوم نمی تواند باشد خلیفه الله فقط  درشأن معصوم(علیهم السلام) است. خدا می فرماید: ما خلیفه را مبتلا می کنیم به اینکه فرصت اجرای وظایف خلافت نباید داشته باشد؛ به عنوان مثال در یک رقابت سیاسی خلیفه بیست و پنج سال خانه نشین می شود، خلیفه مجبور می شود در کربلا به زیر سم اسب برود، خلیفه مجبور می شود چهارده سال در زندان و حصر برود، خلیفه مجبور می شود در دوران غیبت تحمل بکند.

 

وی با بیان اینکه تمام آیات ابتلا منتهی به خیر خواهد شد، گفت: یکی از شئون امامت خلیفه الله بودن است.

 

حجت الاسلام صدوقی ضمن یادآوری یکی از روایاتی که توصیف کننده فلسه غیبت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است، اظهار داشت: غیبت به یک معنا تنبیه و به یک معنا خیر و برکت است و این در زایه دید متفاوت است.

 

وی در پاسخ اینکه چرا غیبت برای خلیفه درنظر گرفته شده، خاطرنشان کرد: خلیفه مامور به دوران غیبت شد تا فرصت مانور مدعیان سعادت بشر در اختیارشان قرار بگیرد.

 

حجت الاسلام صدوقی افزود: دوران غیبت برای اینکه تمام گروه ها، اندیشه ها، نحله ها و شخصیت هایی را که ادعا می کنند می توانند ضامن سعادت بشر بشوند منهای معصوم(علیهم السلام) بیایند و مجال داشته باشند هزار و چند سال در اختیارشان قرا بگیرد و هر کدام در یک دوره ای محک بشوند که از پس ادعا ما می توانیم ضامن سعادت بشر باشیم برمی آیند یا نه و اگر روزی امام زمان آمد نگویند اگر ما بودیم بهتر از این را انجام می دادیم.

 

وی یادآورشد: ابتلا، اتمام حجت است.

 

حجت الاسلام صدوقی با اشاره به آیه 97سوره انعام  «وَهُوَ الَّذِی جَعَلَ لَکُمُ النُّجُومَ لِتَهْتَدُواْ بِهَا فِی ظُلُمَاتِ الْبَرِّ وَالْبَحْرِ قَدْ فَصَّلْنَا الآیَاتِ لِقَوْمٍ»، اظهار داشت: خداوند متعال می فرماید: تو انسان را ما خلیفه در ارض قرار دادیم و اختلاف در قدرت ایجاد کردیم فرصت قدرت را به دیگران هم دادیم مجال مدیریت را به غیر معصوم(علیهم السلام) هم دادیم نظیر اینکه امیرالمومنین(عیله السلام) مجبور به خانه نشینی و امام حسن(علیه السلام) مجبور به صلح و خانه نشینی شدند تا رقبای آن ها در اوج قدرت باشند و این بدین جهت که ابتلا نشان بدهد چقدر قدردان نعمت های خدا هستیم.

 

این پژوهشگر علوم حوزوی به آیه 48سوره مائده اشاره کرد و گفت: خدا می توانست اول آفرینش انسان، به گونه ای انسان را بیآفریند که اصلا اختلاف دینی و سلیقه در آن وجود نداشته باشد مثل دنیا حیوانات که هیچ اختلاف طبقاتی در آن نیست؛ اگر خدا می خواست اراده می کرد همه را یکدست و عاشق امیرالمومنین(علیه السلام) و دلباخته سیدالشهدا(علیه السلام) می آفرید اما خدا می خواهد حق انتخاب بشر محفوظ بماند تا انسان قوم ناجی را با حق انتخابش پیدا کند.

 

وی خاطرنشان کرد: قوام این دنیا برسه کلمه « ا.همه امتحان می شوند 2.همه باید انتخاب کنند و 3.همه این فراز و نشیب ها لازم است» مدیریت شده است.

 

کد خبر 585618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha