گودرز شاهمرادی، مدیرکل مدارس آموزش از راه دور وزارت آموزش و پرورش امروز(12 آبان) در حاشیه برگزاری همایش از راه دور کارشناسان(رابطان) موسسان و مدیران به خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، گفت: آموزش از راه دور، ظرفیت ارزشمند بخش خدمات نظام مقدس جمهوری اسلامی در بحث تعلیم و تربیت است.
وی با بیان اینکه آموزش از راه دور، فرصت دوم آموزشی برای کسانی است که به هر دلیلی شرایط و امکان بهره مندی از تحصیلات آموزش عمومی را ندارند، اظهار کرد: بر اساس قانون اساسی دولت مکلف است که زمینه تحصیل رایگان فراگیران را در مقاطع سنی مجاز فراهم کند.
شاه مرادی افزود: کسانی که به هر دلیل نتوانند از این آموزش بهره بگیرند دولت زمینه ای را به وسیله آموزش اعم از مدارس دولتی و غیر دولتی و یا مدارس خاص به همین منظور فراهم کرده است.
وی بیان کرد: با همه تنوع روشهای آموزشی و تنوع در انواع مدارس باز هم درصدی از فرا گیران ما امکان استفاده از آموزش های حضوری را ندارند و از این رو شکل دیگری از خدمات آموزشی با عنوان آموزش از راه دور بر اساس ضوابط تعریف شده است که شامل کسانی می شود که از فرصت اول آموزش نتوانستند استفاده کنند.
شاه مرادی با اشاره به اینکه، این بازماندگان از تحصیل آموزش می توانند از راه دور، که فرصت دوم آموزشی است برای ادامه تحصیلات خود استفاده کنند، اذعان کرد: فراگیران آموزش از راه دور دو نوع می توانند از آموزش ها استفاده کنند.
وی اظهار کرد: دسته اول کسانی هستند که ما به آنها می گوییم دانش آموزان لازم التعلیم یعنی کسانی که شرایط سنی حضور در مدارس روزانه را دارند اما بنا به دلایلی از جمله بحث دوری مسافت از مدارس متوسطه اول و دوم، مشکلات جسمی و یا دانش آموزانی که مسئولیت خانواده بر دوششان است و... که امکان استفاده از خدمات تحصیلی در مدارس روزانه را علی رغمی که تمایل به ادامه تحصیل دارند، نمی توانند داشته باشند.
شاه مرادی اضافه کرد: این افراد بنا بر ضوابطی که تشخیص آن با کمیسیون خاص آموزش و پرورش است میتوانند در مدارس آموزش از راه دور، ادامه تحصیل دهند.
وی در خصوص گروه دوم نیز تصریح کرد: دانش آموزان بزرگسالی که شراط سنی شان بالاتر از 18 سال است که نتوانستند ادامه تحصیل داشته باشند، میتوانند تحصیلات خود را در مدارس آموزش از راه دور، دوره عمومی تکمیل کنند.
شاه مرادی با بیان اینکه مدارس از راه دور در محدوده متوسطه اول و دوم خدمات آموزشی خود را ارایه می دهد، اظهار کرد: در حال حاضر یک هزار و656 مدرسه در کشور فعالیت می کند که بالغ بر 200 هزار نفر دانش آموز را تحت پوشش دارند.
وی ابراز امیدواری کرد: با توجه به شرایطی که در سال تحصیلی جاری فراهم شده است که تا 15 آبان فرصت ثبت نام از این نوع دانش آموزان وجود دارد، آمار جذب این مدارس ما بیش از این تعداد شود.
شاه مرادی اذعان کرد: در این مدارس قریب به 23 هزار نفر نیروی انسانی به عنوان مدیر، معاون و دبیر و... در کل کشور اشتغال دارند که غالبا از همکاران فرهنگی با تجربه و پیشکسوت ما در آموزش و پرورش هستند که خدمات آموزشی به دانش آموزان ارایه می دهند.
وی با بیان اینکه نوع آموزش در آموزش از راه دور به دلیل انعطاف در نوع آموزش متفاوت است، اظهار کرد: گرچه تمامی فعالیتهای آموزشی کشور از یک چارچوب آموزش که شورای عالی آموزش و پرورش تدوین میکند پیروی می شود اما روش آموزش در مدارس از راه دور، نیمه حضوری و غیر حضوری است یعنی در مدارس عادی آموزش کاملا حضوری است اما در این روش آموزشی محور فعالیت فراگیر است.
شاه مرادی اذعان کرد: لذا کلاسهای رفع اشکال در مدارس دایر می شود و کتاب ها به شکل خود آموز است که همان کتاب های مصوب سازمان پژوهش و با همان سرفصل ها می باشد ولی مقداری محتوای آموزشی غنیتر شده و فراگیر میتواند درصد بالایی از مطالب را به شکل خود آموز، بیاموزد.
وی ادامه داد: کلاسهای رفع اشکال نیز در مدارس آموزش از راه دور گذاشته شده است که ما در اینجا هم روش کتاب پایه، دیداری و شنیداری و آموزش الکترونیکی داریم.
شاه مرادی با اشاره به اینکه آموزش الکترونیکی را تا سال تحصیلی جاری فقط در محدوده مدارس خارج از کشور استفاده می کردیم، گفت: امسال آموزش الکترونیکی را به صورت پایلوت در چند استان برگزار خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: استان گیلان یکی از استانهایی است که به دلیل ظرفیت خوب مدارس آموزش از راه دور و توانمندیهایی که موسسان این استان دارند، طرح آموزش الکترونیکی را به صورت پایلوت برگزار می کند.
شاه مردای در ادامه فلسفه گردهمایی امروز را تبیین سیاست های جدید آموزش و پرورش دانست و افزود: اعلام برنامههای جدید سال تحصیلی، ارایه نظرات و دیدگاههای موسسین و شنیدن مشکلات آنان را از دیگر دلایل همایش امروز است که انتظار می رود در این نشست بخشی از ابهامات و سوالاتی که موسسین دارند پاسخ داده شود تا زمینه تحصیل خوب دانش آموزان را بتوان فراهم کنیم.
نظر شما